جداول سود و زیان مخابرات اعلام شود
مدیر دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد: چنانچه جداول سود و زیان شرکتهای استانی برای سال 1385 از سوی مخابرات به صورت تفکیکی هر استان اعلام شود، در کمک به شفافسازی نظام اقتصادی کشور گام مهمی برداشته میشود.
به گزارش فارس، محمدرضا محمدخانی با ارسال توضیحی در پاسخ به جوابیه روابط عمومی شرکت مخابرات ایران تحت عنوان «تنها 2 شرکت از 32 شرکت مخابرات زیان ده هستند» آورده است: عرایض بنده متکی به اطلاعات واصله از دستگاه اجرایی بوده است. در همین رابطه پیشنهاد میشود روابط عمومی محترم شرکت مخابرات ایران به نامه شماره 12179/11 مورخ 10/4/1386 وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که با امضاء مشاور وزیر محترم و مدیر کل دفتر وزارتی صادر شده و پیوست آن، نامه شماره 16526/101 مورخ 9/4/1386 (و جداول پیوست) شرکت مخابرات ایران با امضاء جناب آقای مهندس فیضی مدیر عامل محترم شرکت مخابرات ایران است، توجه فرمایند.
وی در ادامه آورده است: با امعان نظر به جداول پیوست نامه شرکت مخابرات، ملاحظه میفرمائید که در جدول شماره 2 تعداد شرکتهای زیانده استانی که در سال 1384 کمک به جبران زیان دریافت کردهاند 23 شرکت بوده است ضمن اینکه در سال 1384 از بین 30 شرکت استانی 28 شرکت، کمک به توسعه منابع (برای توسعه و تأسیس) نیز دریافت کردهاند. در همین جدول، برای سال 1385 نیز در زمینه «کمک به توسعه منابع» برای 29 شرکت استانی ارقامی پیشبینی شده است، (البته کمک به توسعه شبکه روستایی موضوع دیگری است که جای بحث ندارد). مسلماً دریافت هر کمکی یعنی کمبود منابع، و کمبود منابع و کمبود منابع یعنی عدم تکافوی درآمد در مقابل هزینه (چه جاری و چه سرمایهای).
محمدخانی اظهار کرد: برای سال 1384 که زیان ده بودن 23 شرکت از 30 شرکت مخابرات استانی واضح است (بنا به اذعان رسمی وزارتخانه و شرکت مخابرات ایران در نامههای فوقالذکر)، حال پیشنهاد میشود و عزیزان مسئول در شرکت مخابرات به جای پاسخگویی اینچنینی و توسل به عباراتی مثل «القاء زیان ده بودن مخابرات در آستانه ورود این شرکت به بورس میتواند تأثیرات مخرب براقتصاد کشور به ویژه بورس داشته باشد» بهتر است جداول سود و زیان شرکتهای مخابرات استانی (که در مورد اشاره اینجانب بودهاند) را برای سال 1385 اعلام فرمایند.
وی گفت: بازار بورس زمانی با مشکل روبهرو میشود و تأثیرات مخربی را تحمل خواهد کرد که موارد مطرح شده در آن شفاف نباشد. اهداف ابلاغیه مهم سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که میتواند انقلاب اقتصادی در کشور ایجاد کند، به طور قطع و یقین فقط در فضای شفاف تحقق مییابد و مسلماً اگر عزیزان مسئول در شرکت مخابرات ایران، جداول سود و زیان شرکتهای استانی را برای سال 1385 نیز بهصورت تفکیکی هر استان اعلام فرمایند، در کمک به شفافسازی نظام اقتصادی کشور گام مهمی برداشتهاند و با توجه به حجم بالای سرمایه در مخابرات کشور در مقایسه با سایر بخشها، الگوی بسیار شاخصی برای بخشهای دیگری که باید براساس ابلاغیه مقام معظم رهبری به بخش غیردولتی واگذار شوند، خواهد بود.
وی اضافه کرد: در انتهای اظهارات روابط عمومی شرکت مخابرات ایران به افزایش تلفنهای همراه اشاره شده است که اینجانب نیز بر آن اذعان دارم ولی توجه فرمایند شرکتهای استانی مورد اشاره اینجانب بوده است، حال ممکن است موضوع مربوط به افزایش درآمد شرکتها از محل ارتباطات متقابل باشد که اولاً باز هم در این قضیه باید بده ـ بستان را محاسبه کرد (همانطور که با شرکت ایرانسل و ارتباطات بینالملل عمل میشود) و ثانیاً باز هم عرض میکنم که اگر جداول مالی سال 1385، با شفافیت (بده ـ بستان بین شرکتها که باید محاسبه شود، استهلاک، مالیات، عوارض و غیره ...) برای همه شرکتها به تفکیک اعلام شود مسلماً به این بحثها خاتمه داده میشود و خریداران سهام در بازار بورس هم مطمئنتر اقدام به خرید سهام کرده و درآمد دولت هم از این محل بیشتر خواهد شد.
در پایان توضیحات محمدخانی آمده است: فراموش نکنیم که هر شرکتی دارای شخصیت حقوقی مستقل است و تراز مالی باید به گونهای باشد که مالیات آن به دولت پرداخت گردد نه با بخشیدن منابع مالی یک شرکت به شرکت دیگر، شرکت سود ده را با سود کمتر نشان داده مالیات پرداختی به دولت را کاهش دهیم.
- ۸۶/۰۹/۰۶