جنتی: درگیرودار واتساپ و ماهواره هستیم
وزیر ارشاد در جمع فعالان اقتصادی گفت: همیشه در کشور با هر پدیده نویی ابتدا مخالفت میشود و پس از آنکه آن پدیده بر ما غلبه کرد، آن را میپذیریم به همین دلیل در این حوزه همیشه ۲۰ سال از دنیا عقبتریم.
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست صبحانه کاری با اعضای اتاق بازرگانی ایران پیرامون مسائل فرهنگی و دغدغههای فعالان حوزه اقتصادی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
جنتی گفت: اگرچه سختترین دوران ما در یک دهه مخصوصا در حوزه اقتصاد نفتی و تحریمها را نمیتوان نادیده گرفت اما در این مدت در داخل کشور نیز با نوعی فقدان مدیریت و فقدان اعتماد به کار کارشناسی مواجه بودیم.
وی با بیان اینکه به دنبال پرداختن به گذشته نیستیم افزود: اما به هر صورت آنچه بر سر کشور آمد ناشی از تحریمهای بیرونی نبود و نتیجه این روند سبب آن شد که اقتصاد به طور کامل فلج شد و عملیات بانکی متوقف گردید. عدم شفافیت در سیستم به وجود آمد و در نتیجه فردی ظاهر شد (بابک زنجانی) که بخش عظیمی از سرمایه کشور را در اختیار خود میگیرد.
به گزارش فارس،وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این نکته اشاره کرد که دولت تدبیر و امید با این مبنا بر روی کار آمد که خرابیهای گذشته را ترمیم کند و به دنبال آن هستیم که تازه این روند را به صفر برسانیم و سپس آغاز کنیم.
در سیاست خارجی و ترمیم روابط با کشورهایی که با آنها دچار مشکل شدیم نیز تا پایان تیرماه در تلاش برای رسیدن به یک توافق نهایی هستیم که این موضوع در اقتصاد هم تاثیرگذار است.
جنتی اذعان داشت که هماکنون 97 هزار فارغالتحصیل دانشگاه علمی کاربردی در عرصه هنر و آثار فرهنگی داریم که دستآورد بسیار خوبی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رشد تکنولوژی در کشور گفت: امروزه رسانههای دیجیتال پیشرفتهای چشمگیری داشته و در همین راستا مراکزی چون فناوری رسانههای دیجیتال باید به سمتی حرکت کند که بخش خصوصی نقش پررنگتری داشته و تفکرات گذشته در این مرکز باید تغییر کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره معافیت مالیاتی ناشران و اهالی فرهنگ نیز گفت: این بحث در هیأت دولت مطرح میشود اما متاسفانه وزرای اقتصاد و بازرگانی با این معافیت به شدت مخالف هستند و حتی حاضر نیستند معافیت مالیاتی ناشران را به کتابفروشان تسری دهند چرا که معتقدند یکی از راههای استقلال درآمدهای کشور از نفت توجه به مالیات است. با این حال ما موضوع را چند باره مطرح و پیگیری میکنیم تا به راهکارهای خوبی برسیم.
جنتی در مورد صدور مجوز موسسات فرهنگی هنری نیز گفت: تا پیش از این صدور مجوز برای این موسسات بیش از یک سال زمان میبرد اما امروز مجوز 30 روزه صادر میشود، چرا که ما بخش مهمی از استعلامهایی که قبلا گرفته میشد را حذف کردیم و معتقدیم سرعتگیرها را از حوزه فرهنگ باید حذف کرد.
نکته دیگری که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع فعالان اقتصادی بر آن صحه گذاشت این بود که نقش بانکها در حوزه فرهنگ باید تقویت شده و مسئولان بانکها باید توجیه شوند که سرمایهگذاری در این حوزه سودآور است.
جنتی درباره خصوصیسازی بخش حج و زیارت نیز خاطرنشان کرد: سیاستگذاری در این بخش با وزارت فرهنگ و ارشاد نیست بلکه تابع سیاستهای کلی نظام است و سیاستهای کلی نظام امروز بر این است که دولت در بخش حج و زیارت کاملا دخالت داشته باشد.
ی در مورد دغدغه دیگر فعالان اقتصادی در بخش فرهنگ یعنی قاچاق محصولات فرهنگی و صیانت از حقوق معنوی این محصولات گفت: ستادی که قبلا در وزارت ارشاد تشکیل شده و هدفش حمایت از عرضه محصولات فرهنگی و مبارزه با قاچاق است چندان موفق نبوده که دلیل آن این است که این ستاد مبنای قانونی درستی نداشته است. در همین راستا معتقدم صیانت از محصولات فرهنگی در هر بخش باید به همان دستگاه سپرده شود و دستگاه مربوطه نیز اختیارات و وظایفش را به بخش خصوصی واگذار کند، به عنوان مثال در امور فیلم مسئله را به سازمان سینمایی واگذار کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد توجه به بحث فناوری اطلاعات نیز به این نکته اشاره کرد که به دنبال راهاندازی شبکه ملی اطلاعات با همکاری مرکز فضای مجازی و وزارت ارتباطات هستیم، تا پهنای باند اینترنت افزایش یابد که در این راستا مقدمات کار انجام شده و امیدواریم به زودی به سرانجام برسد.
وی به ضرورت داشتن روحیه انتقادپذیری در بین مسئولان اشاره کرد و گفت: ما هنوز تحمل شنیدن حرفی که با سلیقههایمان متفاوت باشد را نداریم به همین دلیل امروز وقتی رئیسجمهور حرفی میزند عدهای تحمل شنیدن آن را ندارند و فوری میگویند رئیسجمهور در قم درس خوانده یا انگلیس در حالی که فرهنگ نیاز به فضای باز دارد و هرگز در فضای بسته و گلخانهای رشد نمیکند، بلکه در سایه تضارب آرا رشد میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: هر فردی باید بتواند در چارچوب قانون حرفهایش را بزند چرا که امروز شبکههای اجتماعی رشد بسیار خوبی پیدا کرده، اما ما همچنان درگیر آن هستیم که آیا میتوانیم از وایبر و واتسآپ استفاده کنیم یا خیر. همین حرفهایی که امروز پیرامون اینترنت مطرح است زمانی درباره فکس نیز مطرح بود. ما در کشور با هر پدیده نو و تازهای ابتدا مخالفت میکنیم بعد که آن پدیده بر ما غلبه کرد آن را میپذیریم به همین دلیل در این حوزهها همیشه 20 سال از دنیا عقبتریم.
وی تصریح کرد: پارازیت انداختن روی ماهواره و موبایل امروز دیگر راهگشا نیست و به زودی 14 ماهواره در ارتفاع پایینتر از 1000 کیلومتری فعالیت میکنند و روی آسمان ایران مستقر خواهند شد. این ماهوارهها به گونهای عمل میکنند که شبکههای تلویزیونی روی دستگاههای موبایل قابل دریافت خواهند بود. با این اوصاف دیگر پارازیت اندازی سودی ندارد و ما باید به سمتی حرکت کنیم که از شبکههای ماهوارهای به نفع خود استفاده کنیم.
جنتی همچنین درباره وضعیت فیلترینگ در کشور اعلامنظر کرد و گفت: ساز و کار فیلترینگ در کشور مشخص است و شورای عالی مجازی حاکم بر این کمیته است من نیز عضوی از این شورا هستم و تلاش میکنم با حفظ حرمت قانونی و توجه به فضای اخلاقی و فرهنگی راهکارهای استفاده درست از فضای اینترنت را به وجود آورم.
وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی در پاسخ به اینکه دولت چه فکری برای قانون کپیرایت در ایران کرده گفت: درباره عضویت در سازمان کپیرایت جهانی بحثهایی در کشور همچنان وجود دارد و هنوز به نتیجه نرسیدهایم، اما لایحه مالکیت فکری و معنوی در کشور آماده شده و به زودی به مجلس میرود.
- ۹۳/۰۳/۱۹