ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

برترین های فناوری ایران از نگاه ایتا

| دوشنبه, ۵ اسفند ۱۳۸۷، ۱۰:۵۵ ب.ظ | ۰ نظر

اولین دوره مراسم جوایز فناوری ایران (ایتا) با اهدای 20 جایزه به برترین‌های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزار شد.

به گزارش دبیرخانه جوایز فناوری ایران(ایتا)، در این مراسم که یکشنبه شب هفته گذشته در سالن همایش‌های کتابخانه ملی برگزار شد، جمع کثیری از مدیران حوزه ICT در بخش‌های دولتی و خصوصی حضور داشتند.
ITA.jpg
در ابتدای مراسم که با آغاز هفتمین سال انتشار هفته‌نامه عصر ارتباط همز‌مان بود، مهدی بگلری- مدیر مسئول عصر ارتباط- گزارش کوتاهی درخصوص فعالیت‌های موسسه مطبوعاتی عصر ارتباط کوشا ارائه کرد.

به گفته بگلری این موسسه از پنج بخش شرکت پیام‌رسان پیروز (فعال در بخش توزیع مطبوعات)، شرکت تبلیغاتی باربد، هفته‌نامه عصر ارتباط، پایگاه اینترنتی ICTNEWS و جایزه ایتا تشکیل شده است.

او همچنین درباره فعالیت‌های این بخش‌ها توضیحات کوتاهی ارائه کرد.

در ادامه، دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات اهدای جوایز ایتا را یکی از مواردی دانست که فضا را برای توسعه کشور در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات فراهم می‌کند.

عبدالمجید ریاضی با مهم خواندن نقش مطبوعات در روند توسعه کشور، از دست‌اندرکاران نشریات خواست همان‌گونه که برعملکرد مدیران نظارت می‌کنند، عملکرد خود را نیز ارزیابی کنند و میزان موفقیت در رسیدن به اهداف را بسنجند.

او با انتقاد از برخی روزنامه‌نگارانی که در حوزه ICT فعالیت می‌کنند، از آن‌ها خواست اطلاعات تخصصی خود را افزایش دهند.

ریاضی به مطبوعات این حوزه پیشنهاد کرد اسناد بالادستی و لوایح بودجه و برنامه پنج ساله پنجم را به نقد و بررسی بگذارند تا در این مسیر همه نظرات کارشناسی گردآوری شود.

دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات اهدای جوایز فناوری اطلاعات ایران را امری قابل تقدیر دانست و گفت: الان که فضا به سمت میدان‌داری بخش خصوصی پیش می‌رود، لازم است که چنین مراسمی نیز توسط بخش خصوصی برگزار شود و دولت کمتر حضور داشته باشد.

ریاضی بر لزوم عادلانه و صادقانه بودن داوری‌ها در چنین جشنواره‌هایی تاکید کرد و افزود: اگر داوری عادلانه باشد، هیچ‌کس ناراحت نخواهد شد؛ اما اگر ضابطه وجود نداشته باشد، کسی که برنده شده هم خوشحال نیست.

او در این مراسم از برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای خبرنگاران حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات توسط وزارت ICT خبر داد.

در ادامه مراسم حمید شهریاری- دبیر شورای عالی اطلاع‌رسانی- نیز سخنانی ایراد کرد.

او با اشاره به ابزارانگاری غرب که از آغاز عصر روشنگری رخ داد، حذف مبدا و معاد را از پیامدهای این تفکر دانست و اشاره کرد: این تفکر به پدید آمدن مشکلات عمیقی در دنیای غرب منجر شده است.

شهریاری افزود: در قرن نوزدهم برخی از فیلسوفان، انسان را به‌عنوان ارزش و غایت تمامی فعالیت‌های بشری مطرح کردند و به دنبال آن، عنوان شد که چون انسان ارزش است باید قدرت انتخاب داشته باشد و بدین ترتیب گزینش ارزش یافت.

او گفت: پس از این اتفاقات، ابزارهایی که امکان گزینش انسان را اضافه می‌کردند، مورد توجه قرار گرفتند و بر تعداد آن‌ها افزوده شد.

شهریاری با ذکر مثال‌هایی از دنیای گذشته که راه‌های انتخاب انسان در آن محدود بود به امکانات و فناوری‌های جدید از جمله اینترنت اشاره کرد که امکانات وسیعی را برای انتخاب در اختیار انسان قرار می‌دهد.

به گفته وی یکی از معضلات دنیای امروز انتخاب بین گزینه‌های موجود است که گاهی انسان برای انتخاب مناسب حتی وقت کافی در اختیار ندارد.

دبیر شورای عالی اطلاع‌رسانی در ادامه عنوان کرد که ما با فناوری مخالف نیستیم بلکه با حذف غایت از زندگی انسان و حذف مبدا و معاد مخالفیم.

در ادامه این مراسم، مجتبی محمودی- سردبیر هفته‌نامه عصر ارتباط- با همکاری آرش برهمند- دبیر سرویس دیجیتال و پیام ارتباط- توضیحاتی درباره جوایز ایتا و چگونگی انتخاب بین کاندیداها ارائه کردند.

این دو عضو هیئت داوران جشنواره، رسیدن به مرحله بلوغ در خدمات‌رسانی به مشتریان، افزایش ضریب نفوذ فناوری اطلاعات در کشور، رشد مداوم بازار، افزایش شمار نشریات تخصصی در این حوزه و رونق فعالیت‌های صنفی را از جمله دلایل برگزاری این مراسم اعلام کردند.

در این خصوص محمودی توضیح داد که اگرچه انتقادهای فراوانی به توسعه اینترنت خصوصا اینترنت پرسرعت وجود دارد، اما ضریب نفوذ تلفن‌همراه در سال‌های اخیر رشد قابل‌توجهی داشته است.

اما درباره این موضوع که چرا هفته‌نامه عصر ارتباط تصمیم گرفته است این جوایز را اهدای کنند، گفته شد: نام‌سازی و بهره‌گیری از نام، به کار بردن جایگاه رسانه‌ای، تلاش برای همگرایی، بهره‌بردن از بی‌طرفی، به کار بردن تجربه فنی و افتخار و شجاعت گام اول از دلایل این تصمیم بوده است.

به گفته آرش برهمند، عصر ارتباط طی شش سال گذشته در بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران نامی برای خود اندوخته که تصمیم دارد از این شهرت و اعتبار برای سرمایه‌گذاری معنوی در تولید یک نام جدید استفاده کند.

به زعم مجتبی محمودی، انتخاب بین فعالان بازار ICT و اهدای جوایز به آن‌ها کاملا با ذات رسانه هم‌خوانی دارد. هیئت داوران از جمله دیگر دلایل اهدای جایزه را نیاز مصرف‌کنندگان به گزینش، توسعه خواست ایران، افزایش آگاهی بیرونی و پیروی از الگوی جهانی اعلام کردند.

به گفته این دو عضو هیئت داوران، رقابت‌پذیری، توان گزینش، فراگیری، کشش رسانه‌ای، تعامل بیرونی، نگاه ایرانی و رویکرد به بخش خصوصی معیارهای انتخابت برترین‌های حوزه بوده است که در این رابطه آرش برهمند توضیح داد: هیئت داوران دوره نخست ایتا در عرصه‌هایی برای انتخاب نهایی برندگان وارد شده که در خود توانایی گزینش و کار کارشناسی در آن حوزه‌‌ها را دید است. نتیجه آنکه قرار گرفتن برخی حوزه‌ها در بخش جنبی یا کلا بیرون از دایره انتخاب ناشی از نبود همین توان گزینش بوده است.

در همین رابطه محمودی به ارائه خدمات تلفن ثابت اشاره کرد که به دلیل وجود تنها یک اپراتور، امکان گزینش وجود نداشته است.

اعضای هیئت رئیس کمیته داورای اولین دوره ایتا عبارت بودند از مهدی بگلری- مدیرمسئول عصر ارتباط- علی‌ر‌ضا کیا- مدیر بازرگانی عصر ارتباط- وحید غریبانی- مدیر توزیع و امور مشترکین عصر ارتباط- و مجتبی محمودی- سردبیر عصر ارتباط-. اعضای هیئت داوری نیز مهرک محمودی، میثم قاسمی، آرش برهمند، محمد نوجوان و بابک نقاش بودند که همگی از اعضای تحریریه به شمار می‌روند.

به گفته محمودی، اولین دوره ایتا پشتیبان مالی خاصی نداشته و برخی از شرکت‌ها به صورت نامحدود به برگزاری مراسم کمک کرده و بخشی از هزینه‌ها را تقبل کرده‌اند.

سردبیر عصر ارتباط در پایان سخنان خود اعلام کرد با پایان این مراسم آکادمی ایتا فعالیت خود را برای سال آینده و سال‌های بعد آغاز کرده و نخبگان حقیقی و حقوقی، شرکت‌ها، اصناف، دانشگاه‌ها و رسانه‌های تخصصی اعضای آن خواهند بود که با ثبت رای در پورتال ایتا (www.itawards.ir) کار رای به آن‌ها واگذار خواهد شد.

پس از این توضیحات و قرائت بیانیه هیئت داوران اولین دوره جایزه فناوری اطلاعات ایران، جوایز ایتا در سه بخش اصلی، پیشخوان و جنبی اهدا شد. منتخبان بخش اصلی تندیس زرین و و لوح تقدیر دریافت کردند. در بخش پیشخوان لوح زرین و در بخش جنبی لوح تقدیر ایتا اهدا شد.

جوایز بخش اصلی ایتا

جوایز بخش اصلی ایتا توسط عبدالمجید ریاضی- دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات- حمید شهریاری- دبیر شورای عالی اطلاع‌رسانی- و امیر حسین سعیدی نائینی- رئیس سازمان صنفی رایانه‌ای کشور- اهدا شد.

در این بخش عنوان تولیدکننده برتر ایران در سال 1387به سبب جهش قابل ملاحظه در امر سازندگی، سرعت در انتقال تکنولوژی و تنوع مدل به شرکت سام الکترونیک اهدا شد.

عنوان توزیع کننده برتر ایران در سال 1387به سبب ایفای نقش موثر در راه ورود فناوری به کشور به شرکت سازگار ارقام تعلق گرفت.

عنوان برند برتر کشور در سال 1387به سبب موفقیت بدون شبهه در ساختن یک نام ایرانی از آن شرکت فراسو شد.

عنوان گارانتی برتر ایران در سال 1387به سبب پیشرو بودن در فرهنگ‌سازی خدمات پس از فروش به شرکت آواژنگ رسید.

سرویس‌دهنده برتر مخابراتی کشور در سال 1387به سبب پیشرو بودن در ارائه خدمات نوین تلفن‌همراه، شرکت ایرانسل اعلام شد.

عنوان عرضه کننده برتر اینترنتی کشور در سال 1387به سبب رشد قابل ملاحظه در ارائه خدمات کشوری اینترنت را شرکت توسعه ارتباطات پیشگامان کویر ازآن خود کرد.

سرانجام به دلیل تمرکز قابل ستایش بر ارائه خدمات به روز جهانی، عنوان ارائه کننده برترین خدمات بانکداری الکترونیکی کشور در سال 1387 به بانک ملت اهدا شد.

جوایز بخش پیشخوان ایتا

جوایز بخش پیشخوان ایتا توسط جواد کاشانی‌نژاد- رئیس هیئت مدیره اتحادیه رایانه، داده‌ورزی و ماشین‌های اداری- و پرویز رحمتی- رئیس هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران- اهدا شد.

در این بخش جایزه گوشی برگزیده سال 1387 به سبب کارآمدی، طراحی زیبا و توجه به کاربر ایرانی به گوشی E71 ساخت شرکت نوکیا تعلق گرفت.

جایزه رایانه همراه برگزیده سال 1387 به سبب طراحی عالی، مشخصات فنی قابل قبول و توزیعی گسترده در بازار ایران توسط شرکت ایران رهجو به TZ-37GN ساخت شرکت سونی اهدا شد.

جایزه تلویزیون برگزیده سال 1387به سبب فناوری بالا، طراحی زیبا و توزیعی عادلانه به بازار ایران به تلویزیون LED مدل 950-A55 ساخت شرکت سامسونگ و گارانتی شده توسط سام سرویس تعلق گرفت.

جایزه دوربین دیجیتالی برگزیده سال 1387 به سبب قیمت مناسب، مشخصات فنی قابل قبول و رشد قابل توجه در بازار ایران، توسط شرکت آفومار به D450 EOS ساخت شرکت کانن اهدا شد.

نمایشگر ال جی مدل 1952W از سری انیکس ساخته شرکت مادیران توانست جایزه نمایشگر برگزیده سال 1387را به سبب طراحی مناسب، مشخصات فنی قابل قبول و توزیعی گسترده در بازار ایران ازآن خود کند.

جایزه برای محصول برگزیده لوازم جانبی سال 1387 به سبب برخورداری از کیفیت مطلوب بهای مناسب و نامی خودساخته، به کیس چلنجر ساخت تعاونی سیستم‌های آینده سیما، (با نام تجاری "گرین") تعلق گرفت.

جایزه چاپگر برگزیده سال 1387 به سبب خدمات مناسب، مشخصات فنی قابل قبول و رشد قابل توجه در بازار ایران توسط شرکت‌های کانولا و کامپیوتر ریز به Mx310 Pixma ساخت شرکت کانن اهدا شد.

جایزه هارددیسک قابل حمل برگزیده سال 1387 به سبب کیفیت مناسب، سرعت قابل قبول و توزیعی گسترده در بازار ایران توسط شرکت سازگار ارقام به هارد دیسک پاسپورت ساخت شرکت وسترن دیجیتال تعلق گرفت.

همچنین جایزه کارت گرافیکی برگزیده سال 1387 به سبب قیمت مناسب، مشخصات فنی قابل قبول و رشد قابل توجه در بازار ایران توسط شرکت توسعه رایان گلسان، به 285 oc ساخته شرکت اینو تریدی اهدا شد.

مادربورد EXTREME 58X ساخت شرکت گیگابایت و عرضه شده توسط شرکت آواژنگ توانست جایزه مادربورد برگزیده سال 1387را به سبب مشخصات فنی عالی، قیمت مناسب و رشد قابل توجه در بازار ایران به‌دست آورد.

سرانجام جایزه تجهیزات شبکه برگزیده سال 1387 به سبب مشخصات فنی قابل قبول و توزیعی مناسب و رشدی قابل ملاحظه در بازار ایران به محصولات سوهوی شرکت تی پی لینک به نمایندگی شرکت ارتباطات فرا دانش سامان اهدا شد.

بخش جنبی ایتا

جوایز بخش پیشخوان ایتا توسط جواد کاشانی‌نژاد- رئیس هیئت مدیره اتحادیه رایانه، داده‌ورزی و ماشین‌های اداری- و پرویز رحمتی- رئیس هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران- اهداء شد.

در این بخش هیئت داوران جوایز فناوری ایران، به دلیل به کارگیری ابزارهای نوین، ارتباط مستمر و تعامل با رسانه‌ها و تلاش در جهت پویاسازی سازمان، عنوان روابط عمومی برتر ایران در سال 1387 را به شرکت مخابرات ایران اهدا کرد.

همچنین هیئت داوران به سبب دو دهه تلاش در طراحی و تولید نرم افزار ایرانی، عنوان شرکت نرم‌افزاری برتر ایران در سال 1387 را ازآن گروه شرکت‌های همکاران سیستم دانست.
بیانیه هیئت داوران اولین دوره جایزه فناوری اطلاعات ایران (ایتا)

بند یک: انتخاب و داوری کاملا براساس معیارهای عصر ارتباط بوده است که شامل ملاحظات بخش تحریریه، بخش بازرگانی و مشترکین می‌شود. از همین رو جوایز فناوری ایتا در اولین دوره برگزاری خود ادعای جامعیت و خالی از خطا بودن داوری‌ها و انتخاب‌ها را ندارد.

بند دو: در بخش اصلی شرکت‌هایی مورد بررسی قرار گرفته‌اند که خود، بازار و خدماتشان دارای شرایط بررسی و ارزش‌گذاری بوده‌اند که مهمترین شاخصه ورود شرکت‌ها به این بخش وجود امکان رقابت واقعی در حوزه خدمات یاکالاها بوده است. از همین رو نادیده گرفتن برخی از شرکت‌ها یا خدمات و کالاهای آن‌ها در ایتا به ‌دلیل غیر رقابتی بودن آن‌ها بوده است. برای مثال در حوزه خدمات مخابراتی تنها خدمات مخابراتی سیار مورد بررسی قرارگرفته‌اند چرا که در حوزه خدمات مخابراتی ثابت در حال حاضر امکان رقابت وجود ندارد.

بند سه: در بخش جنبی شرکت‌ها یا حوزه‌هایی مورد بررسی قرار گرفته‌اند که خود، بازار و خدماتشان دارای شرایط بررسی و ارزش‌گذاری نبوده و یا توان کارشناسی در این خصوص در مجموعه عصر ارتباط وجود نداشته است از همین رو در بخش جنبی صرفا به معرفی برگزیدگان برحسب نسبت رای داوران اکتفا شده تا زمینه بررسی آن‌ها در بخش اصلی طی دوره‌های آتی جوایز فناوری ایران فراهم شود.

بند چهار: در بخش پیشخوان محصولاتی جزو نامزدها قرار گرفته‌اند که کیفیت و مشخصات فنی‌ آن‌ها در هفته‌نامه عصر ارتباط (لابراتوارهای سخت‌افزار و دیجیتال) مورد بررسی و ارزش‌گذاری قرار ‌گرفته‌‌اند.

بند پنج: قرار گرفتن در لیست نامزدها در تمامی بخش‌ها به معنای ارج نهادن بر تلاش تمامی کاندیدا‌هاست و انتخاب یکی از چهار نامزد یاد شده به‌عنوان برنده نهایی صرفا به معنای کسب رای بالاتر در میان هیئت داوران است و به هیچ‌وجه اشاره‌ای به نفی کارآیی یا کار‌آمدی سایر نامزدها ندارد.

بند شش: در انتخاب تمامی شرکت‌ها و محصولات اصل مشتری‌مداری با تکیه بر مفهوم‌هایی چون خدمات پس از فروش، اطلاع‌ر‌سانی مناسب و غیره مد نظر بوده است.
تقدیر از امیرحسین سعیدی

در مراسم اولین دوره اهدای جوایز فناوری اطلاعات ایران(ایتا) عصر ارتباط به نمایندگی از تمامی رسانه‌های بخش ICT از امیرحسین سعیدی نائینی- رئیس هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کل کشور- به پاس فعالیت برای تاسیس و تثبیت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و ایجاد همکاری رسانه‌ای مطلوب با کلیه رسانه‌ها، تقدیر کرد.

  • ۸۷/۱۲/۰۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">