ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

جولان جاعلان الکسا در فضای وب فارسی!

| يكشنبه, ۱۷ فروردين ۱۳۹۳، ۰۳:۴۸ ب.ظ | ۱ نظر

ابزار اینترنتی الکسا که از سال ۱۹۹۶ آغاز به‏‌فعالیت کرده و به ‏‌عنوان مرجعی در حوزه داده‌‏های وب شناخته می‌‏شود، در سال‏‌های اخیر در فضای وب فارسی به اعتباری بالاتر از آنچه که باید دست یافته است.

ماهنامه دنیای کامپیوتر و ارتباطات در این باره نوشت: ابزار اینترنتی الکسا که از سال ۱۹۹۶ آغاز به‏ فعالیت کرده و به ‏عنوان مرجعی در حوزه داده‌‌‏های وب شناخته می‌‏شود، در سال‏‌های اخیر در فضای وب فارسی به اعتباری بالا‌تر از آنچه که باید دست یافته است. قابل توجه‏‌ترین سرویس الکسا، رتبه‏‌بندی وب‏سایت‏‌ها است که بر مبنای میزان بازدید آن‌ها انجام می‌‏شود. هرچند که از ابتدای ارائه این سرویس به این رتبه‏‌بندی انتقادهای فنی بسیاری وارد بود، اما به‏ دلیل وجود نداشتن مرجع معتبرتری که امکان مقایسه وب‏سایت‏‌ها را فراهم کند، لیست‏ برترین‏‌های الکسا با پذیرش ایرادهای وارده بر میزان دقت آن، از سوی کار‌شناسان و تحلیل‏گران وب مورد استناد قرار می‌‏گرفت.
شمارنده وب چیست؟

... در سه چهار سال اخیر که وب فارسی با رشد قابل توجهی از نظر گردش مالی مواجه شده و گرایش به ارائه آگهی‏‌های اینترنتی از سوی سازمان‏‌ها و شرکت‏‌های خارج از وب گسترش پیدا کرده، به رتبه‏‌بندی الکسا باید بیشتر از قبل با دیده تردید نگریست. مبنا قرار گرفتن رتبه الکسا برای دریافت آگهی بیشتر باعث شده، تلاش برای دستکاری در نتایج این ابزار اینترنتی به‏ منظور ارتقای رتبه و به تبع آن کسب سود بیشتر نیز افزایش پیدا کند.

کافی است به فارسی عبارت «افزایش رتبه آلکسا» را در گوگل جست‏جو کنید. نتیجه قابل توجه خواهد بود. علاوه بر راهنما‌ها و دستورالعمل‏‌هایی که نحوه دستکاری و تلقب در آمار الکسا برای بالا‌تر بردن وب‏سایت را به‏ شما آموزش می‌‏دهند، ده‏‌ها وب‏سایت ریز و درشت نیز در نتایج جست‏جو ظاهر می‌‏شوند که جعل و تقلب در الکسا را کسب‏‌وکار خود قرار داده‏‌اند.

این خدمت‏ دهندگان با دریافت هزینه‏‌ای از صاحبان وب‏سایت‏‌های دیگر، با استفاده از تکنیک‏‌های فنیِ جعل بازدیدکننده، رتبه وب‏سایت‏‌ها را در لیست الکسا به‏ صورت تصنعی بالا می‌‏برند. در واقع برخی صاحبان وب‏سایت‏‌ها هزینه‏‌ای را صرف افزایش جعلی رتبه‏ وب‏سایت‏شان می‌‏کنند و از سوی دیگر با اتکا به رتبه جعلی به ‏دست آمده از طریق دریافت آگهی (در میان وب‏سایت‏‌های خصوصی) و یا نمایشِ ارتقا به کارفرما (در میان وب‏سایت‏‌های سازمانی) درآمد بیشتری را کسب می‌‏کنند.

این بازی به‏ ظاهر «برد-برد» برای خریداران و فروشندگان «رتبه‏‌های جعل شده»، باخت بزرگ‏تری برای وب فارسی است. اتکا به رتبه‏‌های جعلی وب‏سایت‏‌ها، اعتماد به کارآمدی تبلیغات اینترنتی را در میان کارفرمایان و سفارش‏دهندگان خدمات وبی کاهش خواهد داد. راه حل چنین مسئله‏‌ای نیز استناد کمتر به رتبه الکسا به‏ عنوان مرجع نهایی و تعیین‌‏کننده وضعیت وب‏سایت‏‌هاست.

... البته این نکته را نیز باید درنظر گرفت که امکان دستکاری و تقلب در وب‏سایت‏‌های رتبه‏‌های بالای جدول محدود است. ممکن است بتوان یک وب‏سایت تازه رتاسیس و بی‌نام نشان را چند روز در میان ۱۰۰۰ وب‏سایت اول ایران وارد کرد، اما رساندن آن به جمع ۲۰تای اول کار چندان ساده‏ای نیست. با این مقدمه و تاکید دوباره بر اینکه نتایج رتبه‏ بندی الکسا کمتر از گذشته قابل اعتماد و اتکا هستند، و البته براساس‌‌ همان صورت مسئله قدیمی که متاسفانه هیچ مرجع جایگزینی داده‏‌های لازم برای تحلیل فعالیت سالیانه وب فارسی را فراهم نمی‌‏آورد.

  • ۹۳/۰۱/۱۷

نظرات  (۱)

سلام برخی شرکت ها با آگاهی از الگویتم های رتبه بندی الکسا برای خود درامد زایی می کنند این وسط الکسا چه گناهی کرده است _________________________________________ هر کسی برای ما شده تحلیلگر آی تی

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">