بازگشت اختلال GPSها/ پیگیری وزارت ارتباطات هم نتیجه نداد
بازگشت اختلال به شبکه موقعیت یاب جهانی یا همان جیپیاس در سطح شهر تهران و سردرگمی مردم در بکارگیری مسیریابها، بیانگر آنست که پیگیریهای وزارت ارتباطات و معاونت علمی ریاست جمهوری برای حل این مشکل هنوز به نتیجه نرسیده است.
قدس آنلاین: مشکل اختلال در شبکه موقعیت یاب جهانی(GPS) به ویژه در سطح شهر تهران که در هفتههای گذشته تا حد زیادی کاهش یافته و بر طرف شده بود در روزهای اخیر دوباره به وضعیت قبلی بازگشته و در بیشتر طول روز نرمافزارهای مسیر یاب در سطح پایتخت با مشکل موقعیت غیر واقعی و جعلی روبرو هستند و از حیز انتفاع خارج.
اگر در طول روز به ویژه در گسترده مرکزی شهر تهران نیاز به استفاده از مسیر یابها داشته باشید با این موشکل مواجه خواهید شد که موقعیت شما را اغلب در میانه باند فرودگاه مهراباد یا نقاد دیگری در جنوب شرق شهر نشان میدهد.
این مشکل به ویژه برای تاکسیهای اینترنتی و پیک ها که از این مسیریابها برای ارائه خدمات استفاده میکنند ملموس و عذاب آور است و آنها را از فعالیت اقتصادی خود باز میدارد.
کاربران این سرویسها این روزها با پیام جدیدی در اپلیکیشنهای خود مواجه میشوند که میگوید موقعیت مکانی شما جعل شده است.
سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دو ماه پیش در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین، با پذیرش این مشکل گفته بود: این یکی از موضوعات مهمی است که به ما نیز منعکس شده است با معاونت علمی جلساتی را برگزار کردیم این موضوع را دنبال میکنیم. قرار است هماهنگی با نهادها و دستگاههای مختلف که در این خصوص ذیمدخل هستند داشته باشیم تا این موضوع را حل کنیم.
وی منشاء بیرونی و سایبری در وقوع این اختلال را رد کرد و اظهار داشت که موضوعات متنوعی در این مسئله دخیل هستنند و چیزی که ما تا اینجا احصا کردهایم باید یک هماهنگی با برخی دستگاه ها ایجاد شود.
پیش از این نیز احمد وحیدی وزیر کشور دولت سیزدهم هم در اوایل مرداد ماه به قدس آنلاین گفته بود اصل این اختلال که سیگنالی است باید توسط وزارت ارتباطات پیگیری شود و اگر معلوم شد این اختلال غیرمعمول است، دستگاههای اطلاعاتی باید محل ایجاد این سیگنالها را شناسایی کنند. تشخیص استفاده غیرقانونی از سیگنالها با وزارت ارتباطات و دستگاههای پدافندی است، ولی اگر آنها نتوانستند این تشخیص را بدهند، دستگاههای اطلاعاتی می توانند ورود کنند.
از اظهارات هر دو این مقامات سابق و فعلی مشخص است که این اتفاق مرتبط با تدابیر و مسائل امنیتی در شرایط خاص این روزها و ماههای منطقه است که قابل توجیه هستند اما ظاهراً هماهنگیهای بخشهای اجرایی از جمله وزارت ارتباطات با آنها به نتیجه نرسیده از اینرو لازم است تا برای جلوگیری از خسارت بیشتر به کسب و کارهایی که به این سرویس وابسته و متکی هستند، خاصه در این ایام که معیشت و اقتصاد به دلیل مسائل و مشکلات دیگری همچون ناترازی انرژی، قطع برق و نوسانات اقتصادی با دشواری و مصائب زیادی روبرو هستند، وزارت ارتباطات و معاونت علمی ریاست جمهوری یا هر دستگاه مسئول دیگری با جدیت بیشتر این مسئله را دنبال کرده و راه حلی فنی برای آن بیابند.