ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

بازار داغ گوشیهای قاچاق در اهواز

| چهارشنبه, ۴ بهمن ۱۳۸۵، ۰۲:۲۰ ب.ظ | ۰ نظر

بازار گوشیهای تلفن همراه غیرمجاز، به رغم هشدارهای مکرر مسوولان شرکت مخابرات همچنان در اهواز پر رونق است.

شرکت سهامی مخابرات ایران از چندی پیش اعلام کرده که ارایه خدمات به مشترکانی که از گوشیهای غیرمجاز استفاده می‌کنند را قطع خواهد کرد و تنها گوشیهایی فعال خواهند بود که از مبادی معتبر وارد کشور شده باشند.

باوجود این هشدارها خرید و فروش گوشیهای غیرمجاز در بازار اهواز همچنان رواج دارد.

برخی فروشندگان گوشی همراه دراهواز در گفت وگو باخبرنگار ایرنا، ازجمله علل اصلی این امر را تعرفه بالای واردات گوشی‌از طریق مجاری قانونی می‌دانند که با هدف حمایت از تولید داخلی وضع شده است.

به اعتقاد آنان، با افزایش تعرفه واردات گوشی تلفن همراه از چهار درصد به میزان ‪ ۲۰‬درصد فعلی، قاچاق این گوشیها نیز بیشتر شده و متعاقب آن، اقبال عمومی به خرید و فروش گوشیهای وارداتی از طریق غیرمجاز نیز فزونی یافته است.

"عبدالکریم قلمبر" یکی ازفعالان این بخش معتقد است که حتی هشدارهای اخیر شرکت مخابرات نیز نتوانسته از رونق بازار گوشیهای قاچاق بکاهد.

وی افزود: گوشیهای قاچاق پس از عرضه در بازار، فعال شده و با خدمات پس از فروش شرکتهای متفرقه به فروش می‌رسند.

"علی مزرعه" یک فروشنده گوشی تلفن همراه نیز گفت: به جرات می‌توان ادعا کرد ‪ ۸۰‬درصد گوشیهای موجود در بازار که در معرض فروش قرار دارند از طریق قاچاق وارد شده‌اند.

وی بااشاره به رکود واردات گوشی تلفن همراه از مجاری قانونی از زمان افزایش تعرفه، اظهار داشت: تفاوت قیمت گوشیهای دارای گارانتی و گوشیهای قاچاق و بدون گارانتی به حدی است که ادامه فعالیت نمایندگیهای مجاز را مشکل کرده است.

این فروشنده، راهکار منطقی برای رونق بازار گوشیهای مجاز را کاهش تعرفه فعلی واردات گوشی به سطح معقول ‪ ۱۰‬درصد دانست.

مدیر مخابرات شهرستان اهواز نیز در گفت وگو با ایرنا با اشاره به اینکه افزایش تعرفه واردات گوشی تلفن همراه جزو سیاستهای دولت است خاطرنشان کرد: شرکت مخابرات در این مورد تصمیم گیرنده نیست.

"محمدرضا شجاعی" با اشاره به اینکه برای فعال کردن گوشیهای قاچاق معمولا ازشماره سریالهای قدیمی استفاده می‌کنند گفت: این شماره‌ها با تشخیص تکراری بودن در شبکه قابل شناسایی است.

وی گفت: هرچند گوشیهای قاچاق ممکن است برای مدتی فعال شوند اما پس از شناسایی، حتما فعالیت آنها متوقف شده و بلا استفاده خواهند شد.

شجاعی به شهروندان توصیه‌کرد: برای خرید گوشی تلفن همراه به نمایندگیهای مجازمراجعه کرده و مراقب‌باشند شماره‌سریالهای گوشیهای خریداری شده دستکاری نشده باشد چرا که در این صورت بعدها خود متضرر خواهند شد.

سرپرست معاونت‌بازرسی و نظارت‌بر قیمت و توزیع‌کالا و خدمات‌سازمان بازرگانی خوزستان نیز از متقاضیان گوشی همراه خواست این کالا را تنها از واحدهای صنفی دارای پروانه کسب متعبر و نمایندگی‌های مجاز تهیه کنند.

"محمدعلی مهدی‌پور" افزود: کلیه واحدهای صنفی عرضه‌کننده گوشی همراه موظف هستند نسبت به صدور فاکتور در دو نسخه با ذکر مشخصات کامل شامل نام گوشی و شماره سریال، نوع گارانتی و شرکت زیر پوشش، قیمت ، نام خریدار و فروشنده و نیز ذکر تاریخ خرید اقدام کنند.

وی با اشاره به نحوه کنترل و صحت شماره سریال دستگاه گوشی تلفن همراه اظهارداشت: شماره سریال دستگاه که در فاکتور جلد گوشی و کارت گارانتی قید شده با شماره سریال جلد پشت دستگاه که معمولا زیر باطری درج می‌شود بایستی مقایسه و تطبیق داده شود.

توصیه کارشناسان شرکت مخابرات استان نیز به خریداران گوشی تلفن همراه این است که با وارد کردن کد #‪ *#06‬به گوشی تلفن همراه، شماره سریال درج شده بر صفحه نمایشگر را با شماره سریال حک شده روی بدنه گوشی مطابقت دهند و از قانونی بودن مراحل ورود آن اطمینان حاصل کنند.

  • ۸۵/۱۱/۰۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">