تلکام شانزدهم و دری که بر همان پاشنه چرخید
علی شمیرانی - مراسم افتتاح شانزدهمین نمایشگاه تلکام به عنوان رویدادی که آیینه تمامنمای صنعت ارتباطات کشور محسوب میشود، با سخنرانیهای همراه شد که نکات قابل تاملی داشت.
برخی از سخنرانان بدون توجه به جایگاه و حاضران در مراسم که از مدیران، کارشناسان و متخصصان عرصه ICT به شمار میروند، به طرح اظهاراتی از جنس کارگاههای آموزشی و کلاسهای درس پرداختند، آن هم در حد بدیهیات و مقدماتی که با یک گذار 5 دقیقهای در اینترنت، یافت میشود!
طبعا در طول این سخنرانیها، اکثر مدعوین که خواسته یا ناخواسته در این گونه مراسمها حضور دارند و حرفهای محسوب میشوند و چشم و گوششان از شنیدن وعدهها و بایدها و نبایدها پر شده است، بعد از بیست ثانیه از موضوعات طرح شده توسط برخی سخنرانان، یا سرگرم مطالعه شدند یا با تلفن همراه خود سرگرم شدند و یا به گفتوگو با یکدیگر پرداختند.
برخی دیگر از سخنرانان اما اظهاراتی از جنس صنف ICT و مسایل واقعی ایشان داشتند. اما واقعیت آن است که ما هنوز عادت نکردهایم که در مراسمهای تخصصی از این دست، گزارشی آماری و مستند از پیشرفتها و پسرفتهای حوزه ICT در سال گذشته و فرصتها و تهدیدهای سالهای آتی ارایه دهیم. لیکن اگر به بهانه برگزاری نمایشگاه تلکام هم که شده گزارشی از چالشهای صنفی ارایه ندهیم، پس کی، کجا و توسط چه کسی باید از این مسایل سخن گفت.
آیا در افتتاحیه نمایشگاه تخصصی تلکام که واژه "بینالمللی" را هم یدک میکشد و حضار و کارشناسانی به آنجا آمدهاند تا از تسهیلات و فرصتهای جدید بشنوند، همچنان باید شاهد حضور سخنرانانی باشیم که بدون در دست داشتن حتی یک برگه کاغذ برای طرح مسایل مهم و واقعی حوزه، از حفظ کلیاتی و بدیهیاتی را تحویل ایشان دهیم؟
البته در این میان جنس سخنان دبیر شورای عالی فضای مجازی، فعلا اندکی متفاوتتر از برخی مسوولان عرصه ICT است. او در سخنان خود صراحتا گفت، ما مشکلات را میدانیم اما دانستن کافی نیست و حل کردن مشکل مهم است.
به هر حال باید منتظر ماند و دید آیا روزی فراخواهد رسید که در مراسمهایی تخصصی از این دست، شاهد اظهاراتی از جنس صنف ICT، فرصتهای جدید و رفع چالشهای ایشان باشیم یا در بر همان پاشنه خواهد چرخید که همیشه چرخیده است.(منبع:عصرارتباط)