تحول در صنعت بازی ایران با سرمایه خصوصیها
بازیسازی در ایران سابقهای حدودا 10 ساله دارد. شروع بازیسازی با تعداد انگشت شماری گروههای سازنده شروع شد که امروزه به بیش از صد شرکت میرسد. از همان ابتدای شروع این صنعت تا کنون فراز و نشیبهای بسیاری را شاهد بودیم. با روی کار آمدن بنیاد ملی بازیهای رایانهای و حمایت از بازیسازان این صنعت کمی اوج گرفت و کمیت بازیها افزایش اما کیفیت بازیها آنچنان بهتر نشد. در سالهای اخیر به دلیل کمبود بودجه دولتی روند بازیسازی در ایران برای ادامه حیات خود راهی را انتخاب کرده که مدتها پیش باید انتخاب میکرد.
امروزه بسیاری از بازیسازانی که فعالیت میکنند و اصولا کیفیت بازیهایشان هم بسیار بهتر است، از سرمایهی خصوصی بهره گرفتهاند. با ورود سرمایهی خصوصی به صنعت بازیسازی و به وجود آمدن پدیدهای به نام ریسک سرمایه و اهمیت بازگشت آن به سرمایهگذار، بازیسازان با کیفیت بسیار بهتری کار میکنند.
حالا برخلاف سالهای گذشته، بسیاری از بازیسازان ایرانی به سراغ ساخت بازیهای کوچکتر برای دستگاههای هوشمند رفتهاند. بازیها کوچک شده اما کیفیت آنها به مراتب بالاتر رفته است به طوری که بسیاری از بازیهایی که اخیرا توسط ایرانیها ساخته شده قابلیت رقابت با عناوین خارجی را داراست.
بر فرض مثال استودیوی آنو، یکی از استودیوهایی است که با اتکا به سرمایهی خصوصی بازی تولید میکند. بازیهایی همچون «قهرمان ما»، «خاله قزی» و «مزرعه نانو» از جمله بازیهایی است که این استودیو با استفاده از جذب سرمایهی خصوصی تولید کرده است که از نظر کیفیت تمام این بازیها در سطح استانداردهای جهانی هستند.
با توجه به موجی که اخیرا در صنعت بازیسازی به وجود آمده، پیشبینی میشود در آینده سرمایهی خصوصی بیشتر و بیشتر وارد این صنعت شده که همین مسئله باعث امیدواری و پیشرفت این صنعت در کشورمان خواهد بود.
- ۹۲/۱۰/۱۵