تاکسیهای اینترنتی مصوبه پلیس و شهرداری را اجرا نخواهند کرد
سخنگوی اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی در واکنش به تحت نظارت شهرداری قرار گرفتن تاکسیهای اینترنتی گفت: شهرداری به دنبال دریافت عوارض غیرقانونی است، اما شرکتهای تاکسیهای آنلاین (جابهجایی هوشمند) مالیات بر ارزش افزوده پرداخت میکنند و از پرداخت هرگونه عوارض معاف هستند.
به گزارش تجارتنیوز، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگان ناجا در روز ۲۴ شهریور ماه سال جاری در نشست خبری از ممنوعیت بهکارگیری رانندههای زیر ۲۳ سال و دارای گواهینامه با عمر کمتر از دو سال در ناوگان حمل و نقل عمومی سواری خبرداد که براساس آن شرایط رانندگان تاکسیهای اینترنتی از قبیل اسنپ و تپسی سخت شده است.(ایسنا)
در جدیدترین خبر این حوزه نیز روز گذشته محسن پورسیدآقایی، معاون شهردار تهران گفت: از ابتدای مهر تمام تاکسیهای اینترنتی تحت نظارت شهرداری قرار میگیرند.(فارس)
رضا الفتنسب، عضو هیات مدیره و سخنگوی اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی، در این خصوص به تجارتنیوز گفت: ما کاملا با این موضوع مخالف هستیم و آن را بارها اعلام کردهایم، شهرداری تهران به صورت یک طرفه اعلام کرده که از ابتدای مهر همه تاکسیهای اینترنتی تحت نظارت شهرداری قرار میگیرد و هیچ توافقی در این بین وجود ندارد.وی افزود : قرار بود دو وزارتخانه کشور و صمت آییننامه نظارتی برای نظارت بر تاکسیهای اینترنتی تنظیم کنند که این اتفاق تا به حال نیافتاده و متاسفانه وزرات کشور و شهرداری تهران همکاری لازم را نداشتند.
الفتنسب در خصوص هدف این اقدام شهرداری گفت: شهرداری به دنبال دریافت عوارض غیرقانونی است، اما شرکتهای تاکسیهای آنلاین (جابهجایی هوشمند) مالیات بر ارزش افزوده پرداخت میکنند و براساس قانون مالیاتی افرادی که مالیات بر ارزش افزوده پرداخت میکنند از پرداخت هر گونه عوارض معاف هستند؛ اما شهرداری درخواست عوارض غیرقانونی دارند؛ بعضا هم اعلام میکنند اسم این دریافت پول را عوارض نگذارید، این اقدام شهرداری از نظر ما مردود است.
وی افزود: موضوع اصلی شهرداری دریافت پول است و متاسفانه وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات به عنوان یکی از نهادهایی که حامی استارتاپها است چراغ سبز را این روزها به شهرداری نشان داده است و آن طرح ایجاد کمیته شهرهوشمند است. در این طرح به صراحت ذکر شده که همه استارتاپهایی که در حوزه شهری میخواهند کار کنند باید به شهرداریها پول پرداخت کنند. این چراغ سبزها باعث شده شهرداری با قدرت بیشتری به دنبال این سهمخواهی باشد و این مساله نگرانکننده است. البته تنها بحث تاکسیهای اینترنتی نیست، بلکه میخواهند به همه استارتاپها ورود کنند.
الفتنسب ادامه داد: پول گرفتن بخشی از کار است، در بخش دیگر شهرداری به دنبال این است که بتوانند با پاره کردن یک مجوز، آن کسب و کار از بین برود. در جلسات غیررسمی اعلام کردهاند که به دنبال دخالت در مدل کسبوکار، قیمتگذاری و … هستند.
وی معتقد است: نظارت باید قانونی و طبق آییننامهای نوشته و انجام شود؛ نه این که شهرداری تهران هر طوری که بخواهد عمل کند و هر روز بخواهد برای این کسب و کارهای برنامهی جدیدی پیاده کند. اگر طبق مصوبه مشترک بین دو وزارتخانه قانونی باشد ما قبول میکنیم اگر نه زیر بار این اقدام شهرداری نمیرویم.الفتنسب نگرانی خود را نسبت به ادامهدار بودن این قبیل اقدامات ابراز کرد و گفت: ممکن است امروز شهرداری باشد و در روزهای آینده وزارت بهداشت به استارتاپهای حوزه سلامت وارد شود و به این ترتیب بخشهای مختلف نیز ورود کنند.
وی در این خصوص افزود: بعید بود که پیشنویس این کار را وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه کرده باشد، چون شعار این وزراتخانه از بین بردن موانع بود، اما برعکس مانع ایجاد کرد. قرار نیست هر کسب و کاری که در شهر است به شهرداری عوارض پرداخت کند و در ادامه به بحث تاییدیه و مجوز ورود کند.
عضو هیئت مدیره و سخنگوی اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی در ادامه این گله را مطرح کرد که طی ۴۰ سال گذشته مجموعه تاکسیرانی و مجموعه شهرداریها برای ساماندهی خودروهای مسافربری شخصی چه کاری کردهاند؛ حالا که چند سال است استارتاپها در این حوزه ورود کردهاند و توانستهاند چند میلیون مسافر در روز و رضایت نسبی مردم را به دست بیاورند، شهرداری به دنبال چیست؟ به دنبال این است که میوهای که رسیده را در اختیار بگیرد. این که به فکر رفاه مردم هستند، تصوری اشتباه است.
وی در خصوص مجوزهای صادر شده از سوی اتحادیه مذکور برای تاکسیهای اینترنتی گفت: ما به ۹۵ تاکسی اینترنتی مجوز دادهایم که همه فعالان این صنف مخالف این اقدام شهرداری هستند.
طبق گفته الفتنسب شهرداری تهران چند وقت قبل از اتحادیه شکایت کرده که چرا به تاکسیهای اینترنتی مجوز داده است و هشتم مهر ماه سال جاری زمان دادگاه تشکیل میشود.
وی در این خصوص گفت: مجوز این کسب و کارها براساس ماده ۸۷ قانون نظام صنفی صادر شده است و فعالیت صنفی دارند، نهادی مثل شهرداری نمیتواند برای این کسب و کارهای تکلیف غیرقانونی ایجاد کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر قرار است ابلاغیهای برای استارتاپها صادر شود، ذیل نظر اتاق اصناف ایران و مرکز اصناف امور بازرگانی وزرات صمت هستیم و باید از سوی این دو نهاد ابلاغیه صادر شود.
به جز هیات مدیره و سخنگوی اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی، محمد رحمانی، وکیل اتحادیه و جمعی از فعالان این حوزه هم نسبت به این اقدام شهرداری انتقاداتی را بیان کردهاند اما آیا تصمیم شهرداری تهران این بار اجرایی میشود؟
در همین رابطه: فعالیت تاکسیهای اینترنتی از اول مهر تحت نظارت شهرداری
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری اصفهان گفت: از ابتدای مهرماه سال جاری فعالیت تاکسیهای اینترنتی تحت نظارت شهرداری قرار می گیرد.
به گزارش خبرنگار ایمنا، هادی منوچهری اظهار کرد: مطابق ماده ۹ قانون حمل و نقل، همچنین توافق وزارت صنعت، معدن و وزارت کشور فعالیتهای تاکسیهای اینترنتی از ابتدای مهرماه سال جاری تحت نظارت شهرداری انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: براین اساس تمامی رانندگان فعال در تاکسیهای اینترنتی مستلزم شرایطی که رانندگان ناوگان تاکسیرانی دارند از جمله حداقل سن ۲۳ سال، نداشتن سوء پیشینه، داشتن کارت سلامت و گواهینامه رانندگی میشوند.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری اصفهان با بیان اینکه درحال حاضر هیچ اطلاعاتی از میزان شکایات از فعالیت تاکسیهای اینترنتی وجود ندارد، تصریح کرد: توافق وزارت صنعت و معدن با وزارت کشور درخصوص ساماندهی فعالیت تاکسیهای اینترنتی قطعاً رضایت مردم را در پی خواهد داشت.