ایرانیها سالی 6 هزار میلیارد تومان گوشی میخرند
تلفن همراه به عنوان یک وسیله ارتباطی جذاب یکی از متنوعترین بازارهای محصولات جهان را در اختیار دارد و شرکتهای تولیدی تلفن همراه با معرفی محصولات جدید و مدلهای متنوع سعی در تصاحب این بازار داغ اقتصادی دارند.
به گزارش خبرگزاری فارس، معرفی محصولات جدید و مدلهای متنوع از سوی شرکتهای تولید کننده، به گونهای است که این شرکتها هر سال با معرفی یک مدل جدید از گوشیهای گران قیمت و تبلیغات گسترده بر روی آن محصول سعی در جذب سهم بیشتری از مشتریان گوشی تلفن همراه در بازارهای دنیا را دارند.
اپیدمی تعویض تلفن همراه با محصولات جدید و مدلهای متنوع همانند کشور در استان مرکزی به خصوص در اراک نیز شیوع پیدا کرده و بدون نگاه به اصل کار تلفن همراه تعویض آن با مدلهای جدید به یک رقابت و چشم و همچشمی در آمده است.
هادی بیات کارشناس ابزارهای ارتباطی در این رابطه گفت: این شرکتها کالاهای ارزان قیمتتر خود را با تنوع بسیار گستردهتر برای توجه به نیاز و تنوع طلبی مشتریان به بازار عرضه میکنند به گونهای که بر اساس نتایج تحقیقات مجلات معتبر جهانی هر سه روز یک مدل جدید از تلفن همراه روانه بازار میشود که این تنوع گسترده مشتریان تلفن همراه را در انتخاب دچار سردرگمی کرده است.
* سود بازار خرید و فروش تلفن همراه به جیب شرکتهای خارجی سرازیر میشود
بر اساس بررسیهای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، ایرانیها هر سال 6 هزار میلیارد تومان صرف خرید تلفن همراه میکنند که سرانه هزینه هر ایرانی برای خرید تلفن همراه سالانه 80 هزار تومان است.
مالک فروشگاه بزرگ تلفن همراه در یکی از مرکزیترین خیابانهای اراک به خبرنگار ما گفت: مشتریان گوشی تلفن همراه دو دستهاند؛ دسته اول افرادی هستند که با نیاز واقعی به گوشی و با توجه به رفع نیازهای نرمافزاری و سختافزاری پیشرو اقدام به خرید گوشی میکنند این افراد حدودا 40 درصد مشتریان هستند.
رضا حبیبی ادامه داد: دسته دوم مشتریانی که سهم 60 درصدی در خرید تلفن همراه را دارند عمدتا بر اساس قیمت بالای گوشی و به دلیل رقابت بین گروه اقوام، دوستان یا همکاران اقدام به خرید میکنند که بدون توجه به کیفیت نرمافزاری و سختافزاری فقط برای به روز بودن، گوشی خود را تبدیل به احسن میکنند.
* بعضی از مشتریان حتی ماهیانه یکبار گوشی همراه خود را تعویض میکنند
محمد رضایی فروشنده گوشی تلفن همراه نیز گفت: مشتریان خرید گوشی عمدتا جوان هستند، افرادی که حتی ماهیانه یکبار اقدام به تعویض گوشی همراه خود میکنند و به محض ورود گوشی تلفن همراه جدید به بازار بدون توجه به میزان کارکرد گوشی قبلی خود، آن را تعویض میکنند.
صادق محمدی دیگر فروشنده تلفن همراه نیز در این رابطه اظهار کرد: بر اساس عرف بازار گوشی تلفن همراه کارکرده 30 درصد کمتر از گوشی کار نکرده خرید و فروش میشود که به طور میانگین با هر بار خرید و فروش یک گوشی 2 میلیون تومانی حدود 600 هزار تومان افت قیمت ارمغان به روز رسانی تلفن همراه است.
حبیبی فروشنده تلفن همراه افزود: در حال حاضر گوشیهای دارای برند تبلیغاتی دو شرکت معروف تولید تلفن همراه، حدود 2 میلیون و پانصد هزار تومان قیمت دارند.
پسر 20 سالهای که برای تعویض تلفن همراه به فروشگاه مراجعه کرده بود بهرهمندی از بالاترین تکنولوژی را علت اصلی تعویض گوشی خود عنوان کرد و ادامه داد: برای به دست آوردن بالاترین تکنولوژی حاضر است هر میزان که لازم است، هزینه کند.
* تفاوت تکنولوژیک گوشی تلفن همراه نسبت به مدل قبلی، حدود 15 درصد است
بیات کارشناس ابزارهای ارتباطی گفت: به طور معمول تفاوت تکنولوژیک گوشیهای تلفن همراه نسبت به مدل تولیدی خود، حدود 15 درصد است و عامل اصلی در تصاحب بازار توسط برندهای معروف با مدلهای تولیدی جدید سرمایهگذاری گسترده برای تبلیغات حرفهای و پر جذبه این محصولات است.
شاهرخ میرزایی فروشنده تلفن همراه در اراک اظهار کرد: در حال حاضر گوشیهای 2 میلیون و 500 هزار تومانی که در بازار عرضه میشود در قیاس با گوشیهای یک میلیون تومانی تفاوت عمده و چندانی نداشته و با خرید یک گوشی یک میلیون تومانی میتوان از تمام امکانات نرمافزاری و سختافزاری روز دنیا نظیر کیفیت دوربین، صفحه نمایش مطلوب و قابلیت استفاده و نصب اپلیکیشنهای موجود تا 85 درصد بهرهمند شد.
اولین گوشی تلفن همراه 19 مرداد سال 1373 در پی واگذاری اولین سیم کارت به مشترکان مردمی آغاز و 10 سال پس از آن تولید گوشی تلفن همراه هم در کشور آغاز شد و اکنون با گذشت 10 سال از تولید گوشی تلفن همراه در کشور سه شرکت تولیدی تنها ظرفیت پاسخگویی به یک درصد نیاز بازار را دارند.
محمد بارانی مدیر نمایندگی عرضه گوشیهای تلفن همراه ایرانی در اراک گفت: گوشیهای تولیدی داخل دارای کیفیت و تنوع بالایی بوده و بیش از صد مدل مختلف از گوشیهای ایرانی در بازار موجود است.
این فروشنده گوشیهای ایرانی ادامه داد: پیشرفتهترین گوشی ایرانی قیمتی حدود 500 هزار تومان دارد که گوشی وارداتی با مشخصات این گوشی حداقل یک میلیون تومان یعنی دو برابر قیمت دارند.
* سهم 99 درصدی بازار از واردات گوشی چگونه تامین میشود؟
بر اساس میزان تعرفه دریافتی گمرک کشور مشخص شده تنها 10 درصد گوشیهای وارداتی توسط 12 شرکت بازرگانی از طریق قانونی وارد کشور میشود که مالیات و عوارض گمرکی آن حدود 180 میلیارد تومان بوده و 89 درصد دیگر از سهم بازار به گوشیهای وارداتی از طریق قاچاق اختصاص دارد.
حمید صابری فروشنده گوشی همراه در اراک بیان کرد: این ورود غیر قانونی باعث شده قیمتهای کاذب برای گوشیها ایجاد کند به گونهای که این قیمتهای کاذب بر روی رنگبندی گوشیها تأثیر فراوان دارد و مثلاً گوشی سفید رنگ بدون هیچ دلیل منطقی از سایر رنگها تا 50 هزار تومان گرانتر خرید و فروش میشود در حالی که قیمت جهانی آن در رنگبندیهای مختلف یکسان است.
از این رو توجه به نحوه ورود و ساماندهی نحوه ورود و عرضه تلفن همراه به کشور ضمن افزایش درآمد دولت از تعرفههای گمرکی تا حد قابل توجهای میانگین قیمت عرضه گوشی تلفن همراه را در بازار پایین میآورد و ثبات گستردهای را در این بازار پر تلاطم به دنبال خواهد داشت.
- ۹۳/۰۶/۲۴