ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

تحقق تأمین اجتماعی الکترونیکی

| سه شنبه, ۳۱ تیر ۱۳۹۳، ۰۴:۲۲ ب.ظ | ۰ نظر

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی گفت: با اجرای نرم‌افزار ماتریس همپوشانی در ماه اول 1700 نفر را شناسایی کرده‌ایم که همزمان با دریافت مقرری بیمه بیکاری مشغول به کار نیز بوده‌اند.

محمدحسن زدا در گفت‌وگو با فارس، درباره آخرین اقدامات صورت گرفته در حوزه فناوری‌های نوین در سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: این سازمان در بخش IT حدود 10 تا 15 سال عقب افتاده است و باید این عقب‌افتادگی به زودی جبران شود.

وی ادامه داد: باید از فرآینده‌های موجود و سایر برنامه‌ها برای سرعت بخشیدن به بخش IT سازمان تامین اجتماعی استفاده کنیم تا دیگر شاهد رجوع بیمه‌شدگان به شعبه‌های تامین اجتماعی نباشیم و خدمات را به صورت IT ارائه کنیم.
400 هزار لیست بیمه‌شدگان به صورت اینترنتی ارائه می‌شود

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه تمام توان خود را در بر گرفته‌ایم تا از مراجعات به شعب کم شود گفت: از نخستین اقدامات صورت گرفته که بسیار نیز مورد استقبال قرار گرفته است ارائه لیست بیمه‌شدگان توسط کارفرمایان به صورت اینترنتی به سازمان تامین اجتماعی است و تا کنون بیش از 400 هزار لیست به صورت اینترنتی به سازمان ارسال می‌شود و متقاضیان بسیاری برای دریافت رمز عبور ارائه لیست‌های اینترنتی به سازمان تقاضانامه نوشته‌اند و در حال دریافت رمز عبور خود هستند.

زدا یادآور شد: هم اکنون در 512 شعبه تامین اجتماعی لیست بیمه‌شدگان به صورت اینترنتی دریافت می‌شود و این تعداد در حال افزایش است.
پرداخت حق بیمه از طریق پیامک

وی به دیگر اقدامات سازمان تامین اجتماعی در کاهش مراجعه بیمه‌شدگان به شعب تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیمه‌شدگان می‌توانند حق بیمه خود را از طریق پیامک پرداخت کنند و در گذشته نیز می‌توانستند با استفاده از عابر بانک و اینترنت نیز نسبت به پرداخت حق بیمه‌های خود به سازمان تامین اجتماعی اقدام کنند.

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی به روند آرشیو پرونده‌ها به صورت اینترنتی در این سازمان اشاره کرد و گفت: الکترونیکی شدن پرونده‌های بیمه‌شدگان به دو قسمت تبدیل شده است و هم اکنون پرونده‌هایی که تازه تشکیل می‌شود در شعبات سازمان به صورت الکترونیکی تقسیم‌بندی شده‌اند و پرونده‌های قدیمی که در بایگانی‌های این سازمان موجود است در صورت تامین منابع مورد نیاز اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد:‌ در حال حاضر نیز عملیات پایلوت آرشیو الکترونیکی پرونده‌های قدیمی در شعبه 6 این سازمان اجرا و با تامین منابع و با مجوز هیات مدیره در تمامی واحدها اجرا می‌شود.
30 هزار متر مربع از فضای بایگانی تامین اجتماعی در سراسر کشور آزاد می‌شود

زدا یادآور شد: نخستین مزیت آرشیو الکترونیکی پرونده‌ها این است که 30 هزار متر مربع از فضای بایگانی تامین اجتماعی در سراسر کشور آزاد می‌شود و زیرساخت‌های لازم برای دسترسی به اطلاعات بیمه‌شدگان تسهیل‌تر می‌شود.

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی بیان داشت: آرشیو اسناد می‌تواند ما را در اجرای ارائه کارت هوشمند درمان به بیمه‌شدگان نیز کمک کند که این اقدام تا سه ماه آینده در مراکز ملکی تامین اجتماعی اجرایی و دفترچه‌ درمان در این مراکز مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

زدا خاطر نشان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های سازمان ابلاغ الکترونیکی است که قانون آن نیز اخذ شده و مجوزات لازم گرفته شده است در حال حاضر نیز برنامه‌های نرم‌افزاری آن تهیه و در چند شعبه به صورت پایلوت اجرایی شده و به نظر می‌رسد از اواسط مرداد ماه ابلاغ الکترونیکی به ایمیل بیمه‌شدگان همراه با پیامک آغاز شود.

وی به استفاده از نرم‌افزار ماتریس همپوشانی در سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: نرم‌افزار این ماتریس تهیه شده است و جایگاه بیمه‌ای تمامی ایرانیان در این ماتریس مشخص شده است.

وی ادامه داد: با استفاده از این نرم‌افزار می‌توان اقدامات غیر قانونی در بخش بیمه را مشخص کرد به عنوان مثال بیمه‌شده‌ای که مقرری بیمه‌بیکاری دریافت می‌کند و همزمان نیز از شعبه‌ دیگری برای آن فرد حق بیمه‌ای پرداخت می‌شود مشخص و با فرد خاطی برخورد می‌شود.
شناسایی 1700 نفر که با دریافت مقرری بیمه بیکاری، شاغل نیز بودند

زدا با تاکید بر اینکه افرادی که از سازمان تامین اجتماعی مقرری بیمه بیکاری دریافت می‌کنند نمی‌توانند در جایی مشغول به کار باشند و در صورت اشتغال باید نسبت به قطع پرداخت مقرری بیمه بیکاری اقدام کنند گفت: با اجرای این نرم‌افزار در ماه اول 1700 نفر را شناسایی کرده‌ایم که همزمان با دریافت مقرری بیمه بیکاری مشغول به کار نیز بوده‌اند.

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی گفت: با اجرای ماتریس همپوشانی تحول بزرگی در سازمان تامین اجتماعی ایجاد می‌شود و به صورت سیستماتیک جلوی تخلفات و تنش‌ها در این سازمان گرفته خواهد شد.

زدا یادآور شد: افرادی در دریافت مقرری بیمه بیکاری تخلف می‌کنند باید مبلغ دریافت کرده را به سازمان بازگردانند.

وی درباره میزان مقرری بیمه بیکاری اظهار داشت: 55درصد حقوق زمان اشتغال یک فرد به اضافه 4 نفر و هر نفر 10 درصد مبلغ مقرری بیمه بیکاری است که این مبلغ نباید از 80 درصد زمان اشتغال بیشتر باشد.

200 هزار نفر از سازمان تامین اجتماعی مقرری بیمه بیکاری دریافت می‌کنند

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی یادآور شد: در حال حاضر 200 هزار نفر از سازمان تامین اجتماعی مقرری بیمه بیکاری دریافت می‌کنند که در ماه 120 میلیارد تومان هزینه‌های سازمان در این بخش است.
پرداخت 2 هزار و 200 میلیارد هر ماه به مستمری‌بگیران

زدا یادآور شد: 2 میلیون و 100 هزار مستمری بگیر سازمان تامین اجتماعی دارد که ماهیانه 2 هزار و 200 میلیارد تومان به این افراد پرداخت می‌شود که این مبلغ به ادارات کل و سپس به شعب برای پرداخت به مستمری بگیران تزریق می‌شد که روندی زمان‌بر و طولانی بود و مقرر شد مستمری‌ها به صورت متمرکز از طریق سازمان پرداخت شود.

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی درباره طرح شعبه ملی اشاره کرد و گفت: در 19 استان کشور شعبه ملی فعال شده است و به زودی در تمامی استان‌های کشور این شعبه‌ها راه‌اندازی خواهد شد. در گذشته بر این اساس بوده که برای تعویض دفترچه‌ها و پرداخت حق بیمه از شعب مشخصی استفاده شود ولی در شعبه‌های ملی می‌توان تمامی امور مربوط به بیمه خود را انجام داد.
حل مشکلات ارائه سوابق بیمه‌ای

وی درباره ارائه سوابق بیمه‌ای به بیمه‌شدگان اشاره کرد و گفت: در بخش ارائه سوابق بیمه مشکلاتی وجود داشته است که با سرعت در حال رفع است. در صورتی که سابقه بیمه‌ای، بیمه‌شده‌ای ایراد داشته باشد دیگر نیاز نیست به سازمان مراجعه کند و با تکمیل فرمی‌ که به زودی در قسمت نمایش سوابق بیمه افزوده می‌شود می‌تواند این مشکل را مطرح کند.

زدا درباره بیمه کارگران ساختمانی اظهار داشت: بر اساس برنامه پنجم توسعه 800 هزار نفر در کشور از کارگران ساختمانی باید بیمه می‌شدند که این اتفاق تا کنون افتاده است و به محض اینکه یک نفر رابطه کاری آن حذف شود فردی را که در مشاغل ساختمانی مشغول به کار باشد تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.
طرح مجلس برای پوشش بیمه‌ای نمایندگان مجلس

وی یادآور شد: طرحی در کمیسیون اجتماعی مجلس برای کارگران ساختمانی در حال بررسی بود که با 2 فوریت به صحن علنی مجلس ارائه شده است و طرح دیگری نیز در کمیسیون بهداشت مجلس در این خصوص مراحل پایانی خود را طی کرده و به زودی جزئیات آن اعلام می‌شود.

زدا با اشاره به اینکه موضوع کارگران ساختمانی همیشه در دستور کار نمایندگان مجلس است گفت: ما به دنبال آن هستیم تا امسال تعداد دیگری به پوشش بیمه کارگران ساختمانی اضافه شود.

زدا درباره این که منابع و مصارف سازمان به نقطه سربه‌سری رسیده است گفت: موضوع ورشکستگی با سازمان‌های تامین اجتماعی مانوس نیست و بیشتر برای بنگاه‌های اقتصادی به کار می‌رود چرا که در ماده 28 قانون دولت سه درصد از سهم بیمه، بیمه‌شدگان را به سازمان تامین اجتماعی باید پرداخت کند و بر این اساس دولت‌ها همیشه به سازمان‌های بیمه‌ای بدهی دارند

وی درباره اجرای افزایش مدت مرخصی زایمان به 9 ماه اشاره کرد و گفت: اجرای این قانون 295 میلیارد تومان هزینه در بر دارد که به محض دریافت این مبلغ از سوی دولت اجرایی خواهد شد.

  • ۹۳/۰۴/۳۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">