تماسهای بیپاسخ و نگرانی مردم
فرشید رضایی – در روزهای گذشته خبری به نقل از رییس پلیس فتای خوزستان منتشر شد که به سرعت مورد توجه رسانههای کشور قرار گرفته و اطلاعرسانی گستردهای در خصوص آن شد.
موضوع نیز از این قرار بود که به گفته این مقام پلیس، اخیراً عدهای کلاهبردار از طریق تماسهای بیپاسخ مردم را به سمت تماس با شمارههایی هدایت میکنند که به سرویسهای ارزش افزوده متصل بوده و هزارتومان از حساب تماسگیرنده کسر میکند.
این مقام مسوول البته یک حساب سرانگشتی هم کرده بود که در روش مذکور، تنها هزار تماس مردم، در هر روز حداقل معادل یک میلیون تومان عایدی نصیب فرد کلاهبردار میکند.
به این ترتیب خبر مذکور به سرعت در میان رسانهها و سپس مردم پیچید. اما اندکی بعد مدیر عامل مخابرات همان استان یعنی خوزستان، اظهارات رییس پلیس استان را به کل تکذیب کرد. به گفته وی اولاً بالاترین قیمت تماس با تلفنهای ارزش افزوده دقیقهای صد تومان است، ثانیاً در ابتدای این سرویسها به کاربر اعلام میشود که متحمل هزینه میشود و ثالثاً چنین اتفاقی اصلاً در استان خوزستان رخ نداده است!
آنچه مشخص نیست این است که آیا تمام اظهارات پلیس فتای خوزستان صرفاً یک نظریه بوده و منطبق بر هیچ مستنداتی نبوده است؟ آیا پلیس هیچ استعلام یا هماهنگی در خصوص امکان وقوع چنین تخلفی را با مخابرات استان به عمل نیاورده است؟ آیا این موضوع موجب نگرانی بیدلیل مردم از تماسهای بیپاسخ نمیشود؟ آیا اگر کسی خبر تکذیب مورد مذکور را نخوانده باشد باید همچنان در نگرانی به سر ببرد؟
و در نهایت این که آیا بهتر نیست مسوولان قبل از اطلاعرسانی اخباری از این دست، هماهنگی و استعلامهای لازم را با دستگاههای مسوول به عمل آورند؟
به هر تقدیر یکی از وظایف پلیس پیشگیری از جرم بوده و آگاهسازی مردم از نحوه وقوع جرایم همواره قابل تقدیر است، اما باید مراقب عدم وقوع مواردی از این دست نیز بود.
- ۹۲/۱۲/۰۵