ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

وزیر ارتباطات با بیان اینکه اصلاح تعرفه خطوط تلفن ثابت در مسیر تصویب است اما هنوز نهایی نشده است، گفت: اینترنت امسال گران نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی زارع‌پور در حاشیه بازدید از نمایشگاه تلکام ۱۴۰۰ در جمع خبرنگاران در مورد تصویب اصلاح تعرفه تلفن ثابت که به تازگی از سوی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران مطرح شد، گفت: اصلاح تعرفه‌های تلفن ثابت در مسیر تصویب است اما هنوز تصویب نهایی نشده است.

وی ادامه داد: تاکنون یک مرحله از بررسی تعرفه‌های مخابرات در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات طی شده و باید مراجع دیگری نیز این اصلاح تعرفه را تائید کنند.

وزیر ارتباطات افزود: شرکت مخابرات ایران باید حتماً و قطعاً تضمین‌های لازم را برای حداقل ایجاد سالانه یک میلیون پورت فیبر نوری در کشور به ما اعلام کند یعنی در ازای اینکه تعرفه تلفن ثابت افزایش یابد، مخابرات باید یا سیم مسی را تبدیل به فیبر نوری کند یا در نقاطی که ارتباطات وجود ندارد، پورت فیبر ارائه کند. دوستان مخابرات قول داده‌اند که یکی از این الزامات را انجام خواهند داد.

زارع‌پور در مورد تغییر تعرفه اینترنت گفت: مطابق قانون مجلس، امسال قیمت اینترنت افزایش پیدا نمی‌کند.

وی با بیان اینکه در سال جاری حتی یک ریال نیز قیمت اینترنت افزایش پیدا نکرده است، گفت: تنها در خصوص هزینه نگهداری خطوط تلفن ثابت مطابق با پیشنهادی که مخابرات ارائه کرده، موضوع اصلاح تعرفه‌ها در دست بررسی قرار دارد.

وزیر ارتباطات گفت: ۳۰ درصد از خطوط تلفن ثابت ماهانه هزار تومان درآمد دارد و این در حالی است که مخابرات بابت این خطوط ماهانه ۳۰ هزار تومان هزینه نگهداری پرداخت می‌کند.

زارع‌پور در مورد کیفیت اینترنت نیز گفت: در حال تلاش برای افزایش کیفیت اینترنت هستیم و برنامه بلندمدت و میان‌مدتی در این زمینه داریم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا شاهد افزایش کیفیت اینترنت طی هفته‌های اخیر نیستیم؟ گفت: ظرف یک هفته اتفاق ویژه‌ای نمی‌افتد کما اینکه وضعیت اینترنت نسبت به گذشته هم‌اکنون بهتر شده چرا که ما موفق شده‌ایم مسیر ارتباطات بین‌الملل را که با قطعی مواجه بود، تأمین کنیم.

وزیر ارتباطات اظهار داشت: به هر حال ۱۰ سال است که در کشور اتفاق ویژه‌ای در حوزه اینترنت ثابت نیفتاده است؛ این موضوع را می‌توان در مقایسه ارتباط اینترنت ثابت و موبایل کاملاً متوجه شد و نیاز به توضیح ما نیست.

وی ادامه داد: در رنکینگ دنیا، کشور ما در حوزه اینترنت ثابت کشوری ۱۴۲ از ۱۹۰ کشور است و اگر طی این سال‌ها توسعه‌ای در این بخش انجام شده بود، این توسعه خود را در رنکینگ بین‌المللی و حس مردم در زمان استفاده نشان می‌داد.

زارع‌پور گفت: بخش قابل توجهی از اعتراضات کاربران مربوط به کیفیت اینترنت ثابت است که در کشور توسعه مناسبی پیدا نکرده و نیاز نیست که ما آن را استدلال کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی گفت: ما نگرانی‌های متخصصان و کسب وکارها را برطرف کرده و چارچوب‌های لازم را برای شفاف شدن فضا پیش‌بینی کردیم، اما درنهایت نمایندگان مجلس درباره آن تصمیم‌گیری می‌کنند.

وی در خصوص حمایت از تولید داخل در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز گفت: بهترین حمایت از تولید داخل این است که بازارسازی و مزیت‌سازی برای محصولات داخلی صورت گیرد تا تولیدکنندگان بتوانند در داخل کشور محصولاتشان را بفروشند البته این محصولات باید از لحاظ کیفی نیز ارتقا پیدا کند و قابلیت رقابت داشته باشد.

وی افزود: ما در وزارت ارتباطات در حال هماهنگی با اپراتورها و فعالان این حوزه هستیم تا در صورت نیاز به تجهیزات، سیاست‌هایشان را به سمت حمایت از تولید داخل پیش ببرند.

به گفته وزیر ارتباطات، ظرفیت‌های خوبی در کشور در حوزه تولید تجهیزات شامل تجهیزاتی از جمله مودم، لینک‌های رادیویی، آنتن، روتر، سوئیچ و سرور وجود دارد. حتی ممکن است برخی از این قطعات تولید خارج و مونتاژ باشد که این مسئله طبیعی است و حتی کشورهای آمریکایی نیز از تولیدات مونتاژ کشورهای آسیای جنوب شرقی استفاده می‌کنند.

زارع‌پور در مورد آخرین وضعیت نسل پنجم ارتباطات (۵G) گفت: ۵G نیاز به سرمایه‌گذاری و بومی‌سازی در برخی محصولات دارد، حرکت ما شروع شده و امروز با تست سرعت ۸۰۰ مگ در نمایشگاه تلکام امیدواریم روزی را شاهد باشیم که تمامی مردم چنین سرعتی را تجربه کنند.

وی در خصوص برنامه‌ریزی برای صادرات پلتفرم‌های بومی در سایر کشورها نیز گفت: نخستین هدف ما ورود به کشورهای همسایه است که به لحاظ فرهنگی با ما اشتراکاتی دارند، پس از آن نیز با توجه به نیاز کشورها می‌توانیم به سایر کشورها ورود کنیم.

وزیر ارتباطات گفت: ما هم‌اکنون در آغاز کار هستیم و کار بلندمدتی در پیش داریم که یک شبه اتفاق نمی‌افتد؛ در این زمینه در حال رایزنی بوده و باید هماهنگی انجام دهیم.

زارع‌پور ادامه داد: شروع به کار ورود پلتفرم‌های بومی به کشورهایی مانند آذربایجان، عراق، ترکیه و افغانستان خواهد بود و پس از آن به بازارهای بزرگ جهانی راه پیدا می‌کنیم.

  • ۰۰/۱۰/۰۴

طرح صیانت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">