بهرهبرداری از خدمات پول الکترونیکی تصویب شد
هیات وزیران به منظور ایجاد تسهیلات و ارتقا کیفی ارایه خدمات بههموطنان ،آیین نامه گسترش بهرهبرداری از خدمات پول الکترونیکی را تصویب کرد.
به گزارش روز شنبه روابط عمومی وزارت امور اقتصادی ودارایی،هیات وزیران به تمام بانکهای کشور(دولتی و خصوصی) اجازه دادهاست تا نسبت بهصدور انواع کارت پول الکترونیکی ( اعتباری و پیش پرداخت) ، نصب تجهیزات مربوط به دستگاههای خودپرداز( ،(ATMپایانه فروش (POS)وپرداخت اینترنتی جهت استفاده فرآیند خرید و فروش کالا و خدمات در کشور ، اقدام کنند.
بانک مرکزی آییننامه،دستورالعمل،ضوابط و مشخصات فنی - اجرایی مربوط به نظام و فرآیند بانکداری الکترونیکی اعم از داخلی و بینالمللی، تجهیزات و خدمات پول الکترونیک نظیر" انواع کارت پول الکترونیکی " ، " دستگاههای الکترونیکی، دریافت وپرداخت مانند پایانه فروش و خودپرداز"و"شرایط فعالیت شرکتهای بخش خصوصی در ارایه خدمات پول الکترونیکی" هماهنگ با سیاستهای تجارت الکترونیکی را تهیه، تصویب ، نظارت و ابلاغ میکند.
بانک مرکزی همچنین باید نسبت به هماهنگی در سیاستهای تجارت الکترونیکی و "ایجاد مرکز پایاپای بین بانکی"، "پرداخت اینترنتی"، "نحوه صدور گواهی دیجیتال مورد نیاز شبکه بانکی" و " همکاریهای بینالمللی در ارایه خدمات پول الکترونیکی در داخل و خارج از کشور" اقدام کند.
در بخش دیگری از این مصوبه، موسسههای بیمهگر موظف شدند نسبت به تهیه و ارایه انواع خدمات بیمهای نوین متناسب با نیازهای جدید بانکداری و تجارت الکترونیکی اقدام کنند.شورای عالی بیمه کشور مسئول ایجاد هماهنگیهای لازم برای اجرای این مصوبه است.
همچنین دستگاههای دولتی، شرکتها و نهادها موظف هستند تمام کمکهای غیر- نقدی کارکنان خود را به جای بن کاغذی بااستفاده از انواع کارتهای اعتباری پول الکترونیکی انجام دهند.
تمام فروشگاههای سراسر کشور نیز با استفاده از شبکه خدمات الکترونیکی بانکها به خرید و فروش کالا و خدمات مربوط به بنها میپردازند و خزانهداری کل کشور هماهنگی و نظارت بر تحقق این فعالیتها را برعهده دارد.
این گزارش حاکیست: تمام سازمانهای صادرکننده قبوض پرداخت ودریافت موظف هستند، تمهیدات لازم را برای پرداخت و دریافت الکترونیکی فراهم آورند.
همچنین به منظور روزآمد کردن و شفافسازی حسابهای دولتی (منابع، مصارف ، هزینهها، درآمدها) وزارت امور اقتصادی ودارایی(خزانهداری کل کشور) باید تمام حسابهای دولتی کشور را شش ماهاز حسابهای عادی بهصورت حسابهای متمرکز (قابل پرداخت و دریافت در محیط شبکههای الکترونیکی و اینترنتی در سراسر کشور) تبدیل کند.
براساس این گزارش، برای ارایه خدمات بهینه و برقراری تسهیلات اداری و اجرایی برای مردم و تکریم ارباب رجوع برای تمام پرداختهای هزینه خدمات و کالاهایی که توسط دستگاههای دولتی، شرکتها، موسسههای مختلف رسیدپرداخت وجه توسط انواع دستگاههای الکترونیکی از قبیل خودپرداز( (ATMو پایانه فروش ( (POSیا اینترنتی ، معتبر است.
خزانهداری کل کشور وظیفه اعمال هماهنگی و نظارت بر اجرای این رویه را بر عهده خواهد داشت.
- ۸۴/۰۵/۲۲