ایرانیاننت و زیانهای ملی آن
محمد چهرقانی - پروژه بیبدیل ملی FTTH با ثبت پروانه به نام شرکت ایرانیاننت درسال 1391، برای مدت شش سال است که در فاز صفر و یک باقی مانده و به دلیل دوره انحصار و صیانت پیشبینی شده برای این اپراتور، سالها اجازه فعالیت دراین زمینه به سایر اپراتورها نیز داده نشده است.
لیکن آیا زمان آن نرسیده است که بررسی شود چه کسی مسوول زیانهای ملی این شرایط است؟ واقعا چه کسی پاسخگوست؟
همه کشورهای دنیا از سال 2007 بهطور جدی به دنبال ایجاد شبکههای باند پهن مبتنی بر فیبرنوری بودهاند و برخی نیز برنامههای گستردهای برای سالهای 2014 تا 2019 تدوین کردهاند که بهتدریج به مرحله اجرا گذاشته شده است.
برخی آمار، وضعیت پوشش FTTx در جهان را 30.5 درصد تعیین کردهاند و این میزان برای سال 2019 رقمی بالغ بر 43.2 درصد پیشبینی شده است.
درایران اما شرکت ایرانیاننت با وعده ایجاد شبکه دسترسی فیبرنوری و امکان ارایه سرویس به خیل کثیری از کاربران باندپهن، انحصار ایجاد شبکه را درسال 1391 ( سال 2012 ) به نام خود رقم زد و متعهد شد درسال دوم فعالیت خود یک میلیون پورت در هشت استان کشور به دست متقاضیان برساند.
تعهد این شرکت برای سال سوم، 2 میلیون پورت در همان هشت استان بزرگ کشور و سال چهارم و پنجم جمعا 2 میلیون پورت در 19 استان و سال ششم و هفتم جمعا حدود 2 میلیون پورت در 31 استان کشور بوده است.
مجموع تعهدات اپراتور چهارم تا پایان سال دهم 6.871.000 پورت و تا پایان سال 97 باید از 5 میلیون پورت تجاوز میکرد. این درحالی است که تعداد پورتهای واگذاری این شرکت در زمان انتشار این مطلب به 300 پورت آن هم تنها در شهر کرج نرسیده است.
جناب آقای جهرمی وزیر محترم ارتباطات! هفت سال تاخیر در راهاندازی شبکهای با درجه اهمیت FTTH در این کشور چه میزان هزینه به کشور تحمیل میکند؟
هفت سال از بهترین زمانی که میشد چنین پروژه عظیمی را پیش برد سپری شد و نه تنها این زمان تکرارپذیر نیست بلکه شرایط مطلوب سالهایی که گذشت نیز تکرار نمیشود.
جناب وزیر چه کسی پاسخگوست؟
رگولاتوری؟
برای آنکه در کنترل اجرای پروژه در این سالها، فرصتهای تکراری به این شرکت داده و تهدیدهای جریمهای مندرج در پروانه را عملی نکرده و حتی با استناد به انحصار و صیانت از این شرکت، فرصت را از سایر علاقهمندان به اجرای این شبکه نیز گرفته است.
مدیران این شرکت؟
مدیرانی که به دلیل ضعف و خلاء نظارتی، فرصتسوزی کرده و با دلمشغولی در اموری غیر از تعهدات پروانه، به جای 31 استان تنها در یک محله کرج مثلا شبکه اجرا کردهاند.
یا سهامداران شرکت ایرانیاننت؟
سهامدارانی که سرمایههای ملی و عموما دولتی کشور را در اختیار این شرکت قرارداده و هرگز مدیران آن را برای عملکردشان در انجام این ابرپروژه ملی مواخذه نکرده و اجازه دادهاند این بلاتکلیفی ادامه یابد و شرکت و مدیرانش کماکان از امکانات و بودجههای دولتی بهرهمند شوند.
آقای وزیر باور کنید حالا دیگر نوبت شماست. لطفا کاری کنید.
پروژه ملی FTTH در این شرکت هفت سال است که در فاز صفر و یک درجا میزند. (منبع:عصرارتباط)