تدوین برنامه 10 ساله فضایی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: یک برنامه جامع 10 ساله برای حوزه فضایی به تصویب هیات دولت رسیده است.
به گزارش روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد سلیمانی که در ششمین کنفرانس انجمن هوا و فضای ایران سخن میگفت، ضمن بیان این مطلب، اظهار داشت: وظیفه دولت، تصمیمگیری، تأمین منابع و ایجاد ساختارسیستمی است تا استعدادها بتوانند در آن حوزه شکوفا شوند.
وی افزود: در حوزه فضایی، قدمهایی در کشور برداشته شده و همکاریهای انجام شده بین بخشهای مخلتف، شرایط ویژه و فرصتخوبی را در این حوزه، فراهم آورده است.
وی ادامه داد: افراد حاضر در قسمتهای فنی و مهندسی هوا و فضا، جزو استعدادهای اول کشور هستند که این امر موجب به وجود آمدن یک فرصت طلایی می شود و باید زمینه را برای بهرهبرداری از این نیروی عظیم آماده کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحث تولید داخل، گفت: در وزارت ارتباطات ابتدا تولید را تعریف و سپس چهار عنصر اساسی آن را معین کردیم.
وی با بیان این مطلب که اساس تولید، نیروی انسانی متخصص است، افزود: "داشتن نیروی انسانی متخصص"، " تولید دانش فنی"، "رقابت و حضور در بازار جهانی" و "بومیسازی و گرفتن اطلاعات" چهار عنصر اساسی تولید محسوب میشوند.
وی ادامه داد: در حوزه تولید داخل، تعداد زیادی مدعی تولید و افراد توانمند در بخش علم و فناوری وجود دارد که به هم پیوند دادن بین این دو گروه از هنرهای دولتمردان است.
وی خاطر نشان کرد: رقابت برای تولید در بخشهای ارتباطات، سیار و تلفن ثابت به دلیل ورود ارزان قیمت کالاهای خارجی، بسیار سخت است اما امکان تولید داخل در بخش هوا و فضا و رقابت در این زمینه وجود دارد.
وی با اشاره به بازار پر رونق ارتباطات، گفت: سرمایهگذاری در حوزه ارتباطات بسیار زود بازده است و سرمایهگذاری صورت گرفته در این بخش حداکثر ظرف مدت سه سال بر میگردد.
وی افزود: حتی سرمایهگذاری در برخی حوزه ها مانند تلفن عمومی در اماکن زیارتی، بهگونهای است که ظرف مدت حداکثر سه ماهه، سرمایهگذاری صورت گرفته بر میگردد.
دکتر سلیمانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این مطلب که انحصارطلبان علمی دیگر قدرت خود را در دنیا از دست دادهاند، اظهار داشت: تاریخ نشان داده است که کشورهای توسعه یافته کمکهای اساسی را در آموزش علم و فناوری به کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته نمیکنند و البته امروز، این انحصار در بخش علم و صنعت شکسته شده است.
وی با اشاره به فعالیتهای بین المللی صورت گرفته در بخش هوا وفضا، گفت: ایجاد سازمان فضایی توسط کشورهای منطقه در حوزه آسیا و اقیانوسیه یکی از موفقیتهای بزرگ است که میتواند فضای مناسب را در بخش علم و تکنولوژی فضایی، فراهم کند.
وی ادامه داد: بحث سرمایهگذاری در فضا بسیار جدی است و نیاز به زمان دارد و سعی خواهیم کرد تا این بخش سرعت بیشتری بگیرد. امیدواریم با بستری که فراهم شده و در سایه تلاش مسوولان و جوانان، شاهد شکوفاییهای فضایی در سالهای آینده باشیم.
وی در بخش پایانی سخن خود با اشاره به فرصتی که با عنایات الهی به وجود آمده است، گفت: ملت ما راه خود را انتخاب کرده که صاحب تکنولوژی هستهای شود بدون اینکه انحرافی از آن پیدا کند و این راه را به بشریت نیز نشان داده است.
- ۸۵/۱۲/۰۵