برخی بازیهای رایانهای مصداق جنگ نرم است
رئیس بنیاد ملی بازیهای رایانهای با اشاره به فعالیتهای این بنیاد در زمینه تولید بازیهای رایانهای، گفت: برخی بازیهای رایانهای وارداتی مصداق جنگ نرم است.
بهروز مینایی در گفتوگو با تسنیم، اظهار داشت: فعالیتهای بنیاد در سه بخش نظارت، حمایت و فعالیتهای زیرساختی تعریف میشود. در بخش نظارت که پایش محتوای بازیهایی در کشور منتشر میشود، بر عهده بنیاد است و برای اینکه این پایش در کل کشور حالتی منسجم داشته باشد، یک نظام ردهبندی سنی بومی به نام «اسرا» ایجاد شده است.
وی ادامه داد: برای شکل گیری این نظام، نظامهای ردهبندی در کشورهای مختلف را بررسی کرده و یک نظام بومی براساس شاخصهای آسیبرسان (که حدود 187 معیار آسیبرسان داخلی شناخته شده است) و دیدگاه سلبی و دارای خط قرمز در بازیها ایجاد شد.
رئیس بنیاد ملی بازیهای رایانهای همچنین گفت: هر بازی برای انتشار باید مجوز ردهبندی سنی «اسرا» را کسب کند. خوشبختانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این موضوع را پذیرفتهاند و تقریباً برای تمام شرکتها الزامی است، اما برخورد با شرکتهایی که این مسئله را رعایت نمیکنند، وظیفه بنیاد ملی بازیهای رایانهای نیست.
مینایی افزود: بنیاد همچنین فعالیتهای پژوهشی بسیاری در حوزه اثرات بازیها را انجام داده است، بازیهایی که با محوریت جنگ نرم تولید میشوند، مانند بازیهایی در جهت تروریست نشان دادن مسلمانها که معمولاً به سبک اکشن و زد و خورد است و در آنها مأموریت حمله به ایران و کشورهای اسلامی وجود دارد، که برای ما خط قرمز محسوب میشود. همچنین بازیهایی که محورهایی مثل برهنگی، پوشش نامناسب، لحن بد، استفاده از الکل، بددهنی، رواج خودکشی و افسردگی، مطرح کردن جادو به عنوان ایمان به غیب، رواج زندگی منهای خدا (زندگی سکولاریستی) و بازیهایی که از راه غیرخشونت سبک زندگی غربی را رواج میدهند، مورد بررسی قرار میگیرند. نکته قابل تامل اینجاست که بازیهای آخر، در میان دختران رواج بیشتری دارد.
وی با اشاره به محور حمایت به عنوان دومین بخش فعالیتهای این نهاد، تصریح کرد: در دو سال اولِ شروع به کار بنیاد، ما به دنبال سنجش بازیهای داخلی بودیم تا بخش خصوصی تصور نکند که ما رقیب آنها هستیم، 2 سال بعد جریان سازی و 2 سال آخر یعنی 91 و 92 را به فرهنگ سازی استفاده از بازی ایرانی به جای خارجی اختصاص دادیم. در این بخش، کار ما حمایت و دستگیری از شرکتهایی است که میخواهند تولید بازی کنند اما سرمایه لازم را ندارند. ضمناً شرکتها را از بُعد محتوایی، هنری و فنی تست کرده و برآورد قیمتی یک پروژه را انجام داده و سرمایهگذاری لازم انجام میشود.
رئیس بنیاد ملی بازیهای رایانهای فراهم کردن زیرساختهای آموزش نرمافزار و سختافزارهای بازیها را بخشی دیگر از فعالیتهای آن دانست و خاطرنشان کرد: تامین دستگاههای خاص یا نرم افزار ویژه برای شرکتهایی که تولید بازی دارند و آموزش بازیسازی حرفهای و هنری و آموزشهایی که انیستیتوی ملی بازیسازی میدهد، از جمله اقدامت دیگر بنیاد در این حوزه است.
- ۹۲/۰۸/۲۴