تحقیق و تفحصهای ناکام از اپراتورها
موبنا – در سالهای گذشته نوع عملکرد دو اپراتور کار را به جایی رساند که نمایندگان مجلس شورای اسلامی تحقیق و تفحص از این اپراتورها را در دستور کار خود گذاشتند.
یکی در سال 90 و در جریان عبور تعداد مشترکان اپراتور دوم از مرز 15 میلیون مشترک، ابهامی در پروانه این اپراتور از نظر حداکثر محدودیت سقفی در جذب مشترکان پیش آمد. همین موضوع فرصتی شد برای بررسی چگونگی فعالیت این اپراتور ایرانی- آفریقایی از زمان راه اندازی تاکنون و برخی نمایندگان موضوع تحقیق و تفحص از این اپراتور را مطرح کردند اما در آن سال با توضیحات و اصرارهای وزیر و مسئولان وقت درباره اینکه سقفی برای جذب مشترکان در پروانه این اپراتور دیده نشده، موضوع خاتمه یافت و به این ترتیب تنها اقدام تقریبا جدی برای تحقیق و تفحص از اپراتورهای موبایل در آن زمان بینتیجه ماند.
موضوع دیگر گزارش جنجالی تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی و شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) در آذرماه 92 بود که در صحن علنی مجلس قرائت شد. اگرچه این تحقیق و تفحص مستقیما از اپراتور سوم تلفن همراه صورت نگرفت اما بخشی از گزارش سازمان تامین اجتماعی به رایتل اختصاص دارشت که زیر نظر سازمان تامین اجتماعی اداره میشود.
در این گزارش مسایل و مشکلات زیادی پیرامون نحوه عملکرد و اداره رایتل مطرح شد. اما با وجود این ابهامات مطرح شده نه تنها هیچ خللی در کار اپراتور مذکور که با پول مردم اداره میشود رخ نداد بلکه هیچ خبری از اصلاح ابهامات مجلس نیز به وقوع نپیوست.
از این حالا این پرسش ایجاد میشود که اصولا فایده تحقیق و تفحص و صرف هزینه برای شناسایی مشکلات چیست؟ آیا قرار است تنها بگوییم مشکلاتی وجود دارد و حل آن به امان خدا واگذار شود؟
- ۹۳/۱۰/۱۳