اینترنت روستاها بر بستر دکلهای ناپایدار
۱۲۱۱ روستای کشور به اینترنت پرسرعت وصل شدهاند، اما کارشناسان هشدار میدهند که اتکا به دکلهای بیسیم برای اتصال، مشکلاتی نظیر قطعی و افت سرعت را همچنان به همراه دارد.
به گزارش فارس؛ ۱۲ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار بر اساس تازهترین گزارش توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات در راستای تحقق عدالت ارتباطی به اینترنت پرسرعت و پایدار متصل شدهاند. این اتصال در بسیاری از موارد باتکیهبر دکلهای بیسیم یا نسل چهارم موبایل صورتگرفته است.
اما بر اساس برخی گزارشات، بیشتر اتصالات بهویژه در مناطقی که از دکلهای بیسیم یا نسل چهارم موبایل استفاده میکنند، به دلیل وابستگی به سیگنالهای موبایل و باتریهای پشتیبان، همچنان با ناپایداری و مشکلاتی همچون افت سرعت و قطعیهای مکرر مواجه هستند.
پیشتر کارشناسان بارها تأکید کردهاند که تحقق عدالت ارتباطی بدون توسعه زیرساخت فیبر نوری، امکانپذیر نیست و مشکلاتی نظیر قطعیهای مکرر، سرعت پایین اینترنت و ناپایداری که در شهرها نیز مشاهده میشود، در مناطق روستایی میتواند باتوجهبه کمبرخورداری زیرساختی، با شدت بیشتری بروز کند. مجری طرح توسعه ارتباطات روستایی محمد بلوچ زهی در این باره گفته است:
«در توسعه اینترنت روستایی بحث فیبر نوری را نداریم؛ اما گاهی اوقات اگر دید رادیویی وجود نداشته باشد، برای تأمین پهنای باند سایت BTS نیاز به فیبر نوری داریم.»
بر اساس ارزیابیهای فنی، اتکای صرف به دکلهای بیسیم و اینترنت همراه ممکن است در مواقعی مانند خاموشیهای برق، شرایط آبوهوایی نامساعد یا اختلال در سیگنال، بر پایداری شبکه تأثیر بگذارد.
این در حالی است که شبکه فیبر نوری، علاوه بر پایداری بالاتر، امکان ارائه خدمات باکیفیت و هزینه بلندمدت کمتر را فراهم میکند. با وجود این مزایا، طبق برخی گزارشها، تنها بخشی از روستاهای کشور بهصورت واقعی تحت پوشش شبکه فیبر نوری قرار دارند. در نتیجه، ادامه توسعه ارتباطات روستایی بر بستر شبکههای بیسیم ممکن است چالشهایی در زمینه تابآوری ارتباطی ایجاد کند.