خودمختتاری بیشتر برای آیکان
نخستین گردهمآیی مجمع راهبری اینترنت با دعوت یوشیو اوتسومی، دبیرکل اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) که یونان را محل ولادت دموکراسی برای مسائل پیچیده در مورد حاکمیت اینترنت دانست، روز دوشنبه در آتن افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری ارتباطات و فناوری اطلاعات (سیتنا)، این گردهمآیی که نمایندگان ایران از جمله دبیران شورای عالی اطلاعرسانی و شورای عالی فناوری اطلاعات نیز در آن حضور دارند، با ریاست و سخنرانی میخالیس لیاپیس، وزیر ارتباطات و حمل و نقل یونان که مسوولیت برگزاری گردهمآیی را بر عهده دارد، آغاز شد.
بر اساس این گزارش، در این نشست، وزیر ارتباطات یونان به بیش از 1200 نماینده از دولتها، مدیران شرکتها، متخصصان فناوری اطلاعات و دانشگاهیان از سراسر جهان خوش آمد گفت و بر این واقعیت تأکید کرد که یونان به عنوان کشوری در شرق مدیترانه و به عنوان میزبان این گردهمایی، طی دو سال و نیم گذشته تلاش بسیار زیادی برای دسترسی به پهنای باند با معیارهای عالی جهانی در یونان و برای رسیدن به دیگر شرکایش در اتحادیه اروپا کرده است.
وزیر ارتباطات یونان، گفت: در جامعهی جهانی، اینترنت پلهایی میسازد که کشورها، فرهنگها و مردمان را به هم متصل میسازد تا به صلح و پیشرفت انسانیت کمک کند.
وی افزود: ما خوشوقتیم که یونان، این گهواره دموکراسی، برگزار کننده اولین جلسه مجمع راهبری اینترنت است که اینک با دموکراتیکترین وسائل ارتباطی در این جهان مدرن فاصله دارد و من امیدوارم که روند این نشست بر اساس تعصبات شکل نگیرد و نیز کلیشهیی نشود. این نشست فرصتی است برای گفتمانی سازنده تا با ایدههای نو و آزادی فکر به موقعیت بهتری دست یابیم.
وزیر ارتباطات یونان، افزود: از زمان تصویب دستور جلسه آتن درباره جامعه اطلاعاتی در یک سال گذشته، پیشرفتهای قابل ملاحظهای داشتهایم؛ مهمترین پیشرفت این بود که اخیراً دولت ایالات متحده رضایت داده است که خودمختاری بیشتری به ایکان بدهد، بنابراین یک گام دیگر به سوی استقلال کامل حاکمیت اینترنت در سالهای بعد برداشته شده است.
میخالیس لیاپیس، با اشاره به سرعت تغییر شکل جوامع به واسطه وجود اینترنت گفت: شاید در نهایت چند دهه طول بکشد تا اینترنت مهمترین ابزار برای رشد معنوی بشریت شود و کسانی که نتوانند از این ابزار استفاده کنند، مانند افرادی که در جنگل به دنیا آمده و زندگی میکنند، به حاشیهی جامعه رانده میشوند.
وی گفت: باید اینترنت را طوری مدیریت کنیم که دید مشترک جهانی ما اقتضا دارد. باید اصول، قواعد و روندهای دموکراتیکی تدوین کنیم که ضمانتی برای آن باشد.
به گزارش سیتنا، کاستاس کارامانلیس، نخست وزیر یونان نیز هدف از این گردهمآیی چهار روزه را ایجاد سرآغازی برای روند دستیابی به یکی از چالشهای اصلی زمان ما یعنی ساختار آینده اینترنت و قابلیتهای آن برای دستیابی به فرصتهای فزاینده پیش روی جامعه مشترک جهانی دانست.
هزینه ارتباطات متقابل و امنیت، مدیریت منابع حیاتی و انتقال فناوری، چندزبانگرایی و توسعه محلی نرمافزارها، توانمندسازی و مشارکت ذینفعهای چند سویه از کشورهای در حال رشد، از جمله مواردی بود که نخست وزیر یونان بر آن تأکید کرد.
گفتنی است، نشست دوم مجمع راهبری اینترنت (2007)در برزیل و نشست سوم (2008)در هند خواهد بود.
- ۸۵/۰۸/۱۰