جنتی: فیلتر فیسبوک به مرور حل میشود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این نکته که بسیاری از اقدامات انجام شده در زمینه فیلترینگ در اینترنت و ممیزی کتاب به علت قوانین موجود است گفت: این قوانین باتوجه به شرایط روز باید به تدریج اصلاح شود.
علی جنتی روز یکشنبه در مراسم رونمایی از سایت فیدیبو (نخستین فروشگاه قانونی کتاب الکترونیک در ایران) با اشاره به صحبت های برخی سخنرانان در این مراسم مبنی بر ضرورت از بین رفتن فیلترینگ و ممیزی کتاب از سوی دولت و سپردن آن به خانواده ها، اظهار داشت: من همه این حرفها را قبول دارم و باید به تدریج آن را حل و فصل کنیم.
به گفته عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نکته ای که باید به آن توجه شود این است که ما محصور در قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم.
جنتی ادامه داد: البته بسیاری از این قوانین کاملا بجاست زیرا ما هم مانند هرکشوری باید مراقب فرهنگ خود و آسیب های احتمالی به آن باشیم لذا به این دلیل نمی توانیم بدون هیچ ممیزی و مراقبتی کتاب منتشر کنیم و کنترل آن را به عهده خانواده ها بگذاریم.
عضو کابینه دولت یازدهم تاکید کرد: قوانین مربوط به ممیزی و فیلترینگ باید اصلاح شود اما پیش از آن لازم است که زمینه های اجتماعی این امر فراهم شود زیرا بدون این کار در رسیدن به هدف خود موفق نخواهیم شد.
* راه انداز سایت فیدیبو
به گزارش ایرنا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به رونمایی از سایت فیدیبو گفت: ابتکاری که در راه اندازی این سایت به عمل آمده برایم بسیار جالب بود. ما در دنیایی به هم پیوسته زندگی می کنیم که همواره در حال تحول است. نمی توانیم از این تحولات دور باشیم و خود را در یک حصار محدود و محصور کنیم.
وی افزود: باید فاصله خود را با دنیا کاهش دهیم وگرنه یک کشور عقب افتاده باقی می مانیم.
جنتی تاکید کرد: بر اساس سند چشم انداز بیست ساله، ایران باید در سال 1404 به کشوری الهام بخش در منطقه تبدیل شود. برای رسیدن به این جایگاه، باید از نظر اقتصادی، سیاسی و فرهنگی توسعه یافته باشیم. یک کشور مفلوک که از نظر فساد اداری و عدم شفافیت در پایین ترین رده های جهانی قرار دارد نمی تواند نقش الهام بخش را بازی کند.
وی تصریح کرد طراحی سایت فروش کتاب الکترونیک کاری اجتناب ناپذیر بود. هرچه پیش می رویم تعداد افراد با سواد و کسانی که مطالعه می کنند در کشور افزایش می یابد و این مسئله تقاضا برای کتاب را افزایش می دهد. کتاب به صورت کاغذی همچنان باید حفظ شود اما می توانیم از طریق کتاب الکترونیک میراث فرهنگی خود را به دورترین نقاط جهان به آسانی منتقل کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: پیش از این زمانی که مثلا قصد ارسال یک کتاب به عربستان برای استفاده شیعیان این کشور را داشتیم مجبور بودیم این کار را از طریق قاچاق و با مشکلات فراوان انجام دهیم اما سایت فیدیبو این کار را به راحتی برای ما انجام می دهد.
وی افزود: جمهوری اسلامی نظیر این کار را با استفاده از شبکه های ماهواره ای صدا و سیمای جمهوری اسلامی و شبکه های تحت پوشش خود انجام می دهد و افکار، اندیشه، فرهنگ و تمدن ایران اسلامی را به کشورهای دیگر منتقل می کند.
جنتی گفت: باید با هر پدیده ای که روبرو می شویم به دنبال راهی برای استفاده از آن پدیده در راستای آرمان های خود باشیم نه اینکه آن را عجیب و غریب بنامیم و تصور کنیم برای تخریب فرهنگ ما ساخته شده است. اینگونه ترس ها نابجاست.
وی ادامه داد: زمانی چنین برخوردی با ماهواره می شد که هنوز هم ادامه دارد درحالی که مقابله با این پدیده عملی نبود. بر اساس پژوهشی که در سازمان فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام شده، 71 درصد مردم تهران از ماهواره استفاده می کنند. این مسئله یعنی این جمعیت از مردم هر شب مشغول کار خلاف قانون هستند اما این شیوه صحیحی در برخورد با مسائل نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: از همه ناشران کشور انتظار می رود که به سایت فیدیبو بپیوندند و کتاب های خود را در اختیار آن قرار دهند. مطمئن باشند کتاب الکترونیک راهی است که با استفاده از آن می توانیم فرهنگ خود را منتشر کنیم و ضرری هم به بخش کتاب کاغذی وارد نمی شود.
- ۹۲/۱۲/۱۱