باند کلاهبرداران حرفهای سایت دیوار منهدم شد
فرمانده انتظامی استان بوشهر گفت: اعضای یک باند حرفه ای کلاهبردار که در سایت دیوار با روش های مختلف اخذ بیعانه، کارت های اجاره ای و معاملات دروغین فعالیت می کردند دستگیر شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر، سردار خلیل واعظی از انهدام باند کلاهبرداری کارتهای اجارهای در سایت دیوار و شیپور خبر داد و اظهار داشت: با تلاش کارآگاهان سایبری در پلیس فتا استان بوشهر، اعضای یک باند کلاهبردار حرفهای که با تبلیغ فروش و درج آگهی دروغین فروش تجهیزات دیجیتال شامل لپ تاپ و گوشی تلفن همراه با قیمت نازل در سایت های واسط اینترنتی نظیر دیوار و شیپور، از متقاضیان خرید، مبالغی را تحت عنوان بیعانه دریافت میکردند، شناسایی شدند.
فرمانده انتظامی استان بوشهر عنوان داشت: اعضای این باند با درج آگهی دروغین فروش کالاهای مورد نیاز مردم در سایتهای اینترنتی و به بهانه نگه داشتن کالا برای خریدار و عدم فروش آنها به متقاضی دیگر، مبلغی را به عنوان بیعانه دریافت میکردند و دیگر پاسخگوی تماسهای خریدار نبودند.
وی با بیان اینکه اعضای این باند به این شیوه از تعداد زیادی از شهروندان کلاهبرداری میکردند، اضافه کرد: با اقدامات فنی کارشناسان و کارآگاهان پلیس فتا، مالکان کارت حسابهایی که مالباختگان به آنها مبالغی را واریز کرده بودند شناسایی و مشخص شد که این افراد، فریب اعضای این باند کلاهبرداری را خورده و در قبال در اختیار گذاشتن مشخصات و بعضا کارت حساب خود به صورت اجاره ای، مبالغ اندکی را به صورت ماهیانه دریافت کردهاند.
سردار واعظی خاطرنشان کرد: کلاهبردارن با اغفال صاحبان حسابهای مذکور با این عنوان که برای بالابردن اعتبار و اهمیت فروشگاه اینترنتی خود نیاز به اجاره کارت حساب آنها داشته و از سهل انگاری و طمع این افراد سوء استفاده مجرمانه میکردند.
این مقام ارشد انتظامی گفت: با پیگیریهای شبانه روزی افسران سایبری پلیس فتا، هویت سرکرده و اعضاء این باند کلاهبرداری، شناسایی و سردسته این باند که اهل و ساکن یکی از استان های مرکزی کشور بود، در یک عملیات اطلاعاتی پیچیده به محض ورود به استان دستگیر و همزمان دو تن از اعضای دیگر این باند در شهرستان بوشهر و یکی از شهرستانهای جنوبی استان در مخفیگاههاشان دستگیر شدند.
فرمانده انتظامی استان بوشهر افزود: از محل اختفاء متهمان کلاهبردار، چندین دستگاه انواع گوشی تلفن همراه هوشمند و ساده وچندین قطعه سیم کارت و کارت های بانکی که در ارتکاب جرم از آنها استفاده میکردند کشف شد.
سردار واعظی با اشاره به اینکه متهمان در بازجوییهای فنی به 700 میلیون ریال کلاهبرداری از شهروندان با این روش اعتراف کردهاند اضافه کرد: تاکنون 50 نفر مالباخته از سراسر کشور شناسایی شده است.
این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: با توجه به تعداد مالباختگان، تجهیزات کشف شده از مخفیگاه متهمان و مدارک موجود، برآورد میشود حجم مالی کلاهبرداری توسط اعضای این باند بیشتر از مبالغ اعلام شده در اعترافاتشان باشد که نیازمند بررسیهای تکمیلی است.
فرمانده انتظامی استان به منظور پیشگیری از متضرر شدن شهروندان هم استانی در کلاهبرداری اینترنتی توصیه کرد: خریداران قبل از رویت و تحویل کالا و اجناس مورد معامله در فضای مجازی، از پرداخت هر وجهی تحت عناوین بیعانه و پیش پرداخت خودداری کنند.
سردار واعظی تاکید کرد: به هیچ عنوان کارتهای بانکی خود را با وعده اجاره و پرداخت مبالغی به صورت ماهانه در اختیار افراد نگذارید، چراکه برابر قانون صاحبان کارتهای اجاره نیز به عنوان همدست به مرجع قضائی معرفی و قانون گذار برای این افراد نیز جرم انگاری کرده است.
عضو شورای تامین استان توصیه کرد: کاربران هوشیاری لازم را داشته باشند و صرفا به علت اینکه فروشنده اطلاعات شخصی یا اطلاعات حساب بانکی خود را ارایه کرد، دلیل کافی برای اعتماد ما به فروشنده نیست و ممکن است این اطلاعات ارایه شده متعلق به فروشنده نباشد و از سایت یا فروشگاه اینترنتی خرید نمایید که سابقه خرید از آن برای خودشان یا بستگان و دوستان نزدیک به صورت ایمن صورت گرفته باشد.