با الکترونیکی شدن سازمان ثبت مخالفت میشد
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: با الکترونیکی شدن خدمات مخالفتها و فشارهای بسیاری به ما متحمل شد که با توجه به مسئولان عالی و عنایت خداوند، سازمان ثبت از گذرگاه این سختی رد شدیم.
به گزارش تسنیم، احمد تویسرکانی بیان کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، در سال گذشته خدمتگذاری خوبی به مردم داشته است که این تلاشها مبتنی بر راهبردها و برنامه ریزی صحیح بوده است.
وی با بیان اینکه امسال از طرف مقام معظم رهبری به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نام گذاری شده است که سازامن ثبت اسناد و املاک کشور در جهت خدمات و فعالیتهایش که سبقه اقتصادی دارد میتواند اقدامات خوبی انجام دهد و در جهت اقتصاد مفید باشد، گفت: بخشی از اقتصاد کشور از گذرگاه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور صورت میگیرد؛ ثبت شرکتهای تجاری و ثبت اختراعات و نشانههای جغرافیایی و اجرای مفاد اسناد رسمی در سازمان اسناد و املاک کشور رخ میدهد.
تویسرکانی بیان کرد: ما بعنوان مدیران دستگاهها باید به مدیریت جهادی توجه ویژه داشته باشیم و با برنامه و با انگیزه اقدام کنیم که امیدوارم در کوتاهترین زمان به اهداف خود برسیم.
معاون قوه قضاییه عنوان کرد: در رابطه با خدمات سازمان ثبت اسناد و املاک کشورف بخشی از عملکردها شامل برون رفت از شیوه سنتی و ارائه خدمات به نحو مدرن و با هزینه کمتر است. که تأکید میکنیم امروز بخشی از خدمات دستگاهها هزینههای غیرمستقیم و بیشتر از مستقیم را به مردم تحمیل میکنند.
و ادامه داد: امروز برای دریافت خدمات، مراجعات حضوری و بروکراسی خدمات اقدامات خوبی از سوی سازمان ثبت اسناد صورت گرفته که مراجعات حضوری کاهش یافته و باعث رضایتمندی مردم شده است همچنین این امور سلامت اداری و کاهش فساد و تخلفات را به بار آورده است در حقیقت با اصلاح فرآیندها و اتخاذ شیوههای جدید به نحو مدرن میتوانیم بسیاری از هزینههای پنهان را کاهش دهیم که خوشبختانه توفیقاتی در این زمینه بدست آوردیم.
وی افزود: با الکترونیکی شدن خدمات مخالفتها و فشارهای بسیاری به ما متحمل شد که با توجه به مسئولان عالی و عنایت خداوند، سازمان ثبت از این گذرگاه به سختی رد شدیم؛ بسیاری از فرآیندهای سنتی خدمات از سیستم سنتی خارج شد و به سوی مدرنیته پیش رفت .
تویسرکانی عنوان کرد: 10ها میلیون مکاتبه و 10 میلیون کاغذ و مراجعات حضوری بسیار را حذف کردیم که این امر از اقدامات بسیار مهم است.
وی ادامه داد: درسال 92 سازمان ثبت اسناد و املاک 45 میلیون و 534 هزار و 904 خدمت به مردم ارائه کرده است که در این زمینه رشد 25 درصدی را شاهد بودیم. همچنین مجموعه خدمات درسال 92 66 درصد الکترونیکی بوده که در این زمینه نیز رشد 28 درصدی داشتیم.
تویسرکانی اظهار داشت: صدور اسناد مالکیت، 2 میلیون 559 هزار و 827 سند صادر شده بود که بخشی از اسناد مالکیت مربوط به بخش دولتی و در جهت مستند سازی بوده است.
وی ادامه داد: در حوزه صدور اسناد دفاتر اسناد رسمی 20 میلیون و 616 هزار و 241 سند رسمی صادر شده است که 1. 8 درصد مربوط به بیع و 31 درصد مربوط به صدور وکالت نامه بوده است. که در استان تهران 23 درصد اسناد نیز به شکل رسمی تنظیم شده و در اصفهان 7 درصد بوده است.
تویسرکانی بیان کرد: مهمترین موضوع ایجاد سامانه الکترونیک و صدور اسناد رسمی است که امروز اشخاص ممنوع المعامله از طریق سیستم مرکزی شناسایی و بانکها را رصد میکنیم. در واقع خود فرد وارد نمیشود بلکه سیستم در این زمینه اقدام میکند.
تویسرکانی ادامه داد: در قانون دفاتر اسناد رسمی در ماده 4 قانونگذار را ضابطهای را در نظر گرفته است که به ازای هر 15 نفر یک دفتر خانه تأسیس شود؛ براساس قانون در عمده نقاط کشور که بالاتر از ظرفیت مذکور مطرح شد میتوان توزیع صورت گرفته و سردفتر داشته باشیم.
وی ادامه داد: یک میلیون و 200 هزار هکتار در راستای اجرای طرح کاداستر برآورد شد که به آن رسیدیم.
معاون قوه قضاییه افزود: نیاز است که طرح کاداستر در کل کشور اجرا شود که دراین راستا تمام اراضی دولتی و محیط زیست و امقال ان شامل میشود. باید اصلاحیه طرح کاداستر هر چه زودتر در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد که البته باید بگویم آماده تصویب است.
وی ادامه داد: از نمایندگان می خواهیم که در خارج از نوبت و به سرعت این طرح را به تصویب برسانند تا تمام کشور را در خصوص این طرح پوشش دهیم.
تویسرکانی گفت: با اجرای طرح کاداستر اراضی فاقد قانون که تصرف شدند را میتوانیم سند مالکیت داده و بازگردانیم.
- ۹۳/۰۲/۰۲