ایرانیها روزانه ۷ ساعت در فضای مجازی هستند
دبیر شورایعالی فضای مجازی کشور گفت: میانگین فعالیت روزانه مردم در فضای مجازی ۶ تا ۷ ساعت است که نشاندهنده اهمیت این فضا در جامعه است. اگر در این عرصه آگاهانه عمل نکنیم و آن را مدیریت نکنیم، با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، محمد امین آقامیری دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور، در دیداری با آیتالله رسول فلاحتی، نماینده ولیفقیه در گیلان و با حضور استاندار گیلان در مصلی امام خمینی (ره) رشت، توسعه زیرساختهای فضای مجازی را از اولویتهای دولت دانست و اظهار کرد: «جنگ امروز، جنگی نرم است و دشمن از هر راهی برای تأثیرگذاری بر ذهن مخاطب و نسل جدید تلاش میکند. با توسعه فضای مجازی و حکمرانی در این حوزه، در این نبرد به موفقیت خواهیم رسید.»
وی با اشاره به میزان بالای حضور مردم در فضای مجازی افزود: «میانگین فعالیت روزانه مردم در فضای مجازی 6 تا 7 ساعت است که نشاندهنده اهمیت این فضا در جامعه است. اگر در این عرصه آگاهانه عمل نکنیم و آن را مدیریت نکنیم، با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.»
دبیر شورایعالی فضای مجازی با تأکید بر تأثیر انکارناپذیر فضای مجازی در زندگی روزمره گفت: «امروزه شاهد شکلگیری و توسعه حوزههای آموزش، کسبوکار، تحقیق و روابط اجتماعی در فضای مجازی هستیم. بسیاری از فعالیتهای مدارس، ادارات و حتی حوزه پزشکی کشور در این بستر در حال انجام است.»
آقای میری با تأکید بر اینکه قوانین حاکم بر فضای مجازی در پلتفرمها و شبکههای اجتماعی میتواند تأثیری عمیقتر از قوانین فضای فیزیکی بر زندگی مردم داشته باشد، تصریح کرد: حاکمیت، فراهم کردن فضایی مناسب و آسان برای زندگی مردم در فضای مجازی را از جمله وظایف خود میداند و این رویکرد در تمامی بخشها از جمله زیرساخت، محتوا و امنیت فضای مجازی کاربرد دارد که در حال حاضر این بخشها به عنوان ستونهای زندگی مردم در فضای مجازی عمل میکنند و هر کدام به طور مستقیم بر زندگی آنها تأثیرگذار هستند.
«سندباکسها» زمینهساز کسبوکارهای جدید در فضای مجازی استانها
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: سندباکس ها میتوانند زمینه خوبی برای شکلگیری سریعتر کسب وکارهای جدید در فضای مجازی استانها باشند.
به گزارش مرکز ملی فضای مجازی، نشست شورای فضای مجازی استان گیلان با حضور دکتر سیدمحمد امین آقامیری دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی، دکتر هادی حق شناس استاندار گیلان، فرمانده سپاه استان و اعضای شورای فضای مجازی این استان برگزار شد.
آقامیری طی سخنانی در این نشست گفت: در سطح ملی سیاست ها و چارچوب های زیست در فضای مجازی به صورت کلی تبیین و تصویب می شود و لازم است که این مهم در استانها به دلیل نزدیکی تعاملات و شناخت زیستی، به صورت بومی اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به این که در فضای مجازی حوزه های خدمات کاربردی، محتوا، امنیت سایبری و... از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند، افزود: هر استان براساس شرایط اقلیمی خود باید نقشه راهی در این حوزه داشته باشد و در حوزه خدمات کاربردی که منجر به توسعه اقتصاد دیجیتال می شود باید بتوانیم شرایط انگیزشی، حمایتی و مانع زدایی را در استانها فراهم کنیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: در دنیای امروز معیار پیشرفته بودن کشورها سهولت دسترسی به خدمات کاربردی است بنابراین توسعه این مهم می تواند در شکل دهی ذهنیت مردم در این زمینه اثرگذار باشد.
آقامیری اضافه کرد: استانها می توانند در زمینه های کشاورزی و گردشگری برای توسعه خدمات کاربردی بر روی سکوها، فعالیت کنند که در استان گیلان حوزه کشاورزی پتانسیل بیشتری برای این موضوع دارد.
وی با بیان این که سندباکس ها می توانند زمینه خوبی برای شکل گیری سریعتر کسبوکارهای جدید در فضای مجازی استان ها باشند، گفت: پس از شکل گیری اقتصاد دیجیتال، حکمرانی مبتنی بر داده مهم است چرا که این داده ها پیشزمینه تهیه اسناد در این حوزه خواهند بود، البته امنیت سایبری و نگهداری از دادههای مردم در حوزههای مهمی همچون سلامت بسیار پراهمیت است و باید در تراز ملی برای حفاظت از حریم خصوصی مردم اقدام صورت گیرد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی همچنین در خصوص اهمیت محتوا در فضای مجازی تصریح کرد: باید بتوانیم میراث بومی کشور را در استانها در فضای مجازی ثبت کنیم و این میراث را در قالبهای جدید فضای مجازی، امتداد دهیم تا به فراموشی سپرده نشوند.
آقامیری همچنین افزود: فعال سازی بازیگران فضای مجازی و انسان رسانه ها در لایه های استانی می تواند به تکمیل این زنجیره کمک کند و اگر دولت از این فعالان حمایت کند، این جریان میتواند سازنده باشد.
وی با اشاره به این که کودکان و نوجوانان در مسیر جامعه پذیری نیاز به محتواهای متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی دارند، تصریح کرد: در حوزه تولید محتوای بومی و توسعه این حوزه، حتما میتوان روی قشر نوجوان حساب کرد و با کمک این عزیزان، تولید محتوا را افزایش داد.
پس از این نشست، دیدار دکتر آقامیری با فعالان اقتصاد دیجیتال استان نیز با حضور استاندار استان گیلان برگزار شد.