دلایل بیاعتمادی به پیامرسانهای داخلی
کارشناس فضای مجازی درباره شبکههای پیامرسان داخلی گفت: مردم به شبکههای بانکی اعتماد دارند، اما بیاعتمادی نسبت به پیامرسانهای داخلی در بوق و کرنا رفته است.
رسول جلیلی کارشناس فضای مجازی در گفت و گو با فارس، درباره حضور دختران در شبکههای اجتماعی گفت: موضوع حضور اقشار مختلف با توجه به نیاز و شرایط شان باید به نحوی مدیریت شود که رفتار سلبی بر ایجابی غلبه نکند؛ یعنی تعاملات اجتماعی و بینالمللی برقرار باشد.
وی با بیان اینکه ما این نیازها را ایجاد نمیکنیم، بلکه چشم و هم چشمی ایجاد میکند، افزود: در مدرسه این نیاز میشود و به عبارتی ساخته شده و وجود دارد، اما حالا که این نیاز وجود دارد، امکان مرتفع کردن آن به صورت ایجابی وجود دارد.
جلیلی اظهار داشت: مشکل این است که معمولا مشتری شبکه ملی اطلاعات را وارد اقیانوس اینترنت میکنیم؛ حدود 10 سال است که پیش نویس اصلاح شده نظام پالایش آماده است و بارها قرار بر تصویب و اجرای آن بود، اما با موضوع برخورد پوپولیستی یا سیاسی شده است و اذعان کردند که نمیخواهند از کلمه پالایش استفاده کنند.
این عضو شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: چه اشکال دارد به جای یک شبکه 5 یا 10 شبکه اجتماعی داشته باشیم و شبکه استاد دانشگاه متفاوت با شبکهای باشد که در اختیار یک زن خانهدار قرار میگیرد؛شبکهای که در اختیار دختر معصوم دبیرستانی قرار میگیرد، حتما باید متفاوت باشد و در بسیاری از نقاط دنیا این تفاوت در پیادهسازی شبکهها اعمال شده است؛ یعنی شخص کارت را میخرد و با توجه به پروفایل و اطلاعات از شبکه مجازی مطابق با سن و سال و کارش استفاده میکند و از لحاظ فنی این کاملا امکان دارد.
وی افزود: باید مطابق با نیازهای مخاطبان مختلف، محتواهای مختلفی در سطوح مختلف داشته باشیم و زمانی که یک استاندارد را درباره همه اعمال کنیم، به کسی که نباید روی دسترسی او به اطلاعات محدودیتی وجود داشته باشد، برمیخورد و به جامعه بزرگی که حق معنوی و انسانی نیست که در معرض ناهنجاری باشد هم باید بر بخورد، چون در حقش ظلم و جفا صورت میگیرد.
جلیلی با اشاره به استفاده بیشتر دختران از شبکههای مجازی گفت: بخشی از مسائل درباره دختران را از راه شبکهسازی و بخشی دیگر را از راه ابراز هویت حل میتوانیم حل کنیم. نصیحت صرف و اختلاط شبکه ملی اطلاعات و فضای مجازی بینالمللی فایدهای ندارد بلکه مربوط به مسائل ملی و رکن خانواده است که اگر از دست برود، همه چیز از دست میرود.
این کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه اعتماد نسبت به پیامرسانها در وضعیت خوبی نیست، افزود: مدیران به مردم نشان ندادند که به شبکههای داخلی اعتماد دارند و فعالیت خود را در این حوزه متمرکز نکرده اند. مردم به کافه بازار و شبکههای بانکی اعتماد دارند، اما اتفاق ناگوار این است که بیاعتمادی نسبت به پیامرسانهای داخلی در بوق و کرنا رفته است.