تعامل نامناسب وزارت ارتباطات با رسانهها
فرشید رضایی – وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دوره جدید هنوز نتونسته تعامل مناسبی با رسانههای حوزه کاری خود ایجاد کند.
عدم پاسخ مسوولان، حذف برخی خبرنگاران منتقد از برنامههای خبری، برخورد نامناسب برخی مسوولان با خبرنگاران و اتهام زنی به رسانهها برای فرار از پاسخدهی از جمله انتقادات رسانهها به وضعیت اطلاعرسانی در وزارت ارتباطات باز میگردد.
پیش از این برخی رسانهها در خصوص مشکلات ارتباط با رسانههای وزارت ارتباطات اخبار و انتقاداتی داشتند، این در حالیست که حتی در برخی نشستهای محدود با رسانهها نیز بازهم از سوی افراد منتخب انتقادات به روش کار برخی مسوولان این وزارتخانه ادامه داشته است.
اگرچه برخی رسانهها بنا بر مصالحی فعلا جانب احتیاط را در پیش گرفته و از طرح علنی برخی مشکلات خودداری میکنند اما در این میان هستند رسانههایی که از این مشکل چشمپوشی نکردند.
در جدیدترین این موارد خبرگزاری فارس بود که با انتشار گزارشی از وعدهها و عملکرد وزارت ارتباطات، در بخشی از گزارش خود بیتوجهی این وزارتخانه به افکار عمومی را گوشزد کرد.
این خبرگزاری در اینباره نوشت: "علیرغم اینکه وزیر ارتباطات در نخستین حضور خود در جمع اهالی رسانه، ارتباط با رسانهها را یکی از 3 اولویت اصلی خود نام برد، اما در نگاه کلی از تیر ماه تاکنون در بین شرکت ها و سازمان های زیرمجموعه وزارت ارتباطات، شرکت ارتباطات زیرساخت تنها مجموعه پاسخ گو به افکار عمومی بوده است.مدیران این شرکت تقریبا ارتباط تعریف شده و صحیحی با اهالی رسانه دارند.
مدیران روابط عمومی شرکتهای تابعه میگویند: مدیر جدید هنوز به اصطلاح «جا نیافتاده است».
اما در این بین، سازمان فناوری اطلاعات تاکنون منفعل ترین عملکرد را در این وزارتخانه از خود بروز داده است؛ تا جایی که در دولت جدید از فعالیت این سازمان تنها همین اطلاع در دست است که مسئولیت فنی ایجاد شبکه ملی اطلاعات به این سازمان سپرده شده است؛ که در دولت قبلی نیز این وظیفه به عهده همین سازمان بود.
مجموعه پست بانک نیز به دلیل فرار از واهمه بزرگ واگذاری ذیل اصل 44 که مدت ها است روی این شرکت دولتی سایه انداخته، از دولت قبل تاکنون، موضع سکوت و بی رنگی در پیش گرفته است.
از شرکت پست نیز که با حکم واعظی تمامی اعضای هیئت مدیره آن به امید ایده های تازه و آغازی دوباره، تغییر کردند، تنها خبر پست تلفنی شنیده شده و همین و بس.
همچنین اگرچه کانال ارتباطی سازمان تنظیم مقررات نیز با افکار عمومی مسدود شده؛ اما از خط و نشانهای وزیر مشخص است که این سازمان نامه هایی را از طرف واعظی به اپراتورها ابلاغ می کند."
اما این نکته که گفته میشود مدیران جدید هنوز جا نیفتادهاند چندان قابل پذیرش نیست. نکته قابل توجه آنکه برای مثال در خصوص معاونان وزارت ارتباطات شاهد تغییرات خاصی نبودهایم و برخی معاونان صرفا از معاونتی به معاونت جدید رفتهاند. چند معاون جدیدالورود به وزارت ارتباطات نیز هر کدام تقریبا بالای 20 سال سابقه کار در این وزارتخانه و سایر مجموعههای دولتی را در کارنامه خود دارند.
از این رو موضوع جانیفتادن مدیران عذر موجهی برای عدم پاسخ به آنچه در زیرمجموعه ایشان میگذرد نیست.(موبنا)
- ۹۲/۱۱/۱۹