دلایل عدم موفقیت وزارت ارتباطات در ITU
معاون آموزش و پژوهش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ( ،(ICTوزارت امور خارجه را درانتخاب نشدن ایران به عنوان عضو شورای نظارتی ناحیهای اتحادیه بینالمللی مخابرات موسوم به "آی.تی.یو "ITUو عضو ناحیهای برد مقررات رادیویی این اتحادیه مقصر دانست.
انتخابات برای تعیین اعضای این دو نهاد پنجشنبه هفته گذشته در جریان نشست اتحادیه بینالمللی مخابرات ( (ITUدر شهر "آنتالیا"ی ترکیه برگزار شد.
ایران برای عضویت در شورای نظارتی ناحیهای ITUکه ۱۲عضو دارد و برد مقررات رادیویی این اتحادیه که دارای پنج عضو است، نامزد شده بود ولی موفق نشد آرای لازم را کسب کند.
"کمال محامدپور"، روز شنبه پس از بازگشت از نشست آنتالیا به خبرنگار حوزه ارتباطات "ایرنا" گفت: یکی از دلایل رای نیاوردن ایران، ضعف در پشتیبانی اداری و سیاسی وزارت امور خارجه بود.
محامدپور، توضیح داد:هیات ایرانی ۲۴ساعت قبل از عزیمت، مجوز سفر را از نهاد ریاست جمهوری دریافت کرد و فقط در زمان حضور در اجلاس هم رایزنی را برای جلب آرای دیگر کشورها انجام میداد.
وی افزود:این در حالی است که بسیاری از کشورها از مدتها پیش از طریق سفارت، کنسولگریها و همچنین نمایندگان خود در کشور میزبان، رایزنی در این زمینه را آغاز کرده بودند.
نشست سران مختار ITUکه ۱۴۰وزیر ارتباطات و نیز نمایندگان کشورهای عضو در آن شرکت دارند، از ۱۵آبان ماه در آنتالیای ترکیه آغاز به کار کرد و نشستهای کارگروههای تخصصی آن تا سوم آذر ماه ادامه خواهد یافت.
محامد پور مدعی شد:به رغم شعارهایی که در زمینه لزوم حضور ایران در مجامع جهانی داده میشود، پشتیبانیهای سیاسی و اداری برای بهرهگیری از این حضورها کافی نیست.
معاون آموزش و پژوهش وزارت ارتباطات با اظهار اینکه در جمع هیات اعزامی ایران به اجلاس آنتالیا تنها چهار کارشناس، وزیر ارتباطات و سه یا چهار نماینده مجلس شورای اسلامی حضور داشتند،گفت:بدین ترتیب شاید ۳۰درصد اعضای هیات اعزامی کارشناس بودند.
محامدپور در عین حال سیاسی شدن جو انتخابات در جریان نشست آنتالیا را هم علت دیگر برگزیده نشدن ایران به عنوان عضو دو نهاد بینالمللی مخابراتی ذکر کرد.
وی گفت:رقابت شدیدی بین کشورها در جریان بود و فضای کلی جهانی و روابط بین کشورها نیز در این انتخابات اثرگذاری داشت زیرا چه در ناحیه ما و چه در نواحی دیگر،در بین انتخابشدگان نام کشورهایی به چشم میخورد که چندان انتظاری به انتخاب شدنشان نمیرفت.
محامدپور تلاش کشورهای عضو اتحادیه برای توزیع مناصب و عضویتها در میان کشورهای مختلف را از دیگر عوامل اثرگذار بر انتخاب نشدن ایران دانست.
وی توضیح داد:کشورهای دارای حق رای در اجلاس آنتالیا تلاش داشتند تا یک کشور نتواند به عنوان عضو زیر مجموعههای مختلف اتحادیه برگزیده شود.
محامدپور به عنوان مثال به کشور ژاپن اشاره کرد و افزود:در حالی که ژاپن در نشستهای فرعی رای نیاورده بود، در انتخابات شورای نظارتی برای منطقه آسیا و اقیانوسیه که ایران هم جزیی از آن است، بیشترین رای را کسب کرد.
- ۸۵/۰۸/۲۷