ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

جزییات ارتباطات هوشمند خودرویی در کشور

| يكشنبه, ۶ بهمن ۱۳۹۲، ۰۳:۳۱ ب.ظ | ۰ نظر

اصلاح شیوه رانندگی و استفاده از مسیرهای کم تردد با استفاده از فناوری های هوشمند برای کاهش آلاینده ها و در عین حال افزایش ایمنی سرنشینان خودرو آن چیزی است که توجه ویژه کشورهای دنیا به خود جلب کرده است.

یکی از اصلی ترین فناوری هایی که به همین منظور در پروژه ها و برنامه های تحقیقاتی جهان در حال رشد و گسترش روز افزون است ، فناوری ارتباطات خودرویی می باشد.

در این فناوری تجهیزاتی بر روی خودروها نصب می شود که خودروها را قادر می سازد از این طریق با یکدیگر و با تجهیزات کنارجاده ای از طریق ارتباطات بی سیم به تبادل پیام بپردازند.

با مبادله اطلاعات حساسی مانند موقعیت ، سرعت و جهت حرکت خودروها ، رانندگان خودروهای مجهز به این فناوری از سطح آگاهی بالاتری در رابطه با حضور سایر خودروها در نزدیکی خود برخوردار می شوند.

با تبادل پویای پیام بین خودروها ، زیرساخت جاده و مرکز کنترل ترافیک این امکان به وجود می آید که راننده بتواند از وضعیت ترافیکی در طول مسیر پیش رو لحظه به لحظه آگاه شده و مسیرهای بهتر و روان تری را انتخاب کند.

همچنین می توانند سرعت خود را با اطلاع از وضعیت ترافیکی مسیر پیش رو و ظرفیت آن تنظیم نماید.

در نتیجه بخش عمده ای از اتلاف سوخت و ایجاد آلاینده های زیست محیطی در مسیرهای شهری که مربوط به استفاده مکرر از گاز و ترمز خودروها برای افزایش و کاهش سرعت در شرایط ترافیک سنگین بوده ، با استفاده ازاین فناوری قابل کاهش است.

از دیگر کاربردهای فناوری ارتباطات خودرویی در زمینه کاهش آلاینده های زیست محیطی می توان به مواردی مانند بهینه سازی زمانبندی چراغ راهنمایی به منظور کاهش مصرف سوخت ، ارسال توصیه های رانندگی سازگار با محیط زیست به راننده و یافتن جای پارک به صورت هوشمند اشاره کرد.

همچنین یکی از ویژگی های فناوری ارتباطات خودرویی ، قابلیت یکپارچه سازی آن با سایر سامانه های خودرویی و امکان پذیرش و پردازش داده های تولید شده در فرآیند سوخت خودرو است که از طریق الکترونیک خودرو(دیاگ) قابل دریافت است .

به این ترتیب راننده خودرو می تواند از سلامت اجزای مؤثر در این فرآیند مطلع شود و پیام های هشدار برای تعویض یا تعمیر قطعات معیوب را به موقع دریافت نماید.

علاوه بر راننده خودرو، عوامل انتظامی و دست اندرکاران حوزه محیط زیست نیز می توانند از طریق ارتباطات خودرو با زیرساخت ، خودروهای معیوب را شناسایی نموده و از ادامه حرکت آنها جلوگیری کنند.
*** استفاده از سامانه ارتباطات هوشمند خودرویی تا 25 درصد کاهش آلاینده های گازی را به همراه دارد

مدیر گروه پ‍ژوهشی فناوری اطلاعات جهاد دانشگاهی صنعتی شریف گفت: استفاده از این سامانه با هدف کاهش مصرف سوخت و روان سازی ترافیک در جهان توانسته تا 25 درصد آلاینده های گازی را کاهش دهد.

مهندس حبیب رستمی افزود: این سامانه با ارتباط مستقیم با کامپیوتر خودرو وضعیت خودرو را در هر لحظه تحلیل کرده و در صورت بروز مشکل اخطارهای لازم را می دهد.

وی ادامه داد : بسیاری از مشکلات خودروها مانند موضوع افزایش مصرف سوخت باعث حساس شدن صاحب خودرو برای رفع این نقیصه نمی شود در حالی که هزینه آن را مردم دیگر که این آلاینده ها را استنشاق می کنند ، پرداخت می کنند و البته این موضوع در آینده هزینه های مضاعفی را هم بر دوش صاحب خودرو می گذارد.

وی گفت: در حال حاضر موضوع آلاینده بودن خودرو حتی در مراکز معاینه فنی هم آنچنان که باید مورد توجه واقع نمی شود و به همین دلیل پلیس نمی تواند در این خصوص کار خاصی انجام دهد.

رستمی افزود : در حالی که با این سیستم اطلاعات لازم در خصوص وضعیت خودرو هم به راننده و هم به پلیس می تواند ارائه شود.

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی صنعتی شریف اظهار داشت : همچنین استفاده از این فناوری می تواند باعث شود راننده بهترین مسیر را برای تردد انتخاب کند و بجای شتاب گیری متناوب و ترمز گرفتن های مکرر و صرف زمان در ترافیک که همگی باعث افزایش آلایندگی خودرومی شود، با استفاده از مسیرهای خلوت تر به مقصد برسد.

وی کنترل تقاطع ها با هدف بهینه سازی مصرف انرژی ، تنظیم تطابقی سرعت و شتاب خودرو، پشتیبانی پیشرفته از رانندگی سازگار با محیط زیست و رزرو جا برای بارگیری و تحویل همزمان را از ویژگی های استفاده از این فناوری دانست .
*** ارتباط هوشمند جاده ای عاملی برای کاهش تلفات جاده ای

مدیر گروه پ‍ژوهشی فناوری اطلاعات جهاد دانشگاهی صنعتی شریف با تاکید بر اینکه استفاده از این فناوری باعث خواهد شد تلفات جاده ای به میزان قابل توجهی کاهش یابد گفت: افزایش مشکلات بسیار در مدیریت ترافیک شهری ، هدایت و راهنمایی خودروها در جاده های برون شهری و هزینه های سنگین مالی و جانی ناشی از این مشکلات به عنوان یک چالش بزرگ و در عین حال توسعه فناوری ارتباطات و اطلاعات به عنوان یک مزیت ، نیاز به استفاده از فناوری ارتباطات هوشمند خودرویی را در حوزه حمل ونقل به وضوح نشان می دهد. وی افزود : کشور ژاپن از سال 2008 این پروژه را آغاز کرده و در نقشه راه خود قرار است تا سال 2020 تلفات جاده ای خود را به 2 هزار و 500 نفر برساند.

وی ادامه داد : ارتباط هوشمند جاده ای به عنوان یک سیستم ایمنی فعال در خودرو عمل کرده و بر خلاف سیستم های ایمنی غیر فعال مانند کیسه هوا که با وقوع تصادف عمل می کنند ، قبل از وقوع تصادف عمل کرده و مانع بروز تصادف می شود.

رستمی گفت : در این وضعیت راننده خودرو از وضعیت خودروهای پیش رو که آن ها را نمی تواند با دید مستقیم زیر نظر بگیرد در هر لحظه آگاه می شود و در صورتی که به عنوان مثال اگر خودرویی جلوتر و خارج از دید راننده ترمز بکند ، این سیستم راننده را متوجه این موضوع کرده و آمادگی لازم را برای کاهش سرعت و آماده شدن برای ترمز به وی می دهد .

وی ارتقای ایمنی حمل ونقل شهری و جاده ای از طریق دریافت و انتقال علائم هشداردهنده بین خودروها و بهبود مدیریت ترافیک شهری و جاده ای و ایجاد امکانات لازم برای ارائه خدمات ارزش افزوده کاربردی در حوزه هایی مانند پلاک الکترونیکی ، دریافت الکترونیکی عوارض تردد خودروها در گذرگاه های خاص ، و ارائه خدمات اینترتتی در حال حرکت را از دیگر مزیت های استفاده از این سیستم دانست .

براساس آمار ارائه شده ملل متحد سالانه یک میلیون و 300 هزار نفر در دنیا در اثر تصادفات جاده ای جان خود را از دست می دهند و 50 میلیون نفر نیز مجروح می شوند .
*** ارتباطات هوشمند جاده ای برخلاف ارتباطات ماهواره تاخیر ندارد

مهندس رستمی در خصوص تفاوت این فناوری با فناوری جی پی است گفت : استفاده از ارتباطات ماهواره ای در این خصوص به دلیل امکان تاخیر و اینکه فرستادن این اطلاعات به فضا و بعد دریافت آن در یک نقطه دیگر منطقی نیست.

وی افزود: ارتباطات هوشمند جاده ای به صورت محلی عمل کرده و می تواند خودروها را تا سرعت 190 کیلیومتر بر ساعت به راحتی پشتیبانی کند.

وی در خصوص وضعیت این پروژه در ایران گفت: بعد از انجام مراحل آزمایشگاهی در حال حاضر این سیستم در مسیر اتوبان تهران – رشت و با استفاده از تعدادی از خودروهای حمل و نقل عمومی در حال سپری کردن مراحل پایلوت خود می باشد.
*** دولت پیشگام برای ایجاد فناوری ارتباطات هوشمند خودرویی

رییس اداره تحقیقات کاربردی در حوزه آی سی تی و الکترونیک معاونت توسعه صنایع پیشرفته سازمان گسترش صنایع و نوسازی کشور گفت : در بسیاری از کشورهایی که مانند ایران مرحله آزمایشی این تکنولو‍ژی را می گذرانند این دولت است که سرمایه گذاری اولیه را انجام داده است.

دکتر مجید گلپایگانی افزود : علت این است که این گونه فناوری ها در لبه تکنولو‍ژی قرار گرفته است و شرکت های خصوصی به دلیل ریسک و ناتوانی در تامین هزینه های آن از ورود به آن خودداری می کنند.

وی افزود : همچنین خود خودروساز نیز به دلیل افزایش قیمت تمام شده خودرو و مسائل تجاری تمایلی برای استفاده از این تکنولو‍ژی ندارد.

گلپایگانی گفت : با این تفاسیر دولت همانند موضوع استفاده اجباری از کیسه هوا در خودروها ابتدا با آموزش و آگاهی بخشی و فرهنگ سازی فواید استفاده از این تکنولوژی را مطرح و بعد از آن با استفاده از قانون هایی که در مجلس شورای اسلامی تصویب خواهد شد خودروسازها را موظف به استفاده از این تکنولوژی خواهد کرد .

وی تاکید کرد : زمانی که مراحل آزمایشی این تکنولوژی به پایان برسد دولت برای توسعه و تجاری سازی آن از بخش خصوصی استفاده خواهد کرد.

پروژه ارتباطات هوشمند جاده ای با همکاری جهاد دانشگاهی صنعتی شریف به عنوان مجری و سازمان گسترش و نوسازی صنایع به عنوان کارفرما در حال انجام است .

  • ۹۲/۱۱/۰۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">