خانه تکانی بهاری در شبکههای اجتماعی
شبنم کهنچی - آغاز سال نو فرصت خوبی برای ایجاد تغییر و بهبود وضعیت حضور در رسانه های اجتماعی است. برای اینکه سال نو را با رفتار و چهره ای تازه در شبکه های اجتماعی شروع کنیم، از همین روزها تا پایان تعطیلات فرصت داریم به بررسی و تصمیم گیری بپردازیم. می توانیم با برنامه ریزی در همین روزهای پایانی سال، آغاز سال را بهانه ای کنیم برای بکار گرفتن ایده های خوب و تولید محتوای مناسب و از نخستین روز سال 96 شروع کنیم. برای این تغییرات چند پیشنهاد از سوی سایت Social Media To Day تحت عنوان خانه تکانی بهاری منتشر شده است.
قدم نخست؛ نگاه کردن به خویش
برای نخستین قدم بهتر است به صفحات خود در شبکه های اجتماعی نگاه کنید و پروفایل خودتان را تحلیل کنید؛ ببینید اطلاعات و محتوایی که تولید کرده اید تا چه اندازه با شخصیت برند ِشما (چه محصول باشد چه خودتان) سازگاری دارد؟ آیا برای مخاطبان خود اعتماد ایجاد کرده اید؟ آیا اطلاعات و آگاهی درستی به مخاطبان خود داده اید؟ اعتبار شما چقدر است؟
فهرستی از تمام صفحاتی که در شبکه های اجتماعی دارید، تهیه کنید و یک به یک بررسی کنید ببینید عکس پروفایل تان مناسب است؟ آیا در قسمت معرفی توضیح مناسبی درباره خودتان داده اید؟ لینک سایت یا وبلاگ تان را کنترل کنید. بهتر است لینک سایت یا وبلاگ تان در تمام پروفایل های تان یکدست باشد. دقت کنید غلط املایی نداشته باشید یا لینک هایی که در بخش معرفی می گذارید نشکسته باشد. ببینید آیا عکسی که سر صفحه تان (هدر) است، عکس مناسبی برای نوع فعالیتی که در نظر دارید در سال جدید آغاز کنید، هست؟
قدم دوم؛ بررسی فعالیت ماهانه
به حسابرسی شبکه های اجتماعی خود بپردازید؛ یک دور مرور کنید چه چیزی در صفحات تان منتشر کرده اید و محتوای تولیدی خود را در شبکه های اجتماعی ارزیابی کنید. می توانید از سرویس هایی که سایت های مختلف برای ارزیابی فعالیت ماهانه شبکه های اجتماعی عرضه می کنند، استفاده کنید. اگر صاحب محصول و خدمات هستید، می توانید این ارزیابی را همراه با نموداری از افزایش تعداد مشتریان تان، درآمد و بازگشت سرمایه در همان مدت مشخص روی میز بگذارید و یک تحلیل از تاثیر حضورتان در شبکه های اجتماعی بنویسید. اگر هم برند شما، خود شما هستید، می توانید با مرور تعاملاتی که با کاربران داشتید، روند افزایشی یا کاهشی تعداد دنبال کننده های تان، تعداد بازنشر یا پسند شدن محتوای تولیدی، به تحلیلی از فعالیت خود در مقاطع زمانی مختلف برسید.
قدم سوم؛ پیدا کردن رتبه (رنک)
میزان تعامل شما در شبکه های اجتماعی، تعداد دنبال کننده های تان و سرعت رشد آنها از جمله معیارهایی هستند که رتبه شما در شبکه های اجتماعی بر اساس آن مشخص می شود. این رتبه می تواند دید واضح تری از جایگاه برندتان به شما بدهد. از سوی دیگر شما متوجه خواهید شد جامعه هدف تان در کدام یک از شبکه های اجتماعی بزرگ تر است. خواهید فهمید سلیقه مخاطبان تان در هر کدام از شبکه های اجتماعی چیست تا بتوانید بر اساس آن تصمیم بگیرید که باید چه سیاستی در هر کدام از این شبکه ها به کار بگیرید. همچنین متوجه می شوید کدام شبکه برای شما بازدهی بیشتری دارد، باید روی کدام شبکه بیشتر سرمایه گذاری کرده و روی کدام شبکه متمرکز شوید.
قدم چهارم؛ دیدن رقبای بالا دستی
بررسی فعالیت برندهای بزرگ و رقبای شما می تواند برای شما الهام بخش باشد. برای اینکه بتوانید از کار رقبای موفق تان الهام بگیرید، بهتر است سه رقیب یا برند موفق نزدیک به خود را انتخاب کرده و به تحلیل و پژوهش درباره رفتار و سیاست آنها در شبکه های اجتماعی بپردازید. ببینید آنها چه کاری را با موفقیت انجام داده اند و چگونه مخاطبان خود را جذب کرده اند و بعد فکر کنید شما چطور می توانید از شیوه کار و خلاقیتی که به کار گرفته اند، استفاده کنید.
قدم پنجم؛ اهداف و چشم انداز جدید
بعد از انجام این کارها شما انگیزه کافی برای تعریف اهداف و چشم انداز جدید دارید. می توانید برای خود اهداف ماهانه، سه ماهه و یک ساله در شبکه های اجتماعی تعریف کنید.
فراموش نکنید اهداف و چشم انداز جدید تان را روی کاغذ بیاورید و فقط در ذهن نگه ندارید.
نوشتن برنامه های جدید روی کاغذ امکان اجرای آنها را افزایش می دهد و اهداف تان را در ذهن ماندگارتر می کند.
حالا شما هم اطلاعات خود را در صفحات شبکه های اجتماعی به روز کرده اید هم به تحلیل خوبی از نتیجه فعالیت تان طی یک سال گذشته در شبکه های اجتماعی رسیده اید. وقت ِ آن رسیده که اهداف ِ خود را از حضور در شبکه های اجتماعی بازتعریف کنید. برای سالی که در پیش رو دارید، هدفی مشخص کنید و فهرستی از اولویت های مورد نظرتان تهیه کنید. این کار به شما کمک می کند در تعامل با کاربران و نیز تولید محتوا رویکرد خود را ساده تر مشخص کنید. (منبع:فناوران)