ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

تحریم مضاعف صنعت میکروالکترونیک ایران

| يكشنبه, ۳۱ فروردين ۱۳۹۳، ۰۲:۵۶ ب.ظ | ۰ نظر

صنعت میکروالکترونیک ایران در تحریمی مضاعف

دبیر ستاد توسعه فناوری میکروالکترونیک گفت: بی توجهی به صنعت میکروالکترونیک در داخل کشور همراه با تحریم صد درصدی این صنعت توسط بیگانگان، سبب تحریم مضاعف این صنعت مهم شده است.

سید مجتبی عطاردی در گفت و گو با ایرنا در تبیین و توجیه این غفلت 30 ساله افزود: میکروالکترنیک به رغم قدرتمندتر شدن ، چون در سیستم ها وسامانه ها محصور و قابل رویت نیست، از نگاه بسیاری ازمسوولین مغفول مانده است.

وی ادامه داد: معاونت علمی فناوری رییس جمهور با وقوف نسبت به این امر حیاتی ، نسبت به ایجاد ستاد راهبردی میکروالکترنیک همت کرد ، ولی این تازه آغاز راه و بسیار محدود است و عزم ملی و تمرکز و اراده جدی را می طلبد.

عطاردی گفت: امروز در اروپا 250 هزار نفر کارشناس به طور مستقیم در میکرو و نانو الکترونیک مشغول به کار هستند و 2 میلیون و 500 هزار نفر در زنجیره ارزش سیستم های میکروالکترنیکی اشتغال دارند.

این در حالی است که اروپا در نقشه راه میکرو و نانوالکترونیک تا سال 2020،5 میلیارد یورو سرمایه گذاری خواهد کرد و 10 درصد تولید ناخالص داخلی اروپا و کشورهای توسعه یافته از قطعات و محصولات میکروالکترنیک و الکترونیک ناشی می شود.

وی اظهار داشت: اگر ژاپن امروز همچنان از سالم ترین و مقاوم ترین اقتصاد های دنیا به حساب می آید دلیلش آن است که بزرگترین تولید کننده مدارهای مجتمع میکروالکترنیک (22 در صد کل جهان) در دنیا است. اگرچه آمریکا نیز که ازمدل هیبریدی تولید و نیز تولید بدون کارخانه در میکروالکترونیک پیروی می کند و بزرگترین اقتصاد دنیا است ، 50 در صد بازار نیمه هادی و الکترونیک را در اختیار دارد.

عطاردی ادامه داد : دولت و شرکت های چین نیز برای 10 سال آینده حدود 20 میلیارد دلار در میکرو و نانوالکترونیک سرمایه گذاری خواهند کرد . این آمار اگر چه حیرت آوار ولی همگی مستند است .

دبیر ستاد توسعه فناوری میکروالکترونیک با توجه به این آمار گفت: اگر در کشور همچنان روندغفلت و تاخیر در سرمایه گذاری و بی توجهی به میکروالکترنیک ادامه یابد، دیری نخواهد پایید که ما به شدت دراین زمینه ها وابسته خواهیم شد.

عطاردی با مقایسه میزان تولید ثروت در مقابل میزان سرمایه گذاری در این صنعت افزود: بازار میکروالکترونیک در ایران سالانه 60 هزار میلیارد تومان درآمد زایی دارد در حالی که توسعه یک محصول در این بخش بین 15 تا 30 میلیارد تومان ( مطابق استانداردهای جهانی) سرمایه گذاری لازم دارد.

وی اظهار داشت: اکنون بودجه ستاد توسعه فناوری میکروالکترونیک تنها یک سوم سرمایه مورد نیاز برای توسعه یک محصول است و بهترین کاری که می توان با این بودجه انجام داد، اختصاص این بودجه برای تحقیقات و مطالعات است.

عطاردی با ابراز نارضایتی و نگرانی از وضعیت موجود ادامه داد: در وضعیت فعلی به نظر می رسد کل بازار صنعت میکروالکترونیک در کنترل کشورهای دیگر و تحریم کنندگان ایران قرار دارد و درصورت برنامه ریزی نداشتن دراین زمینه ،هدف تحریم کنندگان مبنی براینکه هیچ محصول میکروالکترونیکی به درداخل کشور به مرحله تجاری سازی نرسد، برآورده می شود.

بیر ستاد توسعه فناوری میکروالکترونیک کم باوری یا نبود خودباوری در بین مدیران بخش های دولتی نسبت به توانایی و کیفیت مطلوب محصولات تولید داخل در این حوزه اشاره کرد و گفت : اکنون حدود50 تا 60 درصد بازار داخلی میکروالکترونیک در اختیار دولت و بخش های اقتصاد عمومی و حکومتی است که این میزان تقریبا تمام بازار به لحاظ ارزش مالی می شود. به عنوان مثال محصولی مانند کارت هوشمند که 15 سال است، نمونه های آن در داخل ایران بومی سازی شده است،همچنان بازار آن در اختیار محصولات خارجی است.

عطاردی گفت: براساس یک آمار تعداد کارت های هوشمندی که در این مدت در اختیار مردم قرار گرفته، بیش از 100 میلیون عدد بوده است.

عطاردی صنعت میکروالکترونیک را یک صنعت استراتژیک دانست و گفت : امروزه در تمام سامانه ها نیاز به مدارهای مجتمع است و بدون این مدارها هیچ سامانه ای کار نخواهد کرد. بزودی خواهیم دید که حتی لباس ها نیز الکترونیکی می شوند.

وی افزود : ضعف در بخش حمایتی و سیاست گذاری در صنعت میکروالکترونیک کشور باعث شده غفلت از این صنعت در حکم پاشنه آشیل ، تمام صنایع کشور را تهدید کند.

وی تاکید کرد : مدیران دولتی باید نگاه خود را نسبت به توانمندی های داخل تغییر دهند زیرا عمده نیازهای پرتیراژ مانند تهیه کارت هوشمند و 14 محصول دیگر در اختیار دولت است. البته باید دراین زمینه فرصت را برای فعالیت بخش خصوصی نیز فراهم کرد. با اعتماد سازی دراین زمینه باید سرمایه های خصوصی برای فعالیت در این حوزه وارد شوند و تا این صنعت و روند تولید محصولات میکروالکترونیکی با افزایش توان سرمایه گذاری و تقویت بنیه مالی رونق لازمه را کسب کند.

عطاردی تاکید کرد: صنعت میکروالکترونیک ایران در دوران طفولیت خود است و دولت وظیفه دارد حمایت های کلان خود را به این صنعت اختصاص دهد.

دبیر ستاد توسعه فناوری میکروالکترونیک به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص توجه به اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد و گفت : اقتصاد دانش بنیان با مدیریت جهادی و توجه بیش از پیش به محصولات دانش بنیان

میکرو والکترنیکی می تواند صنایع کشور را به طور فراگیر از عقب ماندگی 30 ساله نجات دهد.

عطاردی در خاتمه تاکید کرد: برای این منظور ستاد میکروالکترنیک با همیاری تمامی کارشناسان کشور برنامه عملیاتی دارد که در صورت تامین بودجه لازم می توان به آینده این صنعت که در حقیقت آینده بسیاری از صنایع دیگر به آن وابسته هستند، خوشبین بود.

  • ۹۳/۰۱/۳۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">