ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

درهای بسته شورای فضای مجازی به روی خبرنگارها

| چهارشنبه, ۲۵ دی ۱۳۹۲، ۰۱:۴۸ ب.ظ | ۰ نظر

فاطمه سامعی - شورای عالی فضای مجازی در دولت یازدهم باردیگر احیا شده اما در سکوت خبری زمان می‌گذراند. خبر جلسات در پایگاه دولت منتشر می‌شود و رسانه‌ها امکان کسب اطلاع از سیاست‌ها و اتفاقاتی که به زودی بر فضای مجازی کشور اعمال می‌شوند را ندارند.

در شهریورماه 92 رئیس جمهور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را به سرپرستی شورای عالی فضای مجازی منصوب کرد. سپس واعظی نیز محمد حسن انتظاری را به عنوان جانشین خود در این سمت منصوب کرد تا در نهایت در آبان ماه 92 در نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت یازدهم، انتظاری رسما به عنوان دبیر شورا انتخاب شد.

از زمان آغاز دوره جدید فعالیت این شورا، اطلاع از مصوبات شورای عالی فضای مجازی برای خبرنگاران و رسانه‌ها بسیار سخت است، اگرچه این شورا دارای دبیر، دبیرخانه و مرکز ملی فضای مجازی است، اما با این استدلال که رئیس‌جمهور در جلسات شورا حضور دارد، گفته می‌شود که اطلاع‌رسانی از محتوای جلسات این شورای عالی باید از سوی دفتر رئیس جمهور یا پایگاه اطلاع‌رسانی دولت انجام شود.

به این دلیل علی‌رغم برگزاری 2 جلسه از ابتدای دولت یازدهم، هنوز خبرنگاران نتوانستند به صورت مبسوط از رخدادهای این جلسات و تصمیمات آن مطلع شوند.

خروجی رسانه‌ای رسمی جلسات این شورای مهم، اخبار کوتاهی است با مضمون «برگزاری جلسه شورای عالی با حضور رئیس جمهور» که در یک یا 2 خط آن نیز به اختصار به آنچه در جلسه مصوب شده، اشاره می‌شود و این خبر روی پایگاه اطلاع‌رسانی دولت منتشر می‌شود.

همچنین وزیر ارتباطات نیز گاهی در سخنان خود، مصوبات شورای عالی را مصداق می‌گیرد و به آنها اشاره می‌کند. این مقام مسئول نیز در پرسش‌های بیشتر، اعلام می‌کند که مسئول اطلاع‌رسانی شورا نیست.

پس از آن خبرنگاران از مسئولانی که در جلسه شورا حضور داشته‌اند، می‌شنوند که با نظر رئیس‌جمهور و اغلب اعضای شورا، برای مثال مقرر شده «قوانین شبکه‌های مجازی در ایران بازتعریف شود» و این یکی از اخبار مهم از نظر رسانه‌ها و خبر غیرضروری از نظر پایگاه اطلاع‌رسانی دولت است که از نظر دور می‌ماند.

اگر توضیحات از نظر اهالی رسانه کافی نیست، انجام وظیفه خبرنگاری نیز برای تکمیل اطلاعات و رفع ابهام هم مقدور نیست، زیرا هیچ کانال رسمی رسانه‌ای فعالی برای ارتباط با رسانه‌ها وجود ندارد. دبیر و مسئولان این مرکز نیز روش‌های دیگر را غیرهماهنگ‌شده می‌دانند و قبول ندارند.

صحبت‌های رسمی دبیر شورا تاکنون در چند همایش شنیده شده که اهالی رسانه ناگزیر فرصت یک پرسش و پاسخ کوتاه در جمع را حتی در برنامه غیر خبری «مجمع سالانه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران» از دست نمی‌دهند.

نمای بیرونی این شرایط مشابه اواخر فعالیت دوره دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی است که امکان پرسشگری وجود نداشت و به اذعان اعضای شورا، عملاً شورا به رکود و انفعال رفته بود.

به گزارش فارس درنهایت باید گفت برای خبرنگاران و کارشناسان، شورای عالی فضای مجازی، امیدبخش آغازی دوباره و نقطه عطفی در فضای مجازی کشور است، از این رو پرسشگرانه منتظر رویدادهای این شورا و تأثیرات آن به فضای مجازی کشور هستند.

  • ۹۲/۱۰/۲۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">