به چه کسی برای تعمیر لپتاپ مراجعه کنم؟
محمد اعلم ملکی - متاسفانه قبلا روی لپتاپ شما کار شده و چون این کار بهدرستی انجام نشده، این امکان وجود دارد که با تعمیرات توسط ما هم مشکل برطرف نشود. اگر این مورد برایتان قابل قبول است، بخش فنی ما بدون اینکه ضمانتی بابت درست شدنش بدهد، کار را تحویل میگیرد.
این پاسخ مسوول دستگاه شرکت به یکی از مشتریها بود که بسیار هم از مشکل به وجود آمده ناراحت شده بود و به دستگاهش نیاز زیادی داشت.
*من دستگاه را به یکی از شرکتهای همین پاساژ داده بودم. از کجا باید میدانستم این شرکت درست کار نمیکند؟
این سوال بسیاری از افرادی است که به هر دلیل به تعمیرگاه و مرکز خدماتی مراجعه میکنند، اما روشهای اعتماد کردن و تشخیص صلاحیت آن مجموعه را نمیدانند. بیشتر نارضایتیهای بهوجود آمده برای مشتریان نیز ناشی از همین بیاطلاعی از نحوه ارزیابی مراکز خدماتی است؛ نکتهای که در بسیاری از صنوف وجود دارد و خطاهای افراد غیرمتخصص خسارتهای عموما غیرقابل برگشتی را وارد میکند. برای مثال، در مورد پیشآمده اشکال از نحوه تعویض چیپ گرافیک بود که در مورد این مشکل اگر PCB دستگاه بیش از حد حرارت ببیند یا قطعه نصبشده از دمای اصلی تعریفشده بیشتر گرم شود، کاربر هزینه تعویض قطعه را پرداخت کرده، اما در نهایت هنوز یک دستگاه قابل اعتماد ندارد و در زمانی بسیار کوتاه دستگاه دوباره خراب شده و این بار دیگر به احتمال بسیار زیاد قابل تعمیر نخواهد بود. برای آگاهی کاربران از نحوه سرویسدهی مجموعهها، اتحادیه فناوران رایانه تهران به تفکیک جواز کسب فعالان این صنف اقدام کرده است که به اختصار در این مقاله توضیح داده میشود.
سطح اول جواز: فروشندگی و ارایه خدمات اولیه ماشینهای اداری، رایانه و لوازم مربوطه
این نوع جواز که به اشتباه جواز تعمیر و فروش در بین عوام شناخته میشود، به سرویسدهنده فقط اجازه فروش کالا و نصب برنامههای اولیه و راهاندازی دستگاه را میدهد؛ به این معنی که ایشان اجازه باز کردن دستگاه شما و تعمیرات اساسی را ندارد و فقط میتواند برای ارتقا رم، هارد یا ODD و نصب نرمافزارهای کاربری اقدام کند و اجازه تعمیر دستگاهی که خاموش است، شارژ نمیکند؛ یا مشکلاتی از این دست، در این سطح نبوده و مجاز نیست.
سطح دوم جواز: فروش و تعمیرات رایانه، ماشینهای اداری و قطعات مربوطه
دارندگان این نوع جوازها پس از گذراندن امتحانهای اتحادیه و سازمانهای فنی حرفهای و بازرسی کارگاهشان برای نحوه سرویسدهی و داشتن تجهیزات و لوازم لازم برای انجام کار تعمیرات، اجازه سرویسدهی به شما را پیدا میکنند. معمولا این گروه سرویسدهندگان خطای بسیار کمتری از گروه اول داشته و پاسخگویی بهتری به نیازهای مشتریان دارند.
سطح سوم جواز: تولید، فروش و تعمیرات ماشینهای اداری، رایانه، قطعات و لوازم مربوطه
دارندگان این نوع از جواز، علاوه بر گذراندن دورهها و امتحانهای سطح دوم، خود کالایی را تولید کرده و عرضه میکنند. هرچند تعداد دارندگان این جواز بسیار اندک بوده و معمولا در حیطه خدمات وارد نمیشوند، اما در سطح دارندگان جواز تعمیرات اطلاعات داشته و اجازه فعالیت دارند. البته هفت نوع جواز دیگر هم وجود دارد که مورد بحث ما نبوده و لزومی به ذکر آنها نیست. در هنگام مراجعه به شرکتها یا فروشگاههای عرضهکننده خدمات، توجه به نوع جواز، میتواند به کسب بهترین نتیجه در کوتاهترین زمان برای شما منجر شود.(منبع:عصرارتباط)
- ۹۳/۱۰/۰۱