بازدید از سایتهای مستهجن کمتر از پنج درصد است
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات گفت: زنان متخصص میتوانند در بخش نرمافزاری وارد شوند و در واقع تولید نرمافزار حوزهای است که زنان میتوانند نقش موثری در آن داشته باشند.
به گزارش خبرنگار سرویس فنآوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمد سلیمانی در همایش زنان، اینترنت و هزارهی سوم اظهار کرد: امروز شرایط خاصی بر فضای واقعی و فیزیکی حاکم است که فضای مجازی و درواقع مکمل آن ایجاد شده است.
وی گفت: واقعیت آن است که امروزه شکست لیبرالیسم بر همه آشکار شده و این شکست چیزی نیست که ما مدعی آن باشیم بلکه مشهود است و نمایش داده میشود.
وزیر ارتباطات گفت: اگر رژیم صهیونیستی برای کشورهایی مثل ما به عنوان یک غدهی سرطانی محسوب میشود و از طرفی موضوع فلسطین که در حلقوم لیبرالیسم گیر کرده موضوع مهمی است، در فضای مجازی نیز باید چنین تلاشهایی را انجام دهیم، چون در این فضا راحتتر میتوانیم به اهداف مورد نظر خود دست یابیم.
سلیمانی با بیان این که محورهایی مانند کرامت انسانی که بشر تشنهی آن است در محیط مجازی خریدار فراوانی دارند، گفت: عدالت بحثی است که همه به آن توجه دارند و نقش زنان نیز در این بخش حساستر است.
سلیمانی تاکید کرد: امروزه در فضای سایبر دغدغه و مسائلی وجود دارد، اما در عین حال دارای قابلیتهایی است که باید به نحو احسن از آنها استفاده کنیم، بنابراین اگر بتوانیم بر آن مسلط شویم مطمئنا ملت ایرانی میتواند از این ابزار به راحتی استفاده کند.
وی با بیان این که بحث امنیت در این فضا موضوعی مهمی است، گفت: باید هوشیار باشیم که مسائل امنیتی را در بحث اینترنت حل کرده و ضربههای آن را مهار کنیم.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات ادامه داد: بحث جنسیت شاید در اینترنت هدف استکبار باشد که بخواهد از آن برای رسیدن به اهداف خود استفاده و به ترویج فرهنگ خود و تخریب فرهنگ ما اقدام کند، بنابراین ما باید به هوش باشیم و در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهیم.
سلیمانی با بیان این که به نظر میرسد در توسعهی زبان و ادبیات فارسی میتوانیم از این حوزه به خوبی استفاده کنیم، گفت: امروزه در جامعهی اطلاعاتی دو پرچم برپاست؛ یکی با محوریت غربی و آمریکایی و پرچمی دیگر نیز توسط جمهوری اسلامی ایران برپاست که این نشان دهندهی اهمیت و جایگاه کشورمان در حوزهی جامعهی اطلاعاتی و اینترنت است.
وی با بیان این که فضای مجازی محدودیتها و تهدیدهای خاص خود را دارد که باید آن را شناخته و با آنها مبارزه کنیم، گفت: به طور قطع در فضای مجازی که در آن حضور چهره به چهره وجود ندارد، اتفاقات عجیبی رخ میدهد، ولی در عین حال رشد و نشر فرهنگ در این فضا میتواند بهتر انجام شود و اگر مسوولیتهای خودمان را در این حوزه به خوبی انجام دهیم، میتوانیم جایگاه نظام خودمان و هم زبان و ادبیات کشورمان را به گوش جهانیان برسانیم.
او با اشاره به بحث فیلترینگ گفت: کشورهای غربی در این زمینه برعکس ما عمل میکنند و در حقیقت مواردی را فیلتر میکنند که جنبهی فرهنگی و ایدئولوژیکی دارد و این اتفاق دربارهی مباحث مرتبط به مبانی اعتقادی که بیشتر نیز مربوط به مسلمانان است رخ میدهد، ولی در کشور ما سایتها و مطالب مرتبط با موضوعات مستهجن و خشونتها فیلتر میشوند.
او با بیان این که وجود سایتهای مستهجن امروزه کمتر از سایتهای غنی و صاحب دانش است، گفت: گفته میشود رجوع به سایتهای مستهجن جهان کمتر از دو یا سه درصد است و در کشور ما این رقم کمتر از پنج درصد است و این درحالی است که رجوع به منابع علمی و دانش بشری از طریق اینترنت قابل توجهتر است و نشان دهندهی این موضوع است که بشر هوشیارتر شده و متوجه اهم مسائل مرتبط شده است.
وی با بیان این که وظیفهی ما ایجاد زیرساختهای مناسب در کشور است، گفت: سال گذشته تعداد کاربران اینترنت در کشور هفت میلیون برآورد شده است که در سال جاری این تعداد حدودا به 11 میلیون رسید، ولی از نظر ما باید امکان دسترسی برای تمام ایرانیان در کشور فراهم شود.
سلیمانی با اشاره به پهنای باند کشور گفت: پهنای باند خارج از کشور ما سال گذشته و در شهریور 84 حدود شش STM1 بود که در حال حاضر این پهنای باند تقریبا به سه برابر رسیده است.
وی ادامه داد: تعداد دانشگاههایی که در سال گذشته به شبکه متصل بودند، بسیار کم بود، اما این تعداد در حال حاضر به بیش از 80 درصد رسیده است و در حال حاضر میتوان گفت که بیش از 80 درصد دانشگاههای ما از نعمت برقراری ارتباط داده برخوردارند.
او ادامه داد: در حال حاضر بیش از 73 هزار کیلومتر فیبر نوری وجود دارد که 33 هزار کیلومتر مربوط به خطوط اصلی و 40 هزار کیلومتر درون شهرهاست که ما باید تا حدود چهار سال آینده، این رقم را به 130 هزار کیلومتر برسانیم.
سلیمانی تاکید کرد: مهمترین مساله در اتصال الکترونیکی و آمادگی الکترونیکی کشور دسترسی سهل و آسان و ارزان قیمت است؛ با توجه به محاسباتی که انجام دادیم در حال حاضر بیش از 98 درصد ارتباطات ما به خارج از کشور انجام میگیرد، در صورتی که در یک شرایط طبیعی بیش از 90 درصد ارتباطات باید در درون کشور انجام شود.
او ادامه داد: این یک ضعف بزرگ و اساسی محسوب میشود و بدین منظور شبکهی ملی اینترنت را مطرح کردیم که کار بزرگی و راه حل اساسی برای کشور ما محسوب میشود که بتوانیم شبکهی امن و پایدار را ایجاد کنیم و این کار به همکاری همهی دستگاهها و سازمانها نیاز دارد.
به اعتقاد وی، باید اینترنت را ارزانتر در اختیار مردم قرار دهیم و این دسترسی را آن قدر آسان کنیم که همه بتوانند به منابع غنی اطلاعات دسترسی یابند، البته باید اشکالات آن را نیز رفع کنیم و به سالم سازی در این محیط توجه کنیم.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات در پایان با اشاره به طراحی شبکهی علمی که در حدود دو هفتهی گذشته، کار خود را در تهران به عنوان پایلوت آغاز کرده است، گفت: امیدواریم این شبکه با خصوصیاتی که تعریف شده ارتباطات را به صورت بسیار بالا برقرار کند.
- ۸۵/۰۸/۰۸