جرات تولید کتابهای الکترونیکی را نداریم
احمدی در رادیو گفتگو گفت: ما میتوانیم کتابهای الکترونیکی ایجاد کنیم، اما به دلیل نبود امنیت این کتابیها به سرعت در سایتها پخش میشود که یکی از دلایل اصلی کاهش تیراژ کتابها نیز، کپی غیرقانونی کتابها در کانالها و سایتهاست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کامران احمدی مدیر مسئول انتشارات فرهنگ فردا و عضو هیئت مدیره انجمن فرهنگی ناشران علوم پزشکی دانشگاهی در برنامه «گفتگوی فرهنگی» رادیو گفتگو در مورد دلایل گرانی ۸۴ درصدی کتاب برای تولید کتابهای الکترونیکی امنیت وجود ندارداظهار کرد: کتاب گرانتر شده، اما نسبت به سایر کالاها و خدمات کمترین افزایش قیمت را داشته چرا که مخاطبی ندارد.
وی با بیان اینکه کاغذ تنها عامل گرانی کتاب نیست افزود: در تمام دنیا قیمت گذاری کتاب براساس محتویات کتاب صورت میگیرد. متاسفانه در کشور ما قیمتگذاری کتاب اینگونه نیست و سابقه طولانی دارد؛ لذا کتاب هنوز یکی از ارزانترین کالاها در کشور است چرا که با مواد مصرفی آن را میسنجند.
مدیر مسئول انتشارات فرهنگ فردا گران شدن کتاب را موجب از دست رفتن خریداران داسنت و بیان کرد: از سپتامبر ۲۰۲۲ تا اوایل ۲۰۲۳ قیمت خرید کاغذ و کاغذ چاپ ۵ تا ۱۵ درصد در دنیا کاهش داشته است که علت آن کاهش مصرف کاغذ است. قیمت کتابهای درسی دانشگاهی در آمریکا در فاصله ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ تنها ۷ درصد افزایش یافته است. در انگلستان در فاصله ۲۰۰۲ تا ۲۰۲۲ تنها ۱۲ افزایش داشته است. چرا که مصرف کاغذ کاهش یافته و کتابها به سمت الکترونیکی شدن پیش رفتهاند. ما نیز میتوانیم این کتابها را ایجاد کنیم، اما به دلیل نبود امنیت به سرعت در سایتها پخش میشود. در کشور ما یکی از دلایل اصلی کاهش تیراژ، کپی غیرقانونی کتابها در کانالها و سایتهاست.
احمدی در مصاحبه با رادیو گفتگو با بیان اینکه هر چه از آثار فاخر پزشکی دور باشیم سلامت مردم به خطر خواهد افتاد گفت: با گسترش سرقتهای علمی و شبکههای اجتماعی نباید انتظار داشته باشیم که ناشران بتوانند کتابها و خدمات بهتری ارائه دهند. تمام دنیا در حوزه کتابهای پزشکی به سمت کتابهای الکترونیکی رفتهاند. در حال حاضر در آمریکا هزینه کتاب، نرم افزار، نوشت افزار و تکنولوژیهای آموزشی یک دانشجو هزار و ۲۲۶ دلار است که ۳۴۰ تا ۴۰۰ دلار آن تنها برای کتابهای کاغذی و ۸۸۶ دلار صرف نوشت افزار و خدمات الکترونیک میشود. در حالیکه در کشور ما این هزینهها نیست. این هزینه باید توسط ناشران ایجاد شود، اما هیچ ناشری جرئت ورود به حوزه کتاب الکترونیک ندارد.
وی همچنین با تاکید بر قیمتگذاری روی محتوای کتاب به جای خود کتاب بیان کرد: این موارد حلقههای مفقودهای است و حاکی از نا آشنایی متولیان حوزه کتاب با این حوزه است.