دفاع مرکز پژوهشها از ایجاد اپراتورهای مجازی
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش اپراتورهای مجازی در زمینه تولید محتوا و خدمات ارزش افزوده متناسب با نسل ۳ و ۴ موبایل، پیشنهاد کرد که در تدوین مقررات و صدور پروانههای اپراتورهای مجازی تعجیل صورت گیرد.
مرکز پژوهشهای مجلس در پژوهش با عنوان «اپراتورهای مجازی تلفن همراه، مزایا و نقش آنها در کشور» نوشت: ارتقای شبکههای ارتباط سیار به نسل سوم و چهارم، با مباحثی چون محتوا و نحوه ارائه سرویسهای مناسب همراه بود. یکی از اصلیترین چالشهایی که برای یک اپراتور مطرح میشود، این است که با توجه به زیرساختهای موجود، چه سرویسهایی را میتواند به کاربران خود ارائه دهد که ضمن حفظ کاربران کنونی، در بازار رقابت، به افزایش تعداد کاربرانش نیز منجر شود.
یکی از مواردی که میتواند اپراتورهای اصلی را در انجام ارائه خدمات مناسب به کاربران یاری رساند، راهاندازی اپراتورهای مجازی تلفن همراه است. اپراتورهای مجازی، بدون نیاز به زیرساختهای شبکه تلفن همراه، به تولید خدمات ارزش افزوده متناسب با نیاز کاربران میپردازند.
اپراتورهای مجازی تلفن همراه با رصد و تحلیل بازار تقاضای کاربران، به ارائه سرویسهای متناسب با نیاز آنها میپردازند. بر همین اساس، این دسته از اپراتورهای تلفن همراه، بستر مناسبی برای به کارگیری نیروهای فعال و تحصیلکرده در بخشهای مختلف به صورت شرکتهای خصوصی، دانشبنیان و حتی شرکتهای فناور محور ایجاد خواهند کرد.
بر اساس بررسیهای صورت گرفته ، اپراتورهای مجازی تلفن همراه با ایجاد رقابت باعث افزایش سطح کیفی خدمات ارائه شده به کاربران میشود. از سوی دیگر، اپراتورهای مجازی تلفن همراه این توانایی را دارند که با توجه به رده سنی کاربران، به ارائه سرویسهای خاص بپردازند.
در ادامه این گزارش پیشنهادهایی نیز مطرح شده که به شرح زیر است: ایران به عنوان یکی از کشورهایی که به تازگی اقدام به راهاندازی نسل سوم و چهارم تلفن همراه کرده است، بازار مناسبی برای ارائه خدمات پهن باند به وجود آورده است، لذا پیشنهاد میشود.
1- با توجه به «سند چشمانداز ایران 1404» و موارد ذکر شده در خصوص اقتصاد، فناوری و اشتغال و نیز ویژگیهای بیان شده برای کشور در این سند، تهیه پروانههای لازم به منظور راهاندازی اپراتورهای مجازی در کشور نیاز به تعجیل بیشتری دارد.
2- در تدوین مقررات و استانداردهای مربوط به اپراتور مجازی تلفن همراه، نحوه همکاری با اپراتورها و شرکتهای معتبر خارجی نیز در نظر گرفته شود.
3- در تدوین مقررات و استانداردهای اپراتور مجاز تلفن همراه، موضوعاتی چون اجرای رومینگ داخلی به صورت کامل برای ارائه بهتر خدمات و افزایش سطح پوشش، در نظر گرفته شود.
4- با توجه به این نکته که اپراتورهای مجازی تلفن همراه بازار کار مناسبی برای نیروهای متخصص و تحصیلکرده ایجاد میکند،با توجه به نکات بیان شده در متن گزارش، ایجاد و راهاندازی اپراتورهای مجازی تلفن همراه به ایجاد اشتغال در کشور کمک شایانی خواهد کرد.
5- یکی از مسائلی که بسیار مورد توجه کاربران است، دریافت سرویسهای تلفن همراه با کیفیت و قیمت مناسب است. موضوعی که هر چند وقت یک بار بحثهای زیادی را به خود اختصاص میدهد، تعرفههای خدمات ارائه شده توسط اپراتورهای تلفن همراه است. ایجاد اپراتورهای مجازی باعث ایجاد رقابت در بین ارائهدهندگان خدمات میشود. در این حالت، سطح کیفی خدمات افزایش و تعرفههای آنها متناسب با خدمات میشود.
6- با راهاندازی نسل سوم و چهارم تلفن همراه در کشور، یکی از مسائلی که بسیار مورد توجه قرار گرفته است، تولید و ارائه محتوای مناسب با شرایط و فرهنگ کشور به کاربران شبکههای باند وسیع است، لذا با توجه به این نکته که یکی از وظایف اپراتورهای مجازی تلفن همراه ارائه محتوای لازم برای بکههای باند وسیع است، میتوانند در تولید محتوای بومی برای شبکههای باند وسیع کشور مفید باشند.
7- با وجود اپراتورهای تلفن همراه، اپراتورهای تلفن ثابت با رکود مواجه شدهاند.
پیشنهاد میشود، اپراتورهای تلفن ثابت برای ایجاد درآمد و ماندن در بازار رقابت، با بررسی بازار تقاضا، به ارائه سرویسهایی خاص و با عنوان اپراتورهای مجازی، بپردازند.
8- اپراتورهای مجازی تلفن همراه میتوانند با ایجاد نرمافزارهای پیامرسان، به ارائه خدماتی بر بستر اینترنت بپردازند و ضمن ایجاد درآمد، از انتشار محتواهایی مغایر با اصول کشور، جلوگیری کنند.
- ۹۳/۱۲/۰۴