«تیکتاک» برای کارمندان اروپا ممنوع شد
کمیسیون اروپا به کارکنان خود دستور داده تا حدود سه هفته دیگر برنامه تیکتاک را از دستگاههای خود پاک کنند.
به گزارش فارس، کمیسیون اروپا استفاده کارکنان این نهاد اروپایی از «تیکتاک» را به دلیل آنچه مسائل «امنیت سایبری» خوانده شده ممنوع کرده است.
وبگاه شبکه خبری سی. ان. ان گزارش داد کمیسیون اروپا استفاده از تیکتاک در رایانهها و گوشیهای رسمی را به دلیل نگرانیهای امنیت سایبری ممنوع کرده است.
طبق این گزارش، کارکنان کمیسیون اروپا تا ۱۵ مارس فرصت دارند این برنامه را از دستگاههای محل کار خود و همچنین از تمامی دستگاههای شخصی که از برنامهها و خدمات کمیسیون اروپا استفاده میکند پاک کنند.
کمیسیون اروپا که مقرش در بروکسل قرار دارد بازوی اجرایی اتحادیه اروپا است. این کمیسیون وظیفه پیشنهاد و اجرای قوانین و اجرای برنامه بودجه اتحادیه اروپا را به عهده دارد. کمیسیون اروپا حدود ۳۲۰۰۰ کارمند دائم و پیمانی دارد.
این کمیسیون در بیانیهای اعلام کرد: «هدف از این اقدام محافظت از کمیسیون در برابر تهدیدهای امنیت سایبری و اقداماتی است که ممکن است از آن برای حملات سایبری علیه ما استفاده شود.
سخنگوی کمیسیون اروپا گفته که این ممنوعیت «موقتی» و «تحت بررسیهای مستمر» است و امکان تجدیدنظر در آن وجود دارد.
دیماه سال گذشته هم کنگره آمریکا طرحی برای ممنوعیت استفاده از تیکتاک در دستگاههای دولتی تصویب کرده بود.
منابع خبری گزارش داده بودند آن قانون در پی نگرانیهای فزاینده از این شبکه اجتماعی متعلق به چین تصویب شده بود. در آن زمان گزارش شد این ممنوعیت به نفع شبکههای اجتماعی رقیب مثل اسنپ، اینستاگرام و فیس بوک خواهد بود.
رایجترین توجیه ارائه شده برای این موضوع این است که حضور تیک تاک در ایالات متحده به چین قدرت میدهد تا آمریکاییها را کنترل کند، نگرانی که همراه با استقبال گسترده این پلتفرم در بین آمریکاییها تشدید شد.
نگرانیها درباره توانایی چین برای دستکاری افکار عمومی آمریکاییها براساس این ادعا که چین محتوایی را در تیک تاک ممنوع میکند که مغایر با منافع پکن است، وجود داشت. رسانههای غربی به طور خاص ادعا میکردند که خود دولت چین نیز تیک تاک را سانسور و هر محتوایی را که حزب کمونیست چین آن را تهدید کننده امنیت ملی و نظم داخلی خود میداند ممنوع کند.
تیک تاک که نمیخواهد کاربران آمریکایی خودش را از دست بدهد، مجموعهای از امتیازات مهم را برای راضی کردن پنتاگون، سیا و افبیآی، آژانسهایی که بیشترین مخالفت را با ماندن این شبکه اجتماعی در ایالات متحده داشتند، داده است. از جمله این امتیازات این است که تیک تاک اکنون آنچه را که دولت ایالات متحده آن را تعدیل محتوا مینامد، به گروههای تحت کنترل دولت آمریکا برون سپاری میکند.
تیک تاک پیشتر از چندین اقدام با هدف جلب رضایت دولت آمریکا رونمایی کرده است. از جمله توافقی برای ذخیره دادههای کاربران این برنامه در این کشور و ایجاد یک بخش امنیت داده (USDS) برای نظارت بر تصمیمگیریهای حفاظت از دادهها و تعدیل محتوا. به گفته یک منبع آگاه، این کشور ۱.۵ میلیارد دلار برای هزینههای استخدام و سازماندهی مجدد برای ساخت این واحد هزینه کرده است.
شاید بتوان نگرانیهای ایالات متحده مبنی بر اینکه چین میتواند تیک تاک را برای کنترل آمریکاییها و بی ثبات کردن ایم کشور از طریق قدرت خود در سانسور این پلتفرم به سلاح تبدیل کند، منطقی به حساب آورد. با این حال، باید توجه داشت که این دقیقا همان نگرانی که کشورهایی مانند چین، ایران و روسیه همگی برای توجیه پیروی از سانسور به عنوان شرطی برای فعال ماندن شرکتهای اینترنتی ایالات متحده در کشورشان به آن اشاره میکنند، است.
این کشورها میترسند که شرکتهای فناوری آمریکایی که همکاری نزدیک آنها با آژانسهای امنیتی ایالات متحده مدت هاست ثابت شده، برای تبلیغات و بی ثبات کردن مردم و کشورها دقیقاً همان کاری را که دولت امنیتی آمریکا نگران است چین میتواند از طریق تیک تاک با آنها انجام دهد، مورد استفاده قرار گیرد..
چندی پیش، گلن گرینوالد روزنامهنگار مشهور آمریکایی فاش کرد دولت آمریکا «تیک تاک» را مجبور کرده گزارشی انتقادی درباره نحوه انعکاس اخبار مربوط به زلنسکی در رسانههای آمریکا را از این پلتفرم حذف کند.