تنزل ۱۵رتبهای آمادگی الکترونیکی ایران
رییس مرکز مطالعات و پژوهشهای بازرگانی گفت: براساس بررسیهای بین - المللی آمادگی الکترونیکی ایران در یک فاصله پنج ساله در فاصله سالهای ۲۰۰۱تا ،۲۰۰۶از رتبه (۲۰۰۱) ۵۰به ۶۵در ۲۰۰۶تنزل یافته است.
"محمود دودانگه"روز شنبه در چهارمین همایش ملی تجارت الکترونیکی افزود: کاهش رتبه آمادگی ایران در تجارت الکترونیک بیانگر رشد کاهنده آمادگی الکترونیکی کشور در مقایسه با سایر کشورها است.
وی گفت: نتایج حاصل از مطالعات انجام شده توسط وزارت بازرگانی نشان میدهد که وضعیت کشور در زمینه زیرساختهای فنی، ارتباطی و مخابراتی در وضعیت نسبتا مطلوبی قرار دارد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا، وی با بیان اینکه امکان شروع تجارت الکترونیکی با توجه به زیرساختهای فنی، ارتباطی و مخابراتی فراهم شده، افزود: برخی اعتقاد دارند که زیرساختهای موجود نیز در حد مطلوب استفاده نمیشود.
به گفته وی، براساس پیش بینیهای بینالمللی(فارستر)ارزش تجارت الکترونیک در سال جاری میلادی به افزون بر ۱۳تریلیون دلار میرسد، که به طور متوسط نرخ رشد بیش از ۵۰درصد را نشان میدهد. ازرش تجارت الکترونیکی در سال ۲۰۰۴ ، حدود ۶/۷تریلیون دلار بوده است.
به گفته وی، بررسیها نشان میدهد که میزان واقعی تجارت الکترونیکی در سالهای ۲۰۰۴و ۲۰۰۷به مراتب بیش از رقمهای پیشبینی شده بوده است.
این مقام مسئول در وزارت بازرگانی با اشاره به اینکه براساس پیشبینی حجم تجارت الکترونیک برای ، ۲۰۰۴حدود ۳/۵تریلیون دلار بوده، تاکید کرد:
ارزش واقعی تجارت الکترونیکی در همان سال به ۶/۷تریلیون دلار رسیده اگر چه این روند در کشورها و مناطق مختلف متفاوت بوده است.
دودانگه یادآور شد: براساس گزارش فارستر، آمریکای شمالی با میزان تجارت الکترونیکی ۳/۵تریلیون دلار در سال ۲۰۰۴رتبه نخست و منطقه آسیا - اقیانوسیه با ۱/۶تریلیون دلار و اروپای غربی با ۱/۵تریلیون دلار به ترتیب در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
وی گفت: آمریکای لاتین با ۸۱/۸میلیارد دلار و سایر نقاط جهان با ۶۸/۸ میلیارد دلار در رتبههای بعدی قرار دارند.
دودانگه همچنین با استناد به مطالعات انجام شده، گفت: موفقیت تجارت الکترونیکی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به طور عمده به خاطر شرایط مناسب بسترهای الکترونیکی در این کشورها است.
رییس مرکز مطالعات و پژوهشهای درعین حال گفت: بسترهای الکترونیکی شامل فرصتهای مبتنی بر اینترنت، کیفیت زیرساختهای فناوری اطلاعات، فعالیتهای دولت و درجه تسهیل تجاری است.
وی بابیان اینکه در کشور ایران، هنوز آمار و اطلاعات دقیقی برای تجارت الکترونیکی ارایه نشده، افزود: اما براساس برخی شاخصهای مرتبط با این پدیده میتوان اندازه و وضعیت آن را نشان داد.
به گفته این مقام مسئول، براساس آمارهای انکتاد درخصوص راهبردهای تجارت الکترونیکی در ۲۳کشور توسعه یافته و ۲۷کشور درحال توسعه نشان میدهد که آگاهسازی ، آموزش و تحصیل نخستین عنصر کلیدی در راهبردهای ملی تجارت الکترونیکی کشورهای مورد بررسی بوده است.
رییس مرکز مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت بازرگانی تصریح کرد: بر اساس آمار آنکتاد درسال ۲۰۰۵بیشتر سیاستگزاران معتقدند که اگر بازرگانان و مصرفکنندگان در زمینه فرصتها، مزایا و چگونگی تجارت الکترونیکی آموزش نبینند، تجارت الکترونیکی روند صعودی نخواهد داشت.
وی یادآور شد: اگرچه دسترسی به اینترنت و کامپیوتر یک شرط اساسی جهت ایجاد تقاضا برای فناوریهای جدید و تجارت الکترونیکی است ولی کافی نیست.
وی درپایان افزود: آموزش یکی ازچالشهای اساسی کشورهای در حال توسعه در اقتصاد دیجیتالی است.
- ۸۶/۰۹/۰۳