تغییرات و بازنشستگی مدیران وزارت ارتباطات
با ابلاغ قانون جدید دولت درباره ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان در دستگاه هایی اجرایی، شمار مدیرانی که از وزارت ارتباطات جدا خواهند شد افزایش می یابد.
فناوران- بازنشستگی، فساد و موارد دیگر از جمله دلایلی بوده که سبب شده چند تن از مدیران وزارت ارتباطات در چند ماه گذشته از سمت های خود جدا شده و برخی از آنان به عنوان مشاور به کار خود ادامه دهند.محمود خسروی مهم ترین جابه جایی ماه های اخیر بود. او 29 اردیبهشت ماه و پس از 35 سال فعالیت مستمر، بازنشسته شد و صندلی خود را در شرکت زیرساخت به جواد آذری جهرمی تحویل داد. البته اگر این اتفاق در اردیبهشت ماه نمی افتاد، با ابلاغ قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان در 16 خردادماه، عملا خسروی چاره ای جز ترک صندلی زیرساخت نداشت.
البته به غیر از خسروی، یکی دیگر از مدیران شرکت زیرساخت نیز پیش از وی، به دلیل فساد بازداشت شده بود که با کشف این مقوله و قاطعیت این شرکت در برخورد با فساد، بلافاصله وی نیز از کار برکنار شد.
خداحافظی معاون سازمان فناوری اطلاعات
در جدیدترین تغییر به وجودآمده در وزارت ارتباطات، علی اصغر انصاری، معاون توسعه و مدیریت شبکه ملی اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات نیز از این پست خداحافظی کرد.
براساس شنیده ها، وی هفته گذشته از این سمت کنار گذاشته شد و نامش نیز از فهرست مدیران سازمان فناوری اطلاعات در سایت این نهاد حذف شده است. نکته دیگر اینکه هیچ جایگزینی برای انصاری معرفی نشده است.
پرویز سبزکار، مشاور رییس سازمان و معاون مدیرکل دفتر رییس سازمان در امور روابط عمومی و بین الملل سازمان فناوری اطلاعات درباره این جابه جایی به فناوران گفت: این موضوع با نظر آقای جهانگرد، رییس سازمان صورت گرفت و فعلا وظایف این معاونت توسط بخش های دیگر انجام می گیرد.
وی افزود: آقای انصاری از سازمان فناوری اطلاعات خارج نشده و همکاری وی به عنوان مشاور رییس سازمان فناوری اطلاعات در امور پروژه های خاص ادامه دارد.
سبزکار در پاسخ به این سوال که چرا این تغییر با عجله و بدون درنظر گرفتن جانشین برای این پست صورت گرفته است، گفت: عجله ای در کار نبوده و مدتی است بحث آن مطرح شده است.
باتجربه ها می روند
به نظر می رسد با ابلاغیه اخیر حسن روحانی، این پایان جابه جایی ها و خداحافظی ها در وزارت ارتباطات نباشد.
براساس این قانون از تاریخ ابلاغ (16 خردادماه)، به کارگیری افرادی که در اجرای قوانین و مقررات مربوطه بازنشسته یا بازخرید شده یا بشوند، در دستگاه های اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب و تمام دستگاه هایی که به نحوی از بودجه عمومی کل کشور استفاده می کنند، ممنوع است.
البته مقامات مذکور در ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری و هم ترازان آنها و ایثارگران، فرزندان شهدا و جانبازان هفتاددرصد و بالاتر، نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات و دارندگان اجازات خاصه مقام معظم رهبری از شمول این قانون مستثنی هستند.
دستگاه های موضوع این قانون در صورت لزوم می توانند از خدمات بازنشستگان متخصص با مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر به صورت پاره وقت و ساعتی استفاده کنند. حداکثر ساعات مجاز برای استفاده از بازنشستگان، یک سوم ساعات اداری کارمندان رسمی است و حق الزحمه این افراد متناسب با ساعات کاری آنها حداکثر معادل یک سوم کارمندان رسمی همان شغل تعیین و پرداخت می شود.
دستگاه های مشمول مکلفند ظرف مدت شصت روز از تاریخ ابلاغ این قانون آن دسته از افرادی را که برخلاف مفاد این قانون به کار گرفته شده اند، از خدمت منتزع و با آنان تسویه حساب کنند. افراد مذکور نیز باید ظرف مهلت قانونی مقرر سمت و پست خود را ترک کنند. پرداخت هرگونه وجهی پس از این مهلت از هر محل و با هر عنوان در حکم تصرف غیرقانونی در اموال دولتی است.
به نظر می رسد حداقل دو مدیر ارشد در وزارت ارتباطات شامل این قانون می شوند. یکی علی اصغر عمیدیان، رییس سازمان تنظیم مقررات است که شنیده شده احتمالا تا پایان تابستان از وزارت ارتباطات خداحافظی می کند. براساس آنچه در وب سایت شخصی وی منتشر شده، او از سال 1365 فعالیت خود را در وزارت ارتباطات آغاز کرده و بنابراین 30 سال خدمت وی امسال پر خواهد شد.
با این حال جهانگیر اسدی، سخنگوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این باره گفت: آقای عمیدیان چند سالی برای تحصیل در خارج از کشور حضور داشته و به همین دلیل هنوز به مرز بازنشستگی نرسیده است.
مدیر دیگر، خسرو سلجوقی عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات است که بیش از دو سال از بازنشستگی وی می گذرد. سبزکار، معاون مدیرکل دفتر رییس سازمان در امور روابط عمومی و بین الملل سازمان فناوری اطلاعات در این باره گفت: برای آن که قانون رعایت شود، آقای سلجوقی اکنون دیگر عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات نیست و به عنوان مشاور هیات عامل فعالیت می کند.
البته باید دید مدیری مانند سلجوقی چقدر حاضر است به عنوان مشاور وظایف خود را در وزارت ارتباطات ادامه دهد، چراکه براساس قانون جدید، فعالیت به عنوان مشاور تنها به صورت پاره وقت و با یک سوم پرداختی عادی قابل انجام است.
مدیران دیگری نیز در وزارت ارتباطات وجود دارند که 30 سال خدمت را رد کرده اند. البته کنار رفتن مدیران به دلیل بازنشستگی فقط مربوط به وزارت ارتباطات نیست و دامن وزارت خانه های دیگر را نیز گرفته است.
برای مثال بیژن زنگنه وزیر نفت، دوم مرداد ماه در نامه ای از عبدالحسین ثمری عضو هیات مدیره شرکت ملی گاز ایران در پی ابلاغ قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان در دستگاه های اجرایی خداحافظی کرده است.