ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

مدیرعامل یک پیام‌رسان ایرانی گفت: خلأ حضور پیام‌رسان‌های داخلی وجود ندارد و حضور دارند اما به‌واسطه قدرت رسانه‌ای افرادی که از تلگرام سود می‌برند مردم به پیام‌رسان‌های داخلی بدبین شده و کمتر استفاده می‌کنند.

مسئله فیلترینگ تلگرام و ترغیب مردم به استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی مدت‌هاست بر سر زبان مردم و مسؤولان افتاده که اجرای آن، مستلزم ارائه اطلاعات مورد نیاز به مردم و شفاف‌سازی این مسئله است.

تصریح دلایل ناامنی خسارت‌های اقتصادی تلگرام از سوی افراد آگاه و به‌ صورت علمی به‌ خصوص در شرایطی که اعتمادسازی در مورد تأمین امنیت پیام‌رسان‌های داخلی برای کاربران امری ضروری به نظر می‌رسد، همچنین نیاز به یادآوری تأثیرات جبران‌ناپذیر اخلاقی بر جامعه که مورد بی‌توجهی قرارگرفته است نیز حس می‌شود.

پیام‌رسان‌های داخلی که مدتی است تعداد آنان در حال افزایش است، تلاش دارند با پر کردن خلأ وجود یک پیام‌رسان بومی که بتواند نیاز کاربران مشور را تأمین کند، گامی در جهت تحقق امنیت فضای مجازی بردارند، مورد اقبال چندانی قرار نگرفتند و در حصار تبلیغات منفی رسانه‌ها گرفتار شدند.

برای شناخت بیشتر فضای پیام‌رسان‌های خارجی و داخلی، واکاوی علل وابستگی مردم به پیام‌رسان‌های خارجی و دلایل غیرقابل اعتماد بودن تلگرام با "مهدی انجیدنی" مدیرعامل پیام‌رسان ایرانی «گپ» به گفت‌وگو نشستیم که متن این مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:

 

فارس: ماهیت شبکه‌های اجتماعی و جایگاهشان در گذران زندگی امروز چگونه است؟

با توجه به اینکه انسان ذاتاً موجودی اجتماعی است، از تمام ظرفیت‌های تاریخ برای این موضوع استفاده کرده و امروز نیز شبکه‌های اجتماعی شاید ساده‌ترین و در دسترس‌ترین ابزار ارتباطی برای جوامع بشری‌اند. مطمئناً با توجه به نزدیکی به ذات انسان‌ها این پروژه‌ها روز به روز رشد می‌کنند، هوشمندتر و بزرگ‌تر می‌شوند و در آینده موارد خاص‌تری در آن‌ها خواهیم دید.

 

فارس: آیا محتوای پیام‌رسان‌ها می‌تواند تأثیر سوئی روی فرهنگ و روزمره جامعه داشته باشد؟

محتوا چه در یک کتاب باشد چه در اینترنت و چه در یک وبلاگ یا فیلم سینمایی می‌تواند بر فرهنگ جامعه تأثیر بگذارد. تنها فرق پیام‌رسان‌ها با بقیه رسانه‌ها در این است که سرعت انتشار مطالب در آن‌ها بیشتر است؛ یعنی اگر محتوای نامناسب در یک پیام‌رسان قرار بگیرد خیلی سریع‌تر منتشر می‌شود و قاعدتاً تأثیرش هم در جامعه بیشتر و منفی‌تر خواهد بود.

 

فارس: می‌توان با شعار «آزادی بیان»، امنیت فکری مردم را در معرض خطر قرار داد؟

این سؤال یک سؤال فلسفی و سیاسی است و خیلی حیطه فنی ندارد که بخواهم نظر دهم؛ اما به نظر من آزادی فقط تا زمانی محترم است که به حقوق بقیه آسیبی نزند و اگر قرار باشد به جامعه آسیبی برساند یا به امنیت بقیه لطمه بزند اصلاً چیز خوبی نیست.

 

فارس: وجود کانال‌های متعدد با محتوای غیراخلاقی و ضد امنیت ملی در تلگرام که نمی‌توان با آن‌ها برخورد کرد، امتیاز منفی برای این پیام‌رسان محسوب نمی‌شود؟

وجود محتوای غیراخلاقی در تلگرام یکی از فاکتورهای بدی است که تلگرام دارد و شاید از فاکتورهای کوچک بدش باشد. این پیام‌رسان فاکتورهای بدتر خیلی مهمی دارد که به امنیت ملی ما ضربه میزند. از جمله خروج حجم بسیار زیادی از اطلاعات و همچنین مباحثی مثل پول دیجیتالی که می‌تواند موازی پول ملی ما باشد و خیلی از مسائل دیگر که خطرناک‌ترند؛ اما به‌ طور کلی در تلگرام محتوا و کانال‌های غیراخلاقی خیلی زیادی وجود دارد که متأسفانه به‌راحتی در اختیار مردم قرار دارند.

 

فارس: تلگرام بر معادلات اجتماعی جامعه تأثیر داشته یا خیر؟
صددرصد هر رسانه‌ای که به وجود می‌آید در تمام تعاملات اجتماعی تأثیر می‌گذارد که بخش خوب این تأثیر تسهیل در ارتباطات است. بخش‌های بدش مثل هویت‌های مجازی، ارتباطات فریبکارانه و یک سری مسائلی که به‌ واسطه اینکه بر تلگرام هیچ نظارتی نیست مانند انواع تخلف‌های اجتماعی و انواع جعل هویت‌ها اتفاق می‌افتد که خود باعث تضعیف روابط می‌شود و مشکلات مخصوص خودش را دارد.

 

فارس: نظارت حاکمیت بر فضای مجازی جامعه خود چه اندازه اهمیت دارد؟

تلگرام به‌ صورت کلی و در ساده‌ترین نگاهش یک پروژه اقتصادی بزرگ در چندین لایه است. در تلگرام به ازای هر پیامی که از کشور خارج می‌شود و به کشور برمی‌گردد دو بار پهنای باند مصرف می‌شود و این باعث می‌شود در این پروژه حجم زیادی از پهنای باند مصرف شود و افرادی که پهنای باند به کشور ایران می‌فروشند یا حتی افرادی که در داخل پهنای باند را می‌خرند درامد بزرگی داشته باشند و این موضوع برای خیلی‌ها مهم است. از طرفی حجم داده‌ای که در کشور وجود دارد برای خیلی از افراد ارزشمند است و در کل این پروژه برای خیلی‌ها سودده است و این‌ها سعی می‌کنند برای حفظش همه تلاششان را بکنند.

 

فارس: آیا خلأ پیام‌رسان داخلی در این بین احساس می‌شود؟

خلأ حضور پیام‌رسان‌های داخلی وجود ندارد و حضور دارند، اما به‌ واسطه قدرت رسانه‌ای افرادی که از تلگرام سود می‌برند مردم به پیام‌رسان‌های داخلی بدبین شده و کمتر استفاده می‌کنند؛ البته مشکل دیگر هم که وجود دارد این است که چون دولت در کشور ما دسترسی به رسانه ندارد و تلگرام را تنها رسانه خود دیده است، از آن حمایت می‌کند تا حفظ شود، چراکه فکر می‌کند با این رسانه می‌تواند کارش را پیش ببرد.

 

 فارس: چطور می‌توان مردم را به استفاده از پیام‌رسان ایرانی و امن ترغیب کرد؟

اینکه مردم بخواهند از تلگرام استفاده کنند خیلی ساده است؛ اما راهش این است که مردم همه دست از تلگرام بکشند و به سمت پیام‌رسان ایرانی روند. دوم اینکه به‌ صورت شفاف معایب و مشکلات تلگرام مانند خطرات امنیتی و پول دیجیتال و خیلی از مسائل دیگر به مردم گفته شود و شاید خیلی صریح و شفاف باید گفته شود که خیلی از مسؤولان چند وقت پیش اشتباه کردند و باید خیلی قبل‌تر جلوی این خطر امنیتی کشور را می‌گرفتند. به نظر من با شفافیت این مشکل حل می‌شود.(منبع:فارس)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">