توصیه جدید رگولاتوری به مشترکان اپراتورها
معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتوری گفت: رتبهبندی اپراتورهای سرویسهای فناوری اطلاعات به منظور شفافکردن عرصه رقابت بین اپراتورها و کمک به مردم در انتخاب سرویسدهنده بهتر و برتر است.
به گزارش آیتی آنالیز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی حسن رضوانی افزود: ارزیابی و رتبهبندی دارندگان پروانه در حوزه سرویسهای فناوری اطلاعات براساس شاخصهائی مانند تعهدات پروانهای، مشتریمداری، پایبندی به قوانین و مقررات، نحوه رسیدگی به شکایات و همچنین سیستمهای نظارتی و شاخصهای فنی کیفیت و سطح سرویس مطابق با تعهدات پروانه انجام میشود.
وی با اشاره به استقرار سامانههای نظارتی و کنترلی در رگولاتوری و ارائه مشاوره به دارندگان پروانه درخصوص ارائه سرویس مطلوب در چند سال اخیر گفت: دارندگان پروانه در طول این مدت، زمان کافی جهت ارتقاء سیستمها و ایجاد فرایندها و مکانیزمهای نظارت بر کیفیت سرویس خود را داشتهاند. بر همین اساس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی از این پس، برای آگاهی مردم گزارش رتبهبندی و جایگاه اپراتورها در این حوزه را در مقایسه با رقبای خود، به صورت ماهانه و شفاف اطلاعرسانی میکند.
معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتوری درباره انعکاس گزارش مربوط به اختلال در اینترنت و عکسالعمل شرکت مخابرات ایران اظهار کرد: رگولاتوری، به طور مستمر نقاط ضعف و نارسائیهای دارندگان پروانه را در حوزه ارائه سرویس به منظور رفع آن، به اپراتورها گوشزد کرده و درصورت عدم رفع به موقع نارسائیها و مشکلات مربوط، با صدور اخطاریه، موارد را از طریق قانونی پیگیری میکند.
وی افزود: خبر "اختلال در ارائه اینترنت برطرف میشود" در رسانهها پس از آخرین مکاتبه با شرکت مخابرات ایران منتشر شد که به دلیل تعلل این شرکت برای آگاهیرسانی به مشترکین و رفع سریع اختلالات در فرصت معین شده، رسانهای شد.
رضوانی با اشاره به اینکه نظارت بر فعالیت اپراتورها به منظور دریافت سرویس مطلوب از سوی تک تک مشترکین از وظایف رگولاتوری است، عنوان کرد: مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران در برخورد با این موضوع سعی در کوچک جلوهدادن موضوع داشته و در اقدامی غیرحرفهای به جای عذرخواهی از مشترکین، اختلال در سرویس 7 هزار تا 8 هزار مشترک را در مقایسه با کل مشترکان خود رقم بالائی به حساب نیاورد.
وی افزود: اپراتورها به این نکته توجه کنند که رگولاتوری تا احصای حقوق مشتریان موارد را پیگیری میکند و فراخواندن رگولاتوری از طرف یک اپراتور جهت هماهنگبودن در اطلاعرسانی علاوه بر نمایش انحصارطلبی آن اپراتور در تمامی حوزهها مانند این است که به نیروی انتظامی به عنوان حافظ حقوق مردم گفته شود قبل از انتشار خبر وقوع تخلف، متن خبر را با متخلف هماهنگ کند.
رضوانی در پاسخ به این سوال که آیا این روند اطلاعرسانی ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: مشتریمداری، رقابت سالم، شفافسازی امور و ارائه سرویس با کیفیت از طرف دارندگان پروانه از اصول رگولاتوری بوده و درصورت تعلل دارندگان پروانه درباره رفع نارسائیهای ارائه سرویس و یا اطلاعرسانی به موقع به مشتریان خود، رگولاتوری با پیگیری، رسالت خود را در این حوزه مطابق قوانین و مقررات انجام خواهد داد.
معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی اظهار کرد: مدیران شرکتهای ارائهدهنده خدمات نیز به جای توجیه مسائل و سرپوش گذاشتن بر مشکلات و نارسائیهای حوزه خود و ارائه گزارشها و آمار و ارقام غیرواقع و بزرگنمائی کاذب سرویسها، با احترام به مشتریان، باید با افزایش منابع و سایر تمهیدات لازم، کیفیت سرویسهای خود را ارتقاء دهند.
- ۹۲/۰۷/۰۸