ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

دردسرهای وزارت ارتباطات برای نظام آموزشی کشور

| يكشنبه, ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۰۳:۳۶ ب.ظ | ۰ نظر

نظام آموزشی کشور بستر های لازم را برای جریان آموزش در فضای مجازی فراهم کرده اند اما نبود زیرساخت های لازم و عدم همراهی برخی از وزارت خانه ها با وزارت آموزش وپرورش و وزارت علوم این مسیر را با چالش رو به رو کرده است.

به گزارش شبستان، نظام آموزشی کشور با شیوع ویروس کرونا با تعطیلی فیزیکی رو به رو شد و مدارس و دانشگاه ها تعطیل شدند اما آموزش متوقف نشد و از طریق فضای مجازی پیگیری شد. آموزش های مجازی دانشجویان و دانش آموزان را با مشکلاتی همانند نبود اینترنت پر سرعت، نبود گوشی هوشمند و هزینه های بالای خرید بسته های اینترنتی رو به رو کرده است.

نظام آموزشی کشور ، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش بستر های لازم را برای جریان آموزش فراهم کرده اند اما نبود زیرساخت های لازم این مسیر را با چالش رو به رو کرده است. این وزارت خانه ها باید مباحث آموزشی را پیگیری کنند اما با مشکلات اقتصادی و نبود زیرساخت های لازم برای جامعه هدف رو به رو شده اند، این در حالی است که مباحث اقتصادی و زیرساخت های فضای مجازی را باید وزارت ارتباطات، وزارت اقتصاد و وزارت کار و رفاه اجتماعی دنبال کنند و این وزارت خانه ها را یاری دهند.

در همین باره یکی از معلمان مناطق محروم به خبرنگار شبستان می گوید:تهیه گوشی و حتی بسته های اینترنتی برای دانش آموزان و خانواده ها بسیار دشوار است.

او ادامه می دهد:نه تنها روستایی که بنده هستم بلکه چند روستای دیگر دانش آموزان همین وضعیت را دارند. تنها راه هم تدریس حضوری است. بنده باید 4 ساعت در مسیر باشم تا به مدرسه برسم.

او بیان می کند: خیلی از مناطق محروم آنتن تلفن همراه هم ندارند چگونه می توانند آنتن اینترنت داشته باشند.

این موضوع در شهرهای بزرگ هم صدق می کند، دانش آموزان از سرعت کند اینترنت و عدم دسترسی همه به گوشی های هوشمند و هزینه بالای بسته های اینترنتی رنج می برند.

ناگفته نماند در بسیاری از مناطق دور نه تنها اینترنت آنتن ندارد، گوشی همراه هم آنتن نمی دهد در اینجا دیگر نمی توان وزارت آموزش و پرورش را مقصر دانست.

این تنها مشکل دانش آموزان و فرهنگیان نیست، دانشجویان هم از سرعت کند اینترنت و هزینه بالای بسته های اینترنتی شکایت دارند برخی ها در صدند تا دانشگاه های محل تحصیل خود را قانع کنند شهریه را بازگردانند. البته ناگفته نماند با نامه وزیر علوم به وزیر ارتباطات اینترنت برخی از دانشگاه ها رایگان شده است که  البته این اتفاق برای همه دانشگاه ها نیفتاده و سرعت نیز خیلی پایین است.

رایگان شدن بسته های اینترنتی برای جامعه هدف وزارت آموزش و پرورش محقق نشد شاید یکی از دلایل آن جمعیت بالای دانش آموزان و فرهنگیان است.

در این مسیر باید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزرات اقتصاد با به یاری این دو وزارت خانه بیایند و تدابیر ویژه ای انجام دهند که این همراهی خیلی کمرنگ است.

 

تنها راه افزایش ظرفیت پهنای باند،اضافه کردن فرکانسی است که در اختیار صداوسیماست

در همین ارتباط، «محمدجواد جهرمی» در گفتگو با یکی از رسانه ها مشکلات کندی اینترنت را تقصیر صدا و سیما انداخته است و در همین ارتباط هم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات  می گوید: شبکه‌ موبایل در تهران به حداکثر میزان ظرفیت نامی خود رسیده است. تنها راه افزایش ظرفیت پهنای باند،اضافه کردن فرکانسی است که در اختیار صداوسیماست. فرکانس های حال حاضر شبکه‌ موبایل در باندهای بالاست، فرکانس های در اختیار صداوسیما باند پایینند. در فرکانس های پایین تعداد دکل کمتری لازم است احداث شود. یعنی اگر فرکانسی که خالی است و صداوسیما هم استفاده نمی کند در اختیار موبایل قرار گیرد،هم ارز کمتری از کشور برای خرید تجهیزات صرف می‌شود و هم مردم کمتر نگران سلامتی خود از بابت آلودگی فرکانسی خواهند بود.

آذری جهرمی بیان می کند: ٣ سال است در تلاشیم فرکانس ها را پس بگیریم. هم در دولت و هم در مجلس،گفته‌ایم در باندی دیگر نیازهای آینده صداوسیما را تامین می کنیم، نصف درآمد حاصل از واگذاری فرکانسها به اپراتورها هم برای توسعه شبکه دیجیتال به صداوسیما می‌دهیم اما آنها همراهی نکرده‌اند.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: ارتقای شبکه بدون فرکانس امکان‌پذیر نیست. امیدوارم برای تامین نیاز مردم در این شرایط، مدیران صداوسیما ما را همراهی کنند.

 

حرفی که آقای وزیر می‌زند، ادعای درستی نیست

اما «حسین عابدیان»  مدیرکل اسبق گسترش فرستنده‌های تلویزیونی و اف ام صدا و سیما هم در گفتگو با یکی ازرسانه های صدا و سیما با تاکید بر این موضوع که در موقعیت فعلی حرفی که آقای وزیر می‌زند، ادعای درستی نیست، می گوید: افزایش سرعت ربطی به باند ۷۰۰ و ۸۰۰ ندارد، و وزیر ارتباطات می‌تواند از باند‌های بالاتر که در اختیار دارد، برای افزایش سرعت و ظرفیت اینترنت استفاده کند.

در این مباحثی که میان وزارت ارتباطات و صدا و سیما پیش آمده است، نظام آموزشی کشور ضربه می خورد و انتقاد ها و  ابراز نارضایتی ها افراد به سمت وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش روانه می شود.

آنچه مشخص است، وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش دو وزارت خانه آموزشی هستند و بودجه های آن ها هم نسبت به جامعه هدف بالا نیست و نیاز دارند که وزارت خانه های دیگر به کمک این دو وزارت خانه بیایند.

 

زیرساخت ها از سوی وزارت ارتباطات تامین نشده است

در همین ارتباط، «مهدی ملک محمد» روانشناس کودک و نوجوان به خبرنگار شبستان می گوید: برای این شبکه زیرساخت ها از سوی وزارت ارتباطات تامین نشده است.  در حالی که دنیا هم آموزش ها را مجازی کرده است. کشور سوئد مردم را قرنطینه نکرد و فاصله اجتماعی را مطرح کرد اما  مدارس را تعطیل کرد و مدارس با آموزش مجازی فعالیت می کنند. پس آموزش مجازی چیز غریبی نیست.

اصل قضیه آموزش مجازی درست است اما در زیرساخت دچار مشکل هستیم. اینترنت به صرفه با هزینه پایین نیست و سرعت قابل توجه هم نداریم.

او بیان می کند: وزارت ارتباطات دلایل خود را می تواند بیاورد اما این چیزی که هست که می بینیم، سرعت پایین است. همچنین سرعت متوازنی در سراسر کشور وجود ندارد. تهران با مناطق دیگر فرق دارد. خیلی از مناطق کشور اصلا اینترنت آنتن نمی دهد. این توزیع نامتوازن هم یک مشکل است.

این روانشناس تصریح می کند:به هر حال در وضعیتی هم قرار داریم هر اتفاقی در کشور همانند دومینو حوزه دیگر را هم تحت تاثیر قرار می دهد. وضعیت کشوربه دلیل تعطیلی که با آن مواجه شد، در حوزه های اقتصادی خوب نیست.   با فرض اینکه سرعت اینترنت بالا باشد،  یک پدر با این وضعیت چگونه می تواند هزینه بسته اینترنتی بدهد یا گوشی تلفن همراه بخرد.

طبیعی که فرآیند دچار مشکل می شود، در بسیاری مناطق کشور این طرح با اشکال رو به رو می شود که آماده برای این فرایند نیست. این آمادگی موضوعی خارج از آموزش و پرورش است.

او تاکید می کند: وزارت ارتباطات اعلام کرد، تمدید اینترنت خانگی رایگان توسط ستاد کرونا رای نیاورد، این ستاد باید به این موضوع توجه می کرد که مردم باید این هزینه را از کجا تامین کنند با آن استرسی که این ویروس در خانه ها افزایش داده است. آموزش و پرورش نمی تواند این شبکه شاد را بدون همکاری چند بخشی انجام دهد، باید با همکاری  وزارت اقتصاد و وزارت ارتباطات پیش ببرد. به تنهایی نمی تواند اینکار را در اجرا پیش ببرد. چون بودجه ندارد در عمل به نظرم اجرا می شود اما برای طبقه مرفه و متوسط به بالا اجرا می شود.

او ادامه می دهد: پایین بودن سرعت اینترنت برای اقشار مرفه و متوسط به بالا خیلی تاثیر روانشناختی عمیق نمی گذارد چون عامل بیرونی است. برای مثال  وقتی می خواهید بروید سفر ماشین شما خراب یا نامناسب است وضعیت روانی بهم می ریزد، خود را سرزنش می کنید اما وقتی که ماشین شاسی خوبی دارید، تردد مممنوع است،  چون این دلیل شخصی نیست، ممنوعیت عامل بیرونی دارد، تا ثیرات روانشناختی عمیقی نخواهد داشت. حالا مسئله کسانی که گوشی یا اینترنت ندارند با کسانی که مسئله آنان تنها سرعت پایین اینترنت است که یک عامل بیرونی است متفاوت است.کسانی که  به دلیل نداشتن اینترنت و گوشی تلفن نمی توانند به فضای مجازی دسترسی داشته باشند، دچار مشکل روانشناختی عمیقی می شوند.

او تاکید می کند: در این ماجرا افرادی که بنیه اقتصادی ضعیف دارند متاثر می شوند باید نهادی ها دیگر به مدد آموزش و پرورش بیایند و نگویند این فرایند به خود آموزش و پرورش مربوط است. ممکن است این ویروس در پاییز بازگردد. باید فکر ماندگار و پایدار کرد. اکثر کشور های اروپایی آموزش مجازی برای شهرواندان به صورت یکسان برگزار می کنند.

ملک محمد بیان می کند:از سوی دیگر گوشی تلفن همراه حریم خصوصی هر کسی است. افراد از دانش آموز تا معلم می توانند بگویند گوشی را صرف این کار نمی کنیم. بهترین روش این است که از سوی وزارت ارتباطات فکر می شد که تسهیلاتی برای خرید تبلت دانش آموزی برای معلم ها و دانش آموزان ارایه دهد و وسیله ای تهیه می شد که تنها برای آموزش مجازی استفاده می شد.

پیگیری اینترنت رایگان یا ارزان، افزایش سرعت اینترنت، ارایه تسهیلات به جامعه هدف نظام آموزشی کشور از وظایف وزارت ارتباطات و دیگر نهادهای مرتبط است که شانه خالی می کنند و در این راه نظام تعلیم و تربیت و آموزش عالی را تنها گذاشته است.

این در حالی است که هر روز از سوی خانواده ها و دانشجویان اعتراض نسبت به این موضوعات افزایش می یابد و خیلی از دانش آموزان و دانشجویان از آموزش باز می مانند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">