ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

اینترنت گابن و اتیوپی برتر از ایران

| شنبه, ۷ دی ۱۳۹۲، ۰۱:۴۱ ب.ظ | ۰ نظر

پهنای باند بین المللی اینترنت در ایران حدود یک دهم متوسط جهانی آن و 3772 بیت در ثانیه به ازای هر کاربر است. در حالی که در کشورهایی همچون سوئیس و ایسلند این شاخص 100 برابر و در لوگزامبورگ هزار برابر ایران است. جالب اینکه کشورهایی همچون ساحل عاج، اتیوپی، گابن و گینه پاپوآ در این شاخص بالاتر از ایران قرار دارند.

باشگاه خبرنگاران- طبق گزارش بانک جهانی سهم صنعت فناوری ارتباطات و اطلاعات از صادرات کشور در سال 2011، صفر بوده است. در حالی که متوسط جهانی این نسبت 10.3 درصد گزارش شده است. در این نسبت کشورهای هنگ کنگ، سنگاپور، مالزی و چین به ترتیب با 41.5، 28.9، 29.4 و 26.8 درصد بالاترین مقدار را در این نسبت دارا هستند. جالب اینکه کشورهایی همچون گویان، بواتسوانا، گواتمالا و گامبیا در این نسبت بالاتر از ایران قرار دارند.

اکنون در بسیاری از مراجع مهم دنیا، شاخص های رشد صنعت فناوری ارتباطات و اطلاعات (ICT) به عنوان شاخص های توسعه یافتگی اقتصادی مورد استفاده قرار می گیرند. در بسیاری از کشورها که از رشد اقتصادی بالای برخوردارند سرمایه‌گذاری در این حوزه رشد بهره‌وری نیروی کار را تقویت کرده است. در اروپا صنعت ICT به دو شیوه توانسته است زمینه‌های رشد اقتصادی را فراهم کند. نخست مشارکت مستقیم در اقتصاد از طریق تولیدات حوزه ICT و دیگری رشد بهره وری در سایر صنایع از طریق استفاده از این فناوری.

صنعت فناوری ارتباطات و اطلاعات به عنوان صنعتی بزرگ و رو به رشد موردتوجه سرمایه گذاران است. طبق گزارشات بین‌المللی مخارج سرمایه‌ای در فناوری اطلاعات جهان در سال 2013 برابر 3700 میلیارد دلار برآورد شده است که نسبت به سال 2012 رشد 2 درصدی داشته است.

از مشکلات پیش روی این صنعت استفاده از مدیران سنتی و ناآشنا با فناوری های روز دنیا است که باعث مغفول ماندن این صنعت در اقتصاد ایران است.

از دیگر شاخص های مهم در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات، پهنای باند بین المللی اینترنت است. این شاخص در ایران حدود یک دهم متوسط جهانی آن و 3772 بیت در ثانیه به ازای هر کاربر است.

سهم صنعت فناوری ارتباطات و اطلاعات از محصول ناخالص ملی کشور بر اساس آمارهای غیررسمی مقامات مسئول کشور در سال 2011 برابر 0.3 درصد است که مطابق برنامه پنجم توسعه تا برنامه باید به 2 درصد برسد. اما این آمار نشان می‌دهد که این صنعت جایگاه مهم و مناسبی در اولویت های کشور و مسئولان ندارد.

  • ۹۲/۱۰/۰۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">