اینترنت چقدر بزرگ است؟
تلویزیون و اینترنت در ایران و جهان دو رسانه ای هستند که مردم از گروه های سنی مختلف برای پرکردن اوقات فراغت خود و یا بهره برداری درسی و علمی از آنها استفاده می برند.
اما اینترنت پدیده ای تازه تر و جذاب تر است و مخاطبان بیشتری را روز به روز به خود جذب می کند.
اگر عملکرد تلویزیون و اینترنت را در جهت یکدیگر قرار ندهیم و بخواهیم یکی را بر دیگری ارجح دهیم باید بگوییم که اینترنت از تنوع بیشتری برخوردار است و به خاطر وجود گوناگونی و چگونگی ارایه داده های مختلف همراه با تصویر و ویدیو مخاطبان بیشتری بویژه جوانان را به خود جذب می کند.
در اینجا بدنیست اطلاعاتی در مورد این پدیده رسانه ای را از یکی از پایگاه های بی شمار اینترنتی در مورد این غول مهار نشدنی 'عصر جدید' پس از پیدایش اینترنت مرور کنیم.
1- اینترنت چقدر بزرگ است؟!
گوگل، تخمین میزند که در اینترنت 5 میلیون ترابایت، اطلاعات وجود داشته باشد که معادل 5 میلیارد گیگابایت یا 5 تریلیون مگابایت است. از آنجا که مغز انسان ظرفیتی حدود یک تا 10 ترابایت دارد، اگر متوسط ظرفیت مغز را 5 ترابایت در نظر بگیریم، اینترنت معادل ظرفیت مغز یک میلیون انسان است.
بیایید حجم اطلاعات اینترنت را طور دیگری معادل سازی کنیم تا تصورش برایمان آسانتر شود. یک ترابایت را میتوان روی 212 دی وی دی یا 40 دیسک بلوری blue ray ضبط کرد. به این ترتیب برای ذخیرهسازی کل اینترنت به یک میلیارد دی وی دی یا 200 میلیون دیسک بلوری نیاز داریم!.
2- میزان دسترسی به اینترنت:
26?6 درصد از جمعیت دنیا به اینترنت دسترسی دارند.البته در قارهها و مناطق مختلف میزان دسترسی به اینترنت متفاوت است.در آمریکای شمالی سه چهارم مردم، در استرالیا و اقیانوسیه 60 درصد،در اروپا، پنجاه درصد، در آمریکای لاتین و منطقه حوزه کارائیب، 32 درصد، درخاورمیانه 29 درصد، در آسیا 20 درصد و در آفریقا 8 درصد مردم به اینترنت دسترسی دارند.
3- ایمیل: هر روز 247 میلیارد ایمیل فرستاده میشود که البته 81 درصد آنها یعنی 200 میلیارد عدد از آنها، اسپم هستند. به عبارت دیگر سالیانه 90 تریلیون ایمیل فرستاده میشود.
4- نبرد اینترنت و تلویزیون: 59 درصد آمرکاییها به طور همزمان در هنگام دیدن تلویزیون از اینترنت هم استفاده میکنند. برآوردها نشان میدهد که اینترنت بیش از تلویزیون، وقت آزاد مردم را به خود جلب میکند.
5- اینترنت در زندگی نوجوانها: نوجوانها در آمریکا، هر هفته 31 ساعت آنلاین هستند. که 3?5 ساعتش را صرف چت میکنند. دو ساعتش را صرف دیدن ویدیوهای یوتیوب میکنند. دو ساعتش را صرف تماشای ویدیوهای مستهجن آنلاین میکنند. 1?5 ساعت را در سایتهایی میگذرانند که توصیههای تنظیم خانواده و پیشگیری از بارداری می کند. بیشتر از یک ساعت را در سایتها جراحی زیبایی و پلاستیک میگذارنند و 35 دقیقه هم نکات مربوط به کاهش وزن و رژیم غذایی را در وبسایتهای مربوطه مطالعه میکنند.
در مقام مقایسه، آنها تنها چهار ساعت را صرف انجام تکالیف تحصیلی میکنند!
6- در اینترتت 234 میلیون سایت و 126 میلیون وبلاگ وجود دارد.
7- حدود 30 درصد آمریکاییها،6 درصد بریتانیاییها، 5 درصد ژاپنیها، 4 درصد برزیلیها و کانادییها وبلاگنویسی میکنند. 51 دصد وبلاگنویسها زن و 49 درصد آنها مرد هستند. 53 درصد وبلاگنویسها بین 21 تا 35 سال سن دارند و 20 درصدشان کمتر از بیست سال سن دارند.
8- هر ثانیه بیش از 28 هزار نفر کاربر اینترنت، مشغول مشاهده مختوای نامناسب ویدیویی هستند.
9- توییتر: توییتر 105 میلیون کاربر دارد.
10- تخمین زده میشود که یوتیوب بین 120 تا 124 میلیون کاربر داشته باشد که معادل یک سوم کل جمعیت آمریکاست.
11- هر دقیقه، از شش میلیون صفحه فیسبوک بازدید میشود که معالدل 4/37 تریلیون مرور صفحه در سال میشود.
هر ماه 5/2 میلیارد عکس در فیسبوک آپلود میشود.
12- هر ماه، کاربران اینترنت 12?2 میلیارد ویدیو تماشا میکنند. فقط در آمریکا، به تنهایی، در هر ماه 924 میلیون ویدیو در سایت hulu مشاهده میشود.
به گزارش ایرنا کارشناسان معتقدند با توجه به این اطلاعات باید مراقب بود که این پدیده نو در عرصه اطلاع رسانی را با درایت و هوشمندی به کار گرفت و محیط برای کاربران به خصوص نوجوانان و جوانان پاک و بدور از آسیب های احتمالی باشد.
- ۹۰/۰۶/۱۵