توصیههای عیدانه پلیس فتا
رئیس پلیس فتای گیلان با بیان اینکه پلیس فتا آماده خدمترسانی به کابران فضای مجازی است، گفت: مردم مراقب کلاهبرداران اینترنتی باشند.
ایرج محمدخانی در گفتگو با فارس نسبت به پیشگیری از جرایم نوظهور سایبری هشدار دادو اظهار کرد: کاربران اینترنت با رعایت نکات ایمنی و توجه به هشدارهای سایبری پلیس را در پیشگیری از وقوع جرایم نوظهور سایبری به ویژه در ایام نوروز یاری کنند.
وی با بیان اینکه کاربران از باز کردن ایمیلهای مشکوک خودداری کنند، گفت: کاربران در هر سایت و وبلاگ اطلاعات ایمیل خود را وارد نکنند.
رئیس پلیس فتای گیلان با بیان اینکه کاربر از اشتراک گذاشتن اطلاعات مهم شخصی خود پرهیز کند، افزود: در هنگام کار با رایانه کاربر guest خود را غیرفعال نگه دارید.
وی با بیان اینکه پلیس فتا در کنار همه کاربران اینترنتی است، ادامه داد: کاربران در صورت نیاز به آدرس سایت cyberpolice.ir مراجعه کنند.
محمدخانی پلیس فتا را مرجع رسیدگی به جرایم رایانهای ایران دانست و تصریح کرد: کلاهبرداران فضای سایبر با شعار کسب درآمد اینترنتی برای کاربران اقدام به فریب آنها و سرقت اطلاعاتشان میکنند.
وی با اشاره به اینکه کلاهبرداران اینترنتی از حسن اعتماد بیش از حد کاربران برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکنند، خاطرنشان کرد: پلیس فتا در تمام استانها مستقر بوده و آماده خدمترسانی به کاربران حوزه فضای مجازی است.
به گفته این مسئول تکنولوژیهای جدید در صورت فقر آموزش و فرهنگسازی مناسب موجب آسیبهای روحی و اخلاقی میشود.
وی با بیان اینکه مردم مراقب پیامکهای کلاهبرداران باشند، خاطرنشان کرد: ایمیلهای جعلی با نام فرستندههای واقعی ارسال میشود بنابراین باید همواره اطلاعات ایمیل بررسی شود.
محمدخانی با اشاره به اینکه کاربران مزاحم باید مسدود شوند، تصریح کرد: در این صورت موضوع به پلیس فتا اطلاعرسانی شود.
وی یادآور شد: هنگام وارد شدن به ایمیل و یاهو مسنجر تیک کنار گزینه my ID... Remember برداشته شود.
رئیس پلیس فتای گیلان اضافه کرد: هنگامی که کاربر میخواهد وارد mail box خود شود پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور روی لینک secure در پایین sign in کلیک کند.
وی متذکر شد: اگر نیازی به اطلاعات history نیست هر از چند گاهی آن را پاک کنند.
به گفته محمدخانی، کیلاگر (کلید خوان) برنامههای جاسوسی هستند که میتوانند اطلاعات افراد را ضبط و ثبت کنند.
وی یادآور شد: حتیالامکان برای ذخیره و بازیابی اطلاعات مهم خود از رایانههای عمومی استفاده نشود.
این مسئول دقت در انتخاب کافینتها را مورد تاکید قرار داد و گفت: ممکن است با یک اشتباه اطلاعات فرد به سرقت رود.
وی از کاربران خواست تا همواره Task Maneger را نگاه کرده و اگر برنامه مشکوکی دیده شد آن را از حافظه خارج کنند.
محمدخانی خاطرنشان کرد: بیشتر حملات امروزه از طریق مرورگرهای وب است بنابراین باید IE خود را همواره بروز نگه دارند.
وی از کابران خواست تا از یک Trojan Remover بروز شده استفاده کنند و متذکر شد: کاربر برای وبلاگ خود از یک سرویس دهنده مطمئن و مناسب استفاده کند.
رئیس پلیس فتای گیلان با تاکید بر اینکه کافینتها حق استفاده از نرمافزارهای فیلترشکن را ندارند، خاطرنشان کرد: مردم مراقب کلاهبرداران اینترنتی باشند.
- ۹۳/۰۱/۰۳