ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

بررسی مجدد سرنوشت مرکز تحقیقات مخابرات

| دوشنبه, ۲۷ بهمن ۱۳۹۳، ۰۲:۱۲ ب.ظ | ۰ نظر

حجت‌الاسلام منتظری گفت: مصوبه جدید شورای عالی اداری مبنی بر احیای دوباره پژوهشگاه فضای مجازی زیر نظر وزارت ارتباطات مجددا در دیوان عدالت اداری در حال بررسی است.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری، رئیس دیوان عدالت اداری در گفت‌وگو با میزان در خصوص حکم دیوان عدالت اداری مبنی بر بازگشت پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات به مرکز ملی فضای مجازی و رای اخیر شورای عالی اداری در مورد اداره این پژوهشکده توسط وزارت ارتباطات و نادیده گرفتن حکم دیوان عدالت اداری اظهار کرد: این موضوع مجددا در دیوان عدالت اداری در حال رسیدگی است و پرونده باید به هیات عمومی دیوان برود تا مشخص شود تصمیم هیات عمومی چه خواهد شد.

وی افزود: ممکن است مصوبه جدید شورای عالی اداری در این خصوص نیز دوباره توسط دیوان عدالت اداری باطل شود.

به گزارش خبرگزاری میزان، اوایل آذر ماه سال جاری حکمی از دیوان عدالت اداری مبنی بر بررسی شکایت مهدی اخوان بهابادی رئیس پیشین مرکز ملی فضای مجازی درباره تصرف پژوهشگاه فضای مجازی توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رسانه‌ای شد که در آن دیوان عدالت اداری حق را به اخوان داد و این جابجایی را مغایر قانون دانست. دیوان عدالت اداری رسما مصوبه شورای عالی اداری مبنی بر بازگشت مرکز تحقیقات مخابرات به وزارت ارتباطات را لغو کرد و اعلام کرد که مرکز تحقیقات مخابرات منحل شده است.

قضیه از این قرار بود که اردیبهشت ماه سال گذشته شورای عالی اداری حکم به اداره پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات) توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات داد براساس همین حکم، وزارت ارتباطاتی‌ها به محل این پژوهشگاه رفته و با رفتاری ناشایسته خواستار باز پس گیری مرکز تحقیقات مخابرات شدند؛ اما پیش از چنین حکمی، مرکز تحقیقات مخابرات با تغییر عنوان به «پژوهشگاه فضای مجازی» تحت مدیریت مرکز ملی فضای مجازی رفته بود.

دولت یازدهم نیز به محض روی کار آمدن و با دستور مستقیم وزیر ارتباطات، مرکز تحقیقات مخابرات را احیا و تابلوی آن را بر سر در این مجموعه و در کنار پژوهشگاه فضای مجازی نصب کرد.

استدلال دیوان عدالت اداری از انحلال مرکز تحقیقات مخابرات این است که الف: مطابق بند 1 ماده 115 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال 1386 از جمله وظایف و اختیارات شورای عالی اداری عبارتست از «اصلاح ساختار تشکیلات دستگاه‌های اجرایی به استثناء دستگاه‌هایی که احکام آنها در قانون اساسی آمده یا به امر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله) تاسیس شده است.

ب: بنا بر فرمان مورخ 1390/12/17 مقام معظم رهبری(مدظله)، شورای عالی فضای مجاری کشور با اهداف و اختیارات تعریف شده‌ای تشکیل گردیده تا مرکزی به نام مرکز ملی فضای مجازی کشور ایجاد نماید. همچنین مقرر فرموده‌اند، به کلیه مصوبات شورا ترتیب آثار قانونی داده شود و نیز مقرر شده کلیه دستگاه‌های کشور موظف به همکاری همه جانبه با این مرکز باشند.

از طرف دیگر در متن رای هیات عمومی دیوان آمده است «از آنجا که مرکز ملی فضای مجازی و پژوهشگاه آن مرکز با تصویب شورای عالی فضای مجازی و تایید مقام معظم رهبری (مدظله) ایجاد شده است، شورای عالی اداری طبق بند 1 ماده 115 قانون مدیریت خدمات کشوری صلاحیت ورود به اصلاح ساختار و یا هر گونه تغییر و جابجایی در تشکیلات آن مرکز را نداشته است.»

اما ماجرا به همین جا ختم نشد و پس از رای دیوان عدالت اداری در خصوص لغو مصوبه شورای عالی اداری، 15 دی ماه سال جاری بار دیگر این شورا مصوبات پیشین خود در ارتباط با این موسسه را لغو و به منظور ایجاد انسجام تشکیلاتی در ساختار دولت اعلام کرد که مرکز تحقیقات مخابرات به عنوان موسسه وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اداره شود.

پس از رسانه ای شدن این خبر بود که محمد حسین پور، مدیرکل ارتباطات و روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی در گفتگو با یکی از خبرگزاری‌ها در رابطه با تصمیم اخیر دولت گفت: از لحاظ قانونی و براساس حکمی که از سوی دیوان عدالت اداری صادر شده است، مرکز تحقیقات مخابرات به پژوهشکده ارتباطات یا فضای مجازی تغییر نام پیدا کرده و زیر مجموعه مرکز ملی فضای مجازی قرار گرفته است.

حسین پور در مورد مصوبه روز دوشنبه 15 دی ماه شورای عالی اداری نیز که پس از بحث و تبادل نظر در خصوص جایگاه سازمانی موسسه تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات مقرر کرد مصوبات پیشین شورای عالی اداری در ارتباط با این موسسه لغو و به عنوان موسسه وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اداره شود، افزود: برای پیگیری این موضوع و چگونگی تغییر حکم دیوان عدالت اداری، از معاونت حقوقی ریاست جمهوری استعلامی انجام گرفته است.

مدیرکل ارتباطات و روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی تاکید کرد: حکم شورای عالی اداری در تغییر حکم دیوان عدالت اداری کاملا غیرقانونی بوده چرا که این حکم بر همه احکام ارجحیت دارد.

وی همچنین یادآور شد: جهت پیگیری این اختلافات نامه‌ای به دیوان عدالت اداری ارسال شده است که نتیجه آن تا چند روز آینده اعلام خواهد شد.

حسین پور در مورد وضعیت مدیریت کنونی این مرکز نیز تاکید کرد: هم‌اکنون این مرکز با توجه به مصوبه پیشین شورای‌عالی اداری زیر نظر وزارت ارتباطات اداره می‌شود که با توجه به حکم جدید این مدیریت باید به مرکز ملی‌فضای مجازی برگردد.

اکنون و بر اساس اظهارات رئیس دیوان عدالت اداری مصوبه جدید شورای عالی اداری در خصوص احیای دوباره پژوهشگاه فضای مجازی زیرنظر وزارت ارتباطات بار دیگر به دیوان آمده است و باید منتظر رای هیات عمومی دیوان در این زمینه بود.

  • ۹۳/۱۱/۲۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">