ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

تولید گوشی به صرفه نیست

| يكشنبه, ۳ دی ۱۳۸۵، ۱۰:۰۵ ب.ظ | ۰ نظر

در حالی که تنها سه ماه به پایان سال مانده و حدود پنج ماه از زمان انعقاد قرارداد وزارت صنایع با شرکت های داخلی برای تولید گوشی تلفن همراه می گذرد، وضع تعرفه 25 درصدی برای SKD شرکتهای داخلی را در وضعیت مبهم قرار داده و احتمال تولید در سالجاری را به مخاطره انداخته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در ابتدای سال جاری وزارت صنایع اعلام کرد که از این پس واردات CBU (محصول نهایی) گوشی تلفن همراه با تعرفه 60 درصدی انجام خواهد شد یعنی 56 درصد افزایش که از همان ابتدا بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار این امر را عجولانه خواندند.

وزارت صنایع برای توجیه کار خود تولید داخلی و جلوگیری از خروج ارز را دلیل این امر اعلام کرد. در همین رابطه قراردادی با چند شرکت داخلی چون موسسه سروش رسانه، شرکت شهرک های هوشمند نیمه هادی عماد و کارخانجات مخابراتی ایران منعقد کرد.این شرکتها تا پیش از این سابقه تولید گوشی را نداشتند.

این تولیدکنندگان اعلام کرده بودند که اگر تعرفه 10 درصدی برای SKD وضع شود می توان اقدام به تولید و همکاری با شرکت های خارجی کرد.اما اکنون با ابلاغ تعرفه 25 درصدی برای SKD تا حدودی شاید برنامه ریزی این شرکتها برای تولید در فاز اول که همان SKD است بر هم ریخته شده است.

در همین رابطه مدیر عامل کنسرسیوم سروش رسانه و شرکت شهرکهای هوشمند به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: معتقدیم که تعرفه SKD برای دوران گذار باید وضع شده و وزارت صنایع فرصت بیشتری برای انتقال از فرایند SKD به CKD به تولیدکنندگان دهد.

محمد مرزبان با اشاره به توفیقات خوب وزارت صنایع در خصوص تولیدگوشی تلفن همراه در کشور، افزود: تعرفه فعلی SKD شاید تا حدودی برای تولید داخلی نا امنی ایجاد کند. قصد و هدف ما نیز تولید حداقل 25 درصد ارزانتر از واردات کامل CBU است.

وی ادامه داد: با تعرفه فعلی قیمت نهایی محصولات داخلی برابر با گوشی واردات خواهد شد. باید هزینه تولید، SKD و ماشین آلات و تجهیزات را نیز بر روی قیمت نهایی داخلی موردتوجه قرار داد.

مرزبان با بیان اینکه حداقل یک ماه زمان برای مذاکرات مجدد و توافق با طرف خارجی، آماده سازی زیرساختها و دریافت وام از بانکها نیاز است گفت: دریافت وام در کشور فرآیند طولانی را طی می کند و در مدت زمان اندک تا پایان سال اگر شرایط تولید تغییر نکند احتمال تولید در سال جاری اندک است.

وی تأکید کرد: چنانچه در تعرفه SKD و شرایط و ابزار تولید از سوی دولت اصلاحاتی صورت گیرد و تسهیلات بیشتری برای تولیدکنندگان فراهم شود شاید بتوان امیدوار به تولید در سال جاری بود.

مدیر عامل کنسرسیوم سروش رسانه و شرکت شهرکهای هوشمند تصریح کرد: تفاوت تعرفه 60 درصدی و 25 درصدی یا کمتر تعرفه SKD به هیچ وجه برای تولیدکنندگان رانت ندارد.

مدیرعامل کارخانجات مخابراتی ایران نیز در همین رابطه به خبرنگار اقتصادی فارس گفت: پیشنهاد نخست ما برای تولید گوشی در فاز نخست که همان SKD است، 10 درصد بود که متأسفانه محرز نشد.

محمدابراهیم مطلع تأکید کرد: بر روی 10 درصد حساب باز کرده بودیم و باید توجه داشت که تولید داخلی هزینه تجهیزات خط تولید و سرمایه گذاری برای تولید و شروع کار را می‌طلبد که با تعرفه 25 درصدی این هزینه ها برای تولیدکنندگان گران تمام می شود.

  • ۸۵/۱۰/۰۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">