ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

توسعه پهنای باند نباید فقط حاکمیتی باشد

| چهارشنبه, ۱۸ شهریور ۱۳۹۴، ۰۱:۵۲ ب.ظ | ۰ نظر

مدیرعامل شاتل گفت: اگر بخواهیم برای توسعه پهنای باند در کشور فقط روی عملکرد حاکمیت در بازار ICT تمرکز کنیم، نتیجه مطلوبی به دنبال نخواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی شاتل، احمد نخجوانی در پنل تخصصی بررسی آثار ظهور نسل‌های جدید ارتباطات باندپهن و چالش‌های پیش روی آن در همایش رایانش ابری و تاثیر آن بر اکوسیستم باندپهن کشور افزود: معمولا وقتی درمورد توسعه پهنای باند در کشور صحبت می‌کنیم، به صورت انتزاعی به موضوع نگاه می‌کنیم و فکر می‌کنیم باید فقط دولت یکسری کارها را انجام دهد.

وی اظهار داشت: اگر اینطور بود، اکنون یک کشور توسعه‌یافته بودیم که با اجرای یکسری اقدامات، مشکلات فعلی بازار ICT کشور  حل می‌شد. این درحالی است که روی چنین امری علاوه بر توسعه‌یافتگی زیرساخت ارتباطی، موضوعاتی مانند محیط، فرهنگ، اجتماع، زیرساخت‌های اقتصادی و آمادگی‌های موردنیاز نیز تاثیرگذار هستند.

نخجوانی با اشاره به اینکه ITU و Economic Forum شاخص‌هایی را برای توسعه ICT در کشورها و توسعه پهنای‌باند مدنظر قرار می‌دهند، افزود: ITU بیش از همه روی شاخص توسعه ICT تمرکز کرده و آن‌ها را در 11 معیار مختلف دسته‌بندی کرده است.

به گفته وی، طبق بررسی‌های ITU، ایران به لحاظ شاخص توسعه اقتصادی بعد از مغولستان، فیجی، اکوادور و مصر و با اوضاعی بدتر از مراکش و جاماییکا، رتبه 94 جهان را به خود اختصاص داده است.

مدیرعامل شاتل با اشاره به اینکه براساس آمار سال 2013، رتبه ضریب نفود باندپهن ایران در جهان 115 است و به لحاظ تخصیص پهنای باند در رتبه 158 جهان قرار دارد، گفت: در حوزه دسترسی نیز ایران جایگاه هشتاد و دومین کشور جهان را به خود اختصاص داده است.

به گفته وی، ایران به لحاظ استفاده از خدمات اینترنتی و میزان نفوذ آن در زندگی روزمره رتبه 116 را به خود اختصاص داده است و خوشبختانه به لحاظ مهارت و دانش رتبه 68 جهان را دارد و به رغم جایگاه مناسب ایران در زمینه هوش و مهارت اما به لحاظ کاربری اوضاع خراب است.

نخجوانی با اشاره به اینکه Economic Forum نیز روی چهار معیار به عنوان شاخص آمادگی شبکه (NRI) تمرکز کرده است، این معیارها را شامل محیط، آمادگی، استفاده کاربری و تاثیرگذاری آن در حوزه اقتصاد و جامعه برشمرد.

وی گفت: این شاخص‌ها در 10 دسته مختلف از جمله در دسترس بودن تکنولوژی، بلوغ قانونی و سیاست‌گذاری طبقه‌بندی شده و در کشورهای مختلف بررسی شده است و براساس آن‌ها می‌توان درمورد توسعه ICT و پهنای‌باند صحبت کرد.

نخجوانی افزود: براساس آمار استخراجی Economic forum، رتبه ایران در شاخص آمادگی شبکه در جهان بعد از آلبانی، گینه، مصر و بوتان 96 است و از قرقیزستان یک پله بالاتر قرار داریم.

  • ۹۴/۰۶/۱۸

شاتل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">