در طرح نسخه الکترونیکی از نظر کارشناسان استفاده نشد
بقایی در رادیو گفتوگو گفت: برای اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک آنگونه که باید با اهل فن و صنف مربوط یعنی انجمن داروسازان که رسمیترین متولی امر دارو در کشور است مشورت صورت نگرفت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو؛ محمد بقایی، مشاور هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» در مورد نسخه نویسی آنلاین، چالشهای بیماران و داروخانهها گفت: در الکترونیکی کردن فرایند نسخهنویسی و نسخهپیچی به دلیل عدم استفاده از نظرات کارشناسان متخصص این حوزه و آماده نبودن زیرساختها و اجرای دستوری، ابلاغی و فوری به داروخانهها برای اجرای آن متاسفانه شاهد چالشها و سردرگمی مردم و داروخانهها هستیم.
وی راه برون رفت از چالشها و شلوغی داروخانهها و سردرگمی مردم را ارجاع پرونده نسخه نویسی الکترونیک به بخش خصوصی و بهره گیری از کارشناسان بخش خصوصی و متخصصین این امر عنوان کرد.
بقایی اظهار داشت: یکی از اجزای اصلی درچرخه دارو و درمان پزشک است ودر طرح نسخه نویسی الکترونیک وقتی پزشک نسخه الکترونیک را نمینویسد یعنی از ابتدای فرآیند دچار مشکل هستیم و بیمههای خدمات درمانی و تامین اجتماعی هم در این مورد نمیتوانند کاری انجام دهند.
مشاور هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران با بیان اینکه در حال حاضر فرآیند الکترونیک نسخ در داروخانهها آغاز میشود و ثبت نسخه به صورت الکترونیک و استعلام و گرفتن تاییدیه زمان بر است و باعث شلوغی داروخانهها میشود گفت: از دیگر معایب نسخه الکترونیک این است که بیمار برای ارائه نسخه به بیمه تکمیلی نسخه اصلی را ندارد و پزشک نیز امکان وارد کردن دستور خاص روی دارو را ندارد.
وی در مورد مشکل کمبود دارو که این روزها کشور با آن مواجه است اظهار داشت: بیش از 51 درصد از حجم بازار دارویی کشور در دست 250 تا 300 داروخانه دولتی کشور است.
مشاور هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران با تاکید بر اینکه کمبود دارو به دلیل تحریمها و عدم توزیع مناسب دارو باعث ایجاد بازار آزاد دارو میشود بیان داشت: در کل کشور 13 هزار داروخانه وجود دارد که از این تعداد 267 داروخانه دولتی هستند و بسیاری از داروهای تخصصی در اختیار داروخانههای خصوصی قرار نمیگیرد که اگر توزیع مناسب داروها انجام شود میتوان از ایجاد بازار آزاد جلوگیری کرد.
وی در رادیو گفتوگو تصریح کرد: مسئولین امر برای بهبود طرح نسخه الکترونیک و تامین دارو از متخصصین جامع نگر استفاده کنند که بتوانند موضوع را به صورت کلی و کشوری ببینند و قول الکی هم ندهند.