ایران تا یک سال دیگربا کمبود۲۷۰هزار کارشناس IT مواجه میشود
مدیر مرکز آموزشی " سیتکو" در اصفهان گفت: بنا به آمار اعلام شده توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان ملی جوانان ، کشور ایران تا سال ۸۵با کمبود ۲۷۰هزار نیروی انسانی متخصص درزمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات مواجه خواهد شد.
" عمران بهروز" روز جمعه در مراسم فارغ التحصیلی دانش آموختگان دوره آموزشی بینالمللی NIITدر اصفهان افزود: کمبود این تعداد نیروی انسانی متخصص در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات( (ICTبرای کشور یک معضل اساسی بهشمار میآید که باید با تقویت بخشهای آموزشی و تخصصی به رفعآن بپردازیم.
وی ادامه داد: در زمان حاضر در ایران بازار بزرگی در حوزه ICTپدید آمده است و آمار منتشر شده در زمینه تعداد کاربران اینترنتی و دسترسی افراد به رایانه گویای عظمت این بازار در آینده است.
به گفته وی مطابق با آمار منتشر شده در اجلاس جامعه اطلاعاتی در ژنو تا سال ۲۰۰۷در ایران حدود ۳۳میلیون نفر به رایانه دسترسی خواهند داشت.
وی تاکید کرد: بر طرف کردن نیاز این بازار بزرگ ،مستلزم تربیت نیروی انسانی متخصص است که باید از هم اکنون به برنامه ریزیهای صحیح در این زمینه بپردازیم.
وی با اشاره به اینکه در ایران میان تخصص فارغ التحصیلان دانشگاهی رشته های مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و تقاضای بازار ICTفاصله بسیاری وجود دارد گفت: این امر ما را با معضل کمبود نیروی انسانی ماهر مواجه میکند.
"بهروز" تصریح کرد: آموزش عالی ما نمیتواند سیستم درسی خود را با سرعت زیاد پیشرفت حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و تقاضای بازار آن هماهنگ کند در نتیجه در جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی به بازار کار مشکلات بسیاری به وجود آمده است.
وی وجود آموزشگاههای آزاد بینالمللی در کشور را در زمان حاضر تنها راه حل این معضل دانست و گفت: باید با توسعه این مراکز و آموزش تخصص و مهارت لازم و بهروز بهنیروهای مستعد و جوان کشور بهرفع نیاز بازار کار بپردازیم.
وی با تاکید بر اینکه امروز هر کس در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات تخصص داشته باشد شغل او حتما تامین است، بیان داشت: از سال ۱۹۹۵تا سال ۲۰۰۴شاهد رشد ۴۷درصدی مشاغل مربوط به حوزه ICTدر جهان بودهایم که این زمینه نسبت به سایر زمینههای شغلی دارای بیشترین رشد بوده است.
این کارشناس اظهار داشت: امروزه در جهان اگر کسی مدارک کامل دورههای تخصصی بینالمللی در زمینه فناوری اطلاعات را داشته باشد در عرض کمتر از سه روز یک شغل بسیار مناسب پیدا خواهد کرد.
وی همچنین به آموزش کودکان و نوجوانان در این زمینه اشاره کرد و گفت:
ما باید با آموزش صحیح برای این دورههای سنی، زمینه رشد و تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر در آینده را فراهم کنیم.
در این مراسم ۷۰نفر از فارغ التحصیلان دورههای آموزشی بینالمللی فناوری اطلاعات هند ( ( (NIITدر اصفهان گواهینامههای مهارتی خود در زمینه مدیریت فناوری اطلاعات و شبکه را دریافت کردند.
- ۸۴/۰۳/۰۷