دولتی ها 6 ماه فرصت برای تدوین سند IT دارند
براساس شرح وظایف شورای عالی فنآوری اطلاعات کشور و موافقتنامه مبادله شده با سازمان مدیریت و برنامهریزی سابق، تدوین نظام جامع فنآوری اطلاعات کشور در دستور کار قرار گرفت و برای تدوین آن کمیته علمی راهبردی، طراحی، تنظیم و تدوین این سند تشکیل شد.
به گزارش ایلنا، عبدالمجید ریاضی، دبیر شورای عالی فنآوری اطلاعات در نشست خبری در جمع خبرنگاران ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: کمیته راهبردی تخصصی فنآوری اطلاعات با مطالعه کلیه اقدامات گذشته از جمله اسناد سیاستهای استراتژیک فنآوری اطلاعات برای برنامه سوم، برنامه توسعه کاربری فنآوری اطلاعات (تکفا)، سند امنیت فضای تبادل اطلاعات، مطالعات الکترونیکی،نظرسنجی و بررسی آراء صاحب نظران و فرآیند اداره جلسات و تلفیق نتایج حاصله از مذاکرات تشکیل شد.
وی افزود: کارگروه به صورت موازی و شبانهروزی تلاش کرده تا بتواند نیازهای مطالعاتی، علمی و فنی را مهیا نموده، در جلسات منظم هفتگی کمیته راهبری تخصصی ارئه کند.
وی در ادامه به تدوین پیشنویش سند راهبردی نظام جامع فنآوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: این پیشنویش شامل هفت حوزه راهبردی، 29 راهبرد و 133 راهکار است. همچنین که این سند در جلسه مورخ 19 آبان 86 کمیسیون راهبردی شورای عالی فنآوری اطلاعات کشور ارائه و به تصویب اعضای کمیسیون رسید و نهایتاً در تاریخ 50 دی سال گذشته مورد تصویب هیات وزیران قرار گرفت.
ریاضی ساختار سند راهبردی فنآوری اطلاعات کشور را به 7حوزه تقسیم کرد و اظهار داشت: این 7 حوزه شامل حوزه شهروندان ایرانی-اسلامی با هدف بنیادی تحقق جامعه مردم سالاری دینی با استفاده از فنآوری اطلاعات به منظور تسهیل و دستیابی به عدالت اجتماعی، ارتقای کیفیت زندگی، رشد فضائل اخلاقی و علمی شهروندان است.
وی افزود: 6 حوزه دیگر شامل حوزه منابع انسانی، حوزه تحقیق و توسعه، حوزه صنعت فنآوری اطلاعات، حوزه کسب و کار، حوزه دولت و حوزه تعاملات منطقهای و بینالمللی میشود.
معاون وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات خاطر نشان ساخت: دستیابی به صنعت برتر فنآوری اطلاعات به منظور کسب سهم عمده بازار منطقه و تامین نیازهای داخلی با حضور فعال در عرصه بینالمللی از اهداف تدوین این سند است.
ریاضی اظهار داشت: پس از تصویب جهتگیریهای کلی سند (بیانیههای ارزشها، چشمانداز و ماموریت) حوزههای راهبردی و اهداف راهبردهای هر حوزه لازم است دستگاههای مسؤول هر یک از حوزههای مزبور، تعین شده و طی مدت 6 ماه شاخصهای سنجش و اهداف کمی چشمانداز سند فنآوری اطلاعات کشور را تهیه کنند و به تصویب شورای عالی فنآوری اطلاعات کشور برسانند.
دبیر شورای عالی فنآوری اطلاعات افزود: این فرآیند، مورد نظارت راهبردی مرحلهای برنامههای 5 ساله توسعه فنآوری کشور در راستای تحقق چشمانداز سند قرار گرفته و ارزیابی مستمر سالیانه عملکرد اجرایی دستگاهها بر این مبنا صورت خواهد گرفت.
گفتنی است در این نشست مهندس ناصری، رییس دفتر امور زیربنایی شورای عالی فنآوری اطلاعات نیز به تشریح این سند پرداخت.
- ۸۷/۰۶/۱۰